Skip to main content
In de tuin bij… Sonia van S.o.n.i.a.d

Dit keer mogen we buitenkijken bij Sonia, die prachtig en stijlvol woont, niet alleen binnen, ook buiten, lees je mee?

Hi ik ben Sonia, op Instagram bekend onder S.o.n.i.a.d, wonende in het prachtige Zuid Limburg  

#zuidlimburgjezalermaarwonen 

2 Jaar geleden zijn we verhuisd naar deze 30 jaren woning met een ( zeer) grote tuin, dat was even wennen, wij hadden een kleine binnentuin bij onze vorige huis. 

De 2 grote lindebomen ( inmiddels toch zo’,n 50 jaar oud ) geven de tuin meteen een parkgevoel, de rest van de tuin is een beetje in Engelse sferen ingericht, een prieel , en heel veel klimrozen. 

We hebben er in eerste instantie niet veel aan de tuin  gedaan, wel de prieel zwart geverfd en alle planten die rood en geel bloeien verwijderd/ weggegeven ( sorry ik hou er gewoon niet van )  we hebben ons huis nl eerst aangepakt in de verbouwing en ik wilde ook zien wat er allemaal zou gaan bloeien en een beetje gevoel krijgen voor zo’n grote tuin .

Heb je veel aan de tuin gedaan zoals deze nu is en heb je het laten doen of zelf gedaan.

Tot nu toe hebben we een overkapping gemaakt waar we de buiteneettafel onder hebben staan , ik heb vrij veel grassen geplant , Hortensia Annabelle en Limelight toegevoegd , wat hoog groeiende planten zoals de Anemoon en Verbena’s , We hebben een bedrijf  eenmalig laten komen om het grote snoeiwerk te doen ,er was nl al jaren niet gesnoeid. Ook hebben we wat schuttingen vervangen , er zijn nog redelijk veel dingen die we nog moeten aanpakken maar ik heb de basis toch gelaten voor wat het is .

In onze vorig huis hadden we idd een klein tuintje waar we wel een heerlijke overkapping hadden gebouwd , die mis ik hier nog steeds ( wie weet komt dat ook wel weer ).

Wat is jullie lievelingsplek in de tuin? 

Wij kunnen op verschillende plekken in de tuin zitten, onder de bomen bij de tafel of in het zonnetje bij ons terrasje bij de buitenhaard , afhankelijk van tijd van de dag of seizoen , in het voorjaar zoveel mogelijk in het zonnetje , soms met buitenhaard aan , in de zomer als het erg warm wordt lekker onder de bomen die veel schaduw geven ,en als we erg lui zijn liggen we in de hangmat die we overal neer kunnen zetten!

Wat was je belangrijkste tuineis?

In ieder geval wat ruimte , we hadden net een hondje die in onze vorige tuin niet echt een rondje kon rennen of spelen, dat we uiteindelijk zo’n grote tuin zouden krijgen was niet echt een eis, het is wel lekker maar soms ook veel werk, maar we genieten er zo van, persoonlijk had ik het leuk gevonden om een wat strakkere tuin te hebben maar zodra alles weer groen wordt en begint te bloeien is het de moeite waard.

Waar haal je je tuininspiratie vandaan?

Ik lees graag tuinbladen, kijk veel op Pinterest en Instagram , en tuin programma’s op tv, nu vooral voor plantjes die ik eventueel nog wil planten, aan de indeling van de tuin gaan wij niet veel meer doen.

 

buiten tafel

Heb je nog tuinwensen voor de toekomst? 

Ja, een echte overkapping is toch wel een wens , verder moet alle terraswerk weer eens worden verhoogd hier en daar!  

Verder wil ik waarschijnlijk nog ergen een muurtje verven…en zo blijven wel wel even bezig

Wat staat er nog op je verlanglijstje voor de tuin?

Een tuinman die de rotklusje doet haaahahaha..

Wendy: ‘Superleuk Sonia, dank je wel voor je foto’s en teksten, je weet dat ik al jaren verliefd ben op je mooie stijl, al vanaf je vorige huis en tuin.”

Volgen jullie Sonia al op instagram?

En heb je vragen voor Sonia, stel ze hieronder gerust, juist leuk!

Hieronder foto’s van de oude tuin van Sonia.

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply