Skip to main content

Annemarie, hoe kom je op deze schitterende franse woonplek terecht?

Ik woon al bijna 6 jaar aan het meer van Annecy met mijn man en 3 dochters. Hiervoor hebben we 10 jaar in Normandië gewoond maar mijn man wilde graag weer terug naar Annecy waar hij vandaan komt. Het leuke is dat we elkaar hier 30 jaar geleden hebben ontmoet. Ik hou van de mooie omgeving hier.

Was deze tuin al zoals deze nu is?

In onze tuin van 1700m2 stonden meerdere bomen waarvan we er een aantal hebben weg gehaald. We hebben o.a. een oude kersenboom laten staan, maar die is nu aan het einde van z’n leven en die moeten we er vast volgend jaar helaas uithalen. Verder is het ongeveer hetzelfde.

De grootste verandering is eigenlijk ons terras. Op de 1e verdieping van ons huis bevinden zich o.a. de keuken en woonkamer.

We hadden een balkon met een prachtig uitzicht op het meer en de bergen maar waar we dus eigenlijk geen gebruik van maakten. We hebben dus het balkon vergroot tot een fijn en mooi terras waar we heerlijk kunnen genieten.

 

Wat is je lievelingsplek rond je huis en hadden jullie tuinwensen?

Een favoriet plekje voordat we het terras hadden is onder de boom die als een natuurlijke parasol boven 2 ligstoelen staat.

We hadden geen speciale tuinwensen behalve dan ons terras.

Wat is het grootste verschil met de nederlandse tuinen?

In Frankrijk zie je vaak grote tuinen met vooral gras en bomen en afgesloten met een heg en poort.

In Nederland hebben jullie meer gestylede tuinen met veel planten. Vaak ook een overkapping alsof het hele huiskamers zijn.

Heb je nog tuinwensen voor de toekomst?

In onze tuin hebben we ook een buitenhuisje van 50m2 voor familie en vrienden.

Daarnaast een leuk overdekt terras wat ik een beetje heb gestyled met planten, lampionnen etc.

 

Instagram: Annemarie.vernay

Had je Annemarie ook gezien in een woonmagazine?

Dat kan kloppen, nadat ik deze blog af had gemaakt, zag ik dat fotograaf Krista Brockbernd ook bij Annemarie op bezoek was geweest en prachtige foto’s had gemaakt voor Maison en France. De laatste vier foto’s in dit blog zijn ook vdoor haar gemaakt tijdens de fotoshoot.

Krista fotografeert de meest prachtige locaties, meestal in de Dordogne. Voor mensen met een object voor verhuur en hun social media. Als Frankrijk-fan heb ik al zitten wegdromen… Wat een mooie plekken en dito foto’s.

 

Het account van Annmarie vond ik via Instagram, daar vindt je haar onder annemarie.vernay. Annemarie, ik wil je bedanken voor je antwoorden en je foto’s, au revoir! Wendy

Join the discussion One Comment

  • Deense zomer schreef:

    Echt een droom waar Annemarie woont. Dat uitzicht!! Ik had het genoegen om via Keukenpraat een kijkje in de keuken te nemen. Leuk dat we nu ook de tuin konden bekijken! Liefs Linda

Leave a Reply