Skip to main content
Waarom een nieuwe vloer?

Twaalf jaar geleden kozen we voor simpele houten witte vuren planken.

Deze lieten we wit spuiten. Na 12 jaar spelen en intensief gebruik was deze niet meer mooi.  Nu hadden we een deel van deze verdieping 12 jaar geleden laten bouwen. Met mooie hoge plinten, gelijmd aan de muur.  Nu hebben we beneden zo’n mooie pvc vloer hebben die echt goed is en geweldig bevalt. Weinig onderhoud, even dweilen met water  en af en toe onderhoudsmiddel * en schoon is het weer.  Dus eerste keuze was ook boven ook weer pvc.

Waar we nog meer pvc hebben

Onze vloer in de hal, kamer en keuken is van Ambiant en hierover lees je hier in mijn vorige blogs. Hier hebben we een vloer over deels een betonnen én houten ondergrond gelegd. Ons huis uit de jaren 50 heeft houten bouwvloeren, behalve de aanbouw beneden.

Omdat de stoffeerder nog op vakantie was kon Ambiant bij hoge uitzondering het pakket bij mij afleveren. Dit kan normaal niet. Vrienden die toevallig langsreden zagen de enorme zwarte vrachtwagen en meteen een appje: ‘Wat ga je nu weer verbouwen?’

Hoe zie je vooraf hoe het thuis lijkt?

We kozen voor planken, een mooi ruim effect in een houttint. Mijn sfeerkeuze: Een beach look, met een mooi vergrijsd effect. Omdat ik wilde zien hoe het wordt maakte ik een foto van de bestaande kamer en vloer. Deze kan je uploaden op de site. Op  Ambiant.nl kan je op ‘bekijk mijn vloer‘ klikken en met je eigen foto het effect zien van de vloer van jouw keuze. Je kan kijken en daarna stalen aanvragen. Ook kan je met de selectie naar je plaatselijke stoffeerder gaan om in het echt de pannen en stalen te bekijken. Mijn tip: vraag of je een pak thuis neer mag leggen ( event. tegen een kleine betaling) zodat je het op verschillende plekken in het huis kan leggen. Dan kan je zien wat het licht doen, hoe de kleur is bij kunstlicht en beslissen of die de goede kleur is!

Dit werd de Avanto 4504 light grey in een mooie brede plank.

 Een pvcvloer over de bestaande vloer gelegd in 2 dagen!

Nadat de vloer geleverd werd, hebben we deze meteen binnengelegd.

Belangrijk: als je het pvc krijgt, leg het meteen in of bij de ruimte die gelegd wordt in verband met acclimatiseren.

Maandagochtend kwamen de twee stoffeerders, Harry en Peter, echte vakmannen. Harry is stoffeerder en eigenaar van  Eurowall, dealer van Ambiant.  Peter werkt als zelfstandige en stoffeert ook cruiseschepen en veel in Engeland, dus grappige en leuke verhalen bij de koffie!

Dag 1: De schone droge planken vloer werd belegd met een ondervloersysteem van 10 mm dik, dit zijn platen die een dempend en egaliserend effect hebben Wij sleepten de bedden wat om, zodat ze de volgende dag weer gemakkelijk konden starten.

Dag 2: De vloer werd voorgelijmd en stroken erop geplakt en om vier uur de dag erop was alles klaar! Stofzuigen, dweilen en klaar!  Je kan meteen na het plakken over de vloer lopen en de spullen weer neerzetten. Nu worden er nog wat wanden geschilderd en gaan de kozijnen in september opnieuw in de lak. Ook komt er een nieuwe kast in de kleedkamer en danvoelt het voor ons weer helemaal als nieuw! Een enorme aanrader als je niet wilt slopen of enorm veel rommel wil maken. Wel zijn er wel een aantal deuren ingekort, houdt daar rekening mee.

Update na een paar dagen: Wat een plezier om zo’n andere sfeer te hebben alleen door een vloer! Het gekraak van de planken is weg, het geluid enorm gedempt en het voelt fijn aan blote voeten.  Vragen welkom en een reactie natuurlijk ook!

 

 

Wil je meer zien of me volgen op instagram: dat kan hier

en waar ik ook trots op ben is de binnenkijker in de brochure die bij alle dealers ligt`: op pagina 24 en 25 kan je deze hier bekijken.

*Onderhoudstip: CoPro onderhoudsmiddel speciaal voor PVC vloer.

 

Dit is een samenwerking met Ambiant.nl.

Leave a Reply