was successfully added to your cart.

Winkelmand

Coating in onze badkamer die ik zelf aangebracht heb!

By Blog
DIY Badkamercoating in onze badkamer

 Nu eindelijk onze kleine badkamer in augustus gesloopt was, kon het opbouwen beginnen. Voor een ruimtelijk effect en zo een ‘kamer’ effect te bereiken koos ik voor de wandafwerking in de badkamer voor een coating. 

De muren werden vlak gemaakt in de bouw, gestuct en zo glad mogelijk opgeleverd. De vloer en de doucheruimte waren inmiddels klaar met stoere betonlook tegels van 90×90 cm.

Situatie voor en sloop aug. 2020

Hoe werkt het coatingsysteem van Vestingh wat ik uitkoos: 

Vestingh Badkamer Coating (dekkend) bestaat uit 3 producten en 5 lagen.

De wanden zijn eerst gestuct. Je kan de coating ook over betonciré of cementgebonden stucmortels óf zelfs bestaande tegels of vliesbehang aanbrengen. 

We moesten natuurlijk en ook wel onverwacht langer wachten op het drogen van de wanden, ondanks het mooie weer. Toch deden we dat braaf, als je te vroeg gaat starten met dit waterdichte coating systeem kunnen er rare dingen gebeuren. Het vocht moet immers toch helemaal verdampt zijn uit de muur! Dus al ben je ongeduldig, geloof me dat was ik ook na het enorm uitlopen hier, wacht toch!

 De waterdichte coating had ik al twee jaar geleden gezien bij Robert in zijn winkel in Bussum, Vestingh. Daar meteen besloten dat het dat materiaal moest worden en spraken we de samenwerking af.  Doordat er al vele badkamers naar tevredenheid met dit materiaal gedaan zijn zonder problemen achteraf werd de drempel verlaagd. Ook bij mijn eigen ontwerpen pas ik vaak coating op wanden toe in natte ruimtes, toiletten, badkamers en achterwanden in keukens.

Door te kiezen voor een betontegel in onze douche en op vloer was er een basis. De muren kunnen in principe nu de kleur krijgen die je wilt. Je voert dan nog een keer dezelfde stappen uit als ik die hieronder beschrijf! Hoopt nu dat man niet meeleest want er wordt daar even niets meer veranderd…

Coatingssysteem van Vestingh.

DIY 3 stappenplan Vestingh Badkamer Coating DEKKEND:

❶ Impregneer (Vestingh Badkamer Coating Impregneer) – Dit heft de zuiging van de ondergrond op. Toepassen: 1 laag. Verbruik van dit product: 8 m² / per liter.

❷ Primer (Vestingh Badkamer Coating Primer) – Voor de hechting en kleurdekking. Toepassen: 2 lagen. Verbruik van dit product: 8 m² / per liter.

❸ Top Coat (Vestingh Badkamer Coating Top Coat) – De laatste stap. De Top Coat is bepalend voor de glansgraad en de slijtvastheid. Toepassen: 2 lagen. Verbruik van dit product: 10 m² / per liter.

Vestingh Badkamer Coating breng je aan met een coatingroller en/of kwast. 

Ik koos hierbij voor  het Vestingh Coating Pakket, dat was me heel goed verpakt opgestuurd, karton, verfpotten als extra helemaal ingepakt om lekken te voorkomen. In dit pakket zitten alle benodigde materialen om de Vestingh Badkamer Coating toe te passen. 

Om zeker te weten dat ik het goed ging doen heb ik de instructiefilm gekeken: Klik hier voor de instructiefilm van de Vestingh Badkamer Coating (dekkend).

 

Impregneer was in ons geval nodig omdat het nieuw stucwerk betreft. Anders kan je deze stap overslaan. 

Tip 1: zet de potten waar je ze ziet op nummer! Dan kan je geen vergissingen maken.

Tip 2 : Goed afplakken en zo snel als mogelijk erna verwijderen.

Tape zit ook in de doos. Niet die crêperommel, maar de betere gele variant. Haal de tape zodra kan weg en plak nieuw tussen de lagen als je langer over de fases gaat doen. 

Tip 3. Zet je spullen vooraf klaar, van tape, kwast, mixer, vloer en wand afplaktape, muziekje erbij, wat drinken.

 

Wat óók kan, deze coating over bestaande tegels, zowel in je badkamer of in je toilet of op je keukenwand.  Dan blijf je de structuur zien van de tegels. Doordat je zoveel kleuren kan kiezen kan je toch budgetvriendelijk én in de kleur die bij jouw interieur en stijl past.   Je kan staaltjes en proefpotjes aanvragen op de webshop zodat je eerst uitgebreid kan testen voor de goede kleur!

Fase van Coating Vestingh.nl
wand in winkel Vestingh.nl in Bussum.
verbouwing badkamer, montage.
badkamer wendy_studiozinnig met wandcoating van vestingh.nl
Badkamer wendy_studiozinnig

Best eng toch, zeker alas je man je voor gek verklaard, want de schilder kon het toch doen?

Klopt, alleen is als ik zelf interieuradviezen geef en het niet zelf heb gedaan, weet ik ook niet wat het is. En stel nou dat het heel gemakkelijk is, wat ook bleek, dan kan het ook nog eens een andere kleur krijgen! Dat vind ik zo leuk aan het materiaal, de vloer, stalen deur en zwarte raambekleding en eikenkleur zijn de basis, het wit maakt het nu ruim. Wie weet wil ik het roze over een paar jaar? Dan kan dat en ik weet dat ik het zelf kan.

 

Conclusie is dan ook dat het er mooi opzit,  geen vlekken geeft nog na een paar maanden gebruik, sterk is, geen butsen eruit. We stofzuigen en dweilen wel, gaat allemaal prima.  Eerlijk: De schilder heeft alles voor ons afgekat, meubels, wanden, alles. Dat is een vak apart en maakt detaillering net even af.

 

En hoe kon ik nu op zien tegen de verbouwing, want hoe het was lijkt nu echt verschrikkelijk toch. Douchen met lekker de deur dicht, de vloer is verwarmd, nieuwe goede afzuiging, de douche is ook groter dan voorheen dus dat geeft ook een luxe gevoel. `het is echt elke dag een plezier om hier van te genieten!  En al ontwerp ik menig grotere badkamer, deze laat zien dat je prima alle functies onder kan brengen in een familiebadkamer op 5 vierkante meter!

Nog even zien en lezen hoe de verbouwing begon: dat kan hier.

Situatie voor en sloop aug. 2020

De coating is in samenwerking met Vestingh.nlhttps://vestingh.nl

Join the discussion One Comment

Leave a Reply