Skip to main content

 Nu eindelijk onze kleine badkamer in augustus gesloopt was, kon het opbouwen beginnen. Voor een ruimtelijk effect en zo een ‘kamer’ effect te bereiken, de ruimte is maar 2.10 cm hoog,  kozen we voor de wandafwerking in de badkamer voor een coating. 

De muren werden vlak gemaakt in de bouw, gestuct met betonstuc en glad opgeleverd. De vloer en de doucheruimte zijn betegeld met stoere betonlook tegels van 90×90 cm. In het vorige blog lees je welke dat zijn.

Hoe werkt het coatingsysteem van Vestingh wat ik uitkoos: 

Vestingh Badkamer Coating (dekkend) bestaat uit 3 producten en 5 lagen.

De wanden zijn eerst gestuct. Je kan de coating over betonciré of cementgebonden stucmortels óf zelfs bestaande tegels of vliesbehang aanbrengen.  Bij een ondergrond met reliëf blijf je die achteraf wel zien.

Belangrijk: wacht tot de muren volledig gedroogd zijn.Het is een waterdichte coating, als je niet lang genoeg wacht moet het vocht toch nog uit de muur en krijg je onherroepelijk schade.

 De waterdichte coating had ik al twee jaar geleden gezien bij Robert in zijn winkel in Bussum, Vestingh. Het fijne van zijn voorbeeldbadkamer met de coating is dat je al een voorstelling kan maken van het effect. Doordat er al vele badkamers naar tevredenheid met dit materiaal gedaan zijn zonder problemen achteraf werd de drempel verlaagd. Ook bij mijn eigen ontwerpen pas ik vaak coating op wanden toe bij o.a. toiletten, badkamers en achterwanden in keukens.

Door te kiezen voor een betontegel in onze douche en op vloer was er een basis. De muren kunnen in principe nu de kleur krijgen die je wilt. Je voert dan nog een keer dezelfde stappen uit als ik die hieronder beschrijf.

DIY 3 stappenplan Vestingh Badkamer Coating DEKKEND:

❶ Impregneer (Vestingh Badkamer Coating Impregneer) – Dit heft de zuiging van de ondergrond op. Toepassen: 1 laag. Verbruik van dit product: 8 m² / per liter.

❷ Primer (Vestingh Badkamer Coating Primer) – Voor de hechting en kleurdekking. Toepassen: 2 lagen. Verbruik van dit product: 8 m² / per liter.

❸ Top Coat (Vestingh Badkamer Coating Top Coat) – De laatste stap. De Top Coat is bepalend voor de glansgraad en de slijtvastheid. Toepassen: 2 lagen. Verbruik van dit product: 10 m² / per liter.

Vestingh Badkamer Coating breng je aan met een coatingroller en/of kwast. 

Ik koos hierbij voor  het Vestingh Coating Pakket, dat was me heel goed verpakt opgestuurd, karton, verfpotten als extra helemaal ingepakt om lekken te voorkomen. In dit pakket zitten alle benodigde materialen om de Vestingh Badkamer Coating toe te passen. 

Om zeker te weten kan je de instructiefilm kijken: Klik hier voor de instructiefilm van de Vestingh Badkamer Coating (dekkend).

 

Impregneer was in ons geval nodig omdat het nieuw stucwerk betreft.  het stucwerk is met cementgebonden mortel gedaan. Gipsgebonden mortel is zachter en kwetsbaarder en minder bestand tegen vocht. Deze afwerking wordt niet aangeraden.

Tip 1: zet de potten waar je ze ziet op nummer! Dan kan je geen vergissingen maken.

Tip 2 : Goed afplakken en zo snel als mogelijk erna verwijderen.

Tape zit ook in de doos. Niet die crêperommel, maar de betere gele variant. Haal de tape zodra kan weg en plak nieuw tussen de lagen als je langer over de fases gaat doen. 

Tip 3. Zet je spullen vooraf klaar, van tape, kwast, mixer, vloer en wand afplaktape, muziekje erbij, wat drinken.

 

Wat óók kan, deze coating over bestaande tegels, zowel in je badkamer of in je toilet of op je keukenwand.  Dan blijf je de structuur zien van de tegels. Doordat je zoveel kleuren kan kiezen kan je toch budgetvriendelijk én in de kleur die bij jouw interieur en stijl past.   Je kan staaltjes en proefpotjes aanvragen op de webshop zodat je eerst uitgebreid kan testen voor de goede kleur!

Fase van Coating Vestingh.nl

het was echt gemakkelijk om het materiaal zelf aan te brengen. Doordat het in stappen is, kan je rustig aan werken en goed na de eersteling je werk bekijken en waar nodig de volgende laag bijwerken.

Conclusie is dan ook dat het er mooi opzit,  geen vlekken geeft nog na een paar maanden gebruik, sterk is, geen butsen eruit. We stofzuigen en dweilen wel, gaat allemaal prima.

 

Wat een fijne mini-Wellness is het geworden! Douchen met lekker de mooie glazen deur dicht, de vloer is verwarmd, nieuwe goede afzuiging, de douche is iets groter dan voorheen dus dat geeft ook een luxe gevoel. Het is echt elke dag een plezier om hier van te genieten!  En al ontwerp ik menig grotere badkamer, de onze laat ik graag zien dat je prima alle functies onder kan brengen in een familiebadkamer op 5 vierkante meter! nou ja, behalve een bad dan, dat missen we niet omdat we daar buiten iets fijns voor hebben.  Dus daar bubbelen we gezellig samen.

Nog even zien en meer lezen hoe de verbouwing begon: dat kan hier.

De coating is in samenwerking met Vestingh.nlhttps://vestingh.nl

Join the discussion 8 Comments

 • Nieksservies, Nicole schreef:

  Heel mooi geworden. De coating is echt ideaal!

 • Ire schreef:

  Heel mooi geworden! Nog wel een vraagje, heb je de coating aangepast voordat alles werd geplaatst of erna? En hoe lang hebben alle lagen uiteindelijk moeten drogen?

  Groetjes!

  • Wendy schreef:

   Hai Ire, Alles is gecoat voor het plaatsen. Het beste is na elke laag het een dag te laten drogen. Dus éen laag impregneer ( indien nodig), 2 lagen primer en twee lagen topcoat.
   Het kan ook prima in bestaande badkamers. Dan alles goed afplakken en opnieuw laten kitten anders laten de randen los.

 • Sabrina schreef:

  Deze verf niet op het natte gedeelte in de douche dus?

 • Lara Haas schreef:

  Wat een leuke blog Wendy, bedankt voor de inspiratie. Wat een metamorfose is het geworden. Helaas heb ik niet zo’n handige man, die de badkamer kan verbouwen. Het budget is voor ons is nu beperkt en sparen we nog even door. Ik ben wel geïnspireerd geraakt door jullie blog en de coating slaan ik zeker even op. Zelf ben ik een echte fan van een ligbad en daarom ben ik ook echt jaloers op het ligbad van je blog. Ik heb een voorlopige tussenoplossing gevonden voor mijn ligbad. Ik heb een opvouwbaar ligbad gekocht en dat werkt ook echt geweldig. Ik gebruik hem in de winter en op koude dagen in de badkamer en zomers, voor en najaar buiten echt heerlijk. Tip, Voor alle moeders zonder handige mannen die toch een ligbad willen hebben. Zo kun je toch wegdromen in je eigen bad totdat je de badkamer van je dromen gaat realiseren 🙂

 • Johanna schreef:

  Leuke blog Wendy! Is de moeite waard geweest!

Leave a Reply