Skip to main content

Kiezen voor een veranda? Altijd een goed idee. Zeker omdat het in Nederland  soms toch onverwacht regent. Dat betekent toch je feestjes of visite buiten plannen, je mooi spullen die niet nat worden. Dat zijn de beste redenen toch?

Tips als hulp om  voor jezelf helder te maken hoe je dit aanpakt

Bepaal  wat je er wilt doen en wanner. Alleen loungen in de zon of ook koken, eten en borrelen? Stel vooraf je budget vast.  Dan kan je dan kijken of je een standaard model kiest of er eentje laat maken. Uiteraard heeft maatwerk een andere prijs, wel kan je dan je wensen misschien weer gemakkelijker hierin verwerken. Bv dikke palen of gestucte wanden binnen.

Wil je onderhoudsvriendelijk dan is er de keuze voor staal of aluminium.

Heb je een huurhuis en wil je de overkapping ooit weer meenemen, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaande aluminium overkapping.

Kies je voor hout, dan is er een enorme keuze. Bepaal wel of je er ook glazen deuren in wilt, met het gewicht daarvan moet je toch rekening houden bij sommige constructies. Dan hoef je ze niet meteen te plaatsen, maar kàn het wel.  Of een groen mosdak. Welke vorm past in je tuin, een plat dak of een kapschuurmodel.

Inspiratie opdoen, dat kan op Pinterest, ook ik pin daar veel, behalve mijn eigen instagram foto’s vindt je hier meer dan 1000 foto’s die mij ook aanspreken.

Daarnaast heb ik op instagram op mijn account wendy_studiozinnig veel voorbeelden van hoe ik onze veranda style en gebruik  en ook vindt je daar en in dit andere blog informatie over de overkapping die we ook in de tuin hebben. De veranda zit vast aan mijn studio. De overkapping staat los in de tuin. Daarover hoe wij die kozen lees je hier : Hoe wij een overkapping kozen en maakten.

Verven of niet? Houdt je wel van hout maar van weinig onderhoud? Kies dan ervoor om het hout niet t kleuren.  Wil je dat toch, bedenk dan dat je af en toe beits en wat uurtjes nodig hebt om het mooi te houden.

Als laatste tip: Kies meubels die wel tegen het Nederlandse weer kunnen. je kan het zo chique maken als je wilt, van zelfgebouwde houten bank tot fijne weerbestendige meubels. Ook bij mij op mijn instagram en blogs vindt je voorbeelden van beide, van steigerhout tot die banken wat heel fijn is. Hier schreef ik daar al eerder een artikel over. Ook zonder schuur kan je de spullen dan buiten laten staan en meteen gebruiken als de zon weer schijnt!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Leave a Reply