Skip to main content

 

Wij genieten al ruim een jaar van onze opblaasjacuzzi! Ben je ook aan het twijfelen over een jacuzzi? Waren wij ook.

Het leek ons heerlijk, alleen, hoe zou dat bij ons gaan? Drie keer erin en dat was het? Waar moet dat ding? Zo ontstond het idee eerst een opblaasbare variant aan te schaffen.En handig qua opruimen in de winter of als je verhuisplannen hebt.

Dus, gegoogled, live bekeken, wat een soorten zijn er.

Pompen, lawaai, energieverbruik, kortom: ik zet het even op een rij zodat je er misschien iets aan hebt als je er zelf eentje wilt zoeken.

Belangrijk: ik heb dit onderzocht in de winter van 2020. Vlak voor de hype dat er bizar veel opblaasjacuzzi’s verkocht werden!

En met de antwoorden op  jullie vragen die je me stelde op mijn instagram post van onze jacuzzi hoop ik jullie te helpen!

Mijn zoekpunten: een model in het zwart. Ruim genoeg voor ons vieren, sterk, weinig lawaai van de pomp.

 

Pluspunt met pubers, want dan gaat het vaak iets minder subtiel. De meeste baden zijn met een chloorsysteem, een aantal hardwatersystemen en een enkele met zout.

Na veel onderzoek was de conclusie dat het een Europees model moest worden, een zes persoons omdat die in veel recensies ruim genoeg bleek voor vier personen.

Ze zijn er al vanaf rond de vierhonderd euro .  Met harde zijkanten, achthoekig, vierkant of rond.  Wij kwamen uit bij het merk Intex.  Een zeshoekig model, in zwart. Met een deksel wat ook opblaasbaar is, waardoor de warmte beter in het bad blijft. Deze zet je dan voorzichtig naast het bad. Je koppelt de clips zo open.

We kozen model Intex Pure spa jet & Bubble deluxe. de prijziger variant onder de baden.

Deze heeft zoals de naam zegt, bubbels én jets. Het is een zwart bad met een witte binnenzijde en witte bovenrand en een los  zwart deksel.

Het heeft een hardwatersysteem en een zoutsysteem. Het zoutwatersysteem wordt omgezet in chloor. We hebben deze samen op zijn plaats gezet. De losse zwart pomp staat in de hoek bij de slang- aansluitingen en sluit je aan op een gewoon stopcontact. Houdt er rekening mee dat de stroomgroep in je huis dit wel aankan.

Na het eenvoudige installeren en aansluiten, je kan het bad opblazen met de pomp en losse slang, binnen een kwartier klaar.  Vullen met koud water en verwarmen.  Je kan het bad ook vullen met warm water. Er gaat circa 800 liter water in. Houdt met koud water rekening met 2 graden warmer worden per uur, dus het duurt even voor je erin kan. De strepen aan de binnenkant geven min/max aan. Onder het bad heb ik die losse puzzelstukken gelegd van schuim en die na het bad erop in de vorm geknipt zodat je ze niet ziet, ook van de bouwmarkt. Daarop het bijgeleverd zeskantige kleed van noppenfolie.

Na het opzetten gevuld met water,  2 kilo zout erbij en een cyclus van 5 uur aangezet. Daarna gecheckt met de strips waterkwaliteit. doosje gekocht voor een paar euro bij de bouwmarkt. Dit doen we dagelijks en altijd voor we in bad gaan. Wij vinden 38 graden een prettige temperatuur.  Je kan op de rand zitten. Het materiaal is echt stevig! Het bad is in praktijk lekker met z’n vieren, wij en onze  jongens die bijna even lang zijn als wij gaat ook prima. Voor vier volwassenen vinden we het nog iets aan de kleine kant. Om de dag verwisselen we het filter. We hebben 6 stuks gekocht zodat je nooit tekort komt. ook hebben er opblaasbare hoofdsteuntjes bij. Die liggen in de kast, niet ons ding. De bodem bleek verrassend zacht en lekker om op te zitten!

De kosten per maand moeten we een beetje schatten. Houdt rekening met 2 a 2,50 euro per dag. Kan natuurlijk verschillen. Wij hebben het bad altijd aan, doen regelmatig een zoutshock, zo’n twee keer per week waardoor het water schoon en helder blijft. Is het toch vies, doe dan die shock twee keer met bv een cyclus van 5 of 8 uur. je kan dan niet in het bad zitten! Dit doen wij dus vaak als we eruit gaan. Of s’ochtends, zodat je altijd kan checken of het goed gaat.

We hebben zonnepanelen, dat imaakt de rekening wat minder shocking;-) al was de aanschaf dat natuurlijk wel. Maar een suoe investering. Ook zwart en laten doen door Cooleingh een bedrijf in Steenwijk.

Ook belangrijk” de elektrolytische cel onderhouden. Zet deze regelmatig even in een bakje azijn zodat er geen kalkaanslag op komt. Kijk in je handleiding hoe dit moet. Kwijt?  Bijna alle handleiding kan je downloaden, even googelen op handeling en merk en type jacuzzi.

Om de maand het water even verversen en dag

Tip: zwembadzout.

Het zout kopen we bij de Welkoop. In een witte zak met blauw en rood, ook online kom je altijd op hetzelfde type. Wat ook handig is voor de schoonmaak is een netje, of een zwembadstofzuiger. Die heeft intex ook en ik zag er ook diverse van andere merken op Bol.com voor een paar tientjes.

Tip: de verlichting.

Wij hebben verlichting in de tuin en op de veranda erbij, in het bad ook leuk toch? Er hoort bij ons model een speciale lamp, zie dit linkje.  Dit werkt alleen als de bubbels of de jets aanstaan. Dan kan je kleuren kiezen of automatisch de kleur veranderen. Met de waterkracht van de spa wekt de lamp zijn eigen energie op.

Conclusie: wij gebruiken het bad echt vaak, ook in de winter. Juist dan! Even snel onder de douche en dan hup, erin. En weer afdouchen na de tijd.  De jongens zitten er graag in. Gezellig om te kletsen of wakker te worden of na een lange dag met een drankje erin!

Heb je nog tips of vragen? Of heb je een model wat ook top is, zet het hier gerust onder, dan kunnen we anderen samen misschien helpen in de zoektocht.

 

 

Join the discussion One Comment

  • Marie de Jonge schreef:

    Een jacuzzi met deksel heeft ook onze voorkeur. Zo hoef je minder te stoken om het bad warm te houden. Ik ga mij in ieder geval verdiepen in de watersystemen, zodat mijn stroomgroep het aankan.

Leave a Reply