Skip to main content

Zwarte tuinstoelen en een teaktafel op ons terras! Onze tuin is onze belangrijkste huiskamer. Het hele jaar zitten we buiten. En wil ik die dan ook geheel in de stijl van ons interieur, veel zwart, hout en planten. Al jaren neem ik jullie mee in onze tuin en verschillende zitplekken. Een vriend zei eens, jullie kunnen wel een restaurantje beginnen met al die zitjes! Nou, de kok is er al, ik doe de drankjes wel… Voorwaarde bij de  zitjes buiten is dat het zomers buiten kan blijven staan en weinig onderhoud nodig heeft. Dus meer tijd voor borrelen!

Om eens een gezellig element toe te voegen, wilde ik zo graag een ronde tafel. Niemand zit er aan de kop, leuk is als je met z’n allen zit te eten om het middenstuk mooi op te maken, het is leuk om een spel te spelen, je kan iedereen zien, wat bij een lange rechthoekige tafel lastiger is.

Vorige maand werd de goed ingepakte tuintafel met de stoelen geleverd. Meteen wil je dan voorjaar, buiten eten, gezelligheid, alles weer in bloei!

Ronde teakhouten tuintafel

De stoere tuintafel Provence, in gecertificeerd teak van Hartman, stond al even op mijn verlanglijstje. Rond, groot, houten kruispoot en een inleg van 50 cm rond in zwart graniet. 150 cm rond, 77 cm hoog en ruim 49 kilo. Die wappert niet weg als het weer eens hard waait! De kruispoot is robuust en het is een stevige constructie. Voordeel is ook dat je geen poten hebt die de stoelen in de weg staan.  

Onderhoud van deze teaktafel

Het mooie van teak vind ik dat het zo prachtig vergrijsd. Een zilvergrijze gloed geeft de tuintafel een hele andere uitstraling. Wil je juist de oorspronkelijke kleur behouden? Onderhoud de tafel dan! Om het te onderhouden gebruik je een teak cleaner en een teak protector. Hartman heeft een teakcleaner, deze reinigt en verwijderd vuil en vlekken. Daarna kan je op het kurkdroge ( belangrijk !) de Hartman teak protector aanbrengen. Alles over het onderhouden van je Hartman teak product vind je hier.

Woonstijl buiten dezelfde als binnen, hoe doe je dat?

In huis heb ik al jaren een stoel van zwart riet, hoe mooi is het die stijl dan door te trekken! Deze buitenvariant, de zwarte tuinstoel, oogt natuurlijk en wel praktisch is, met de aluminium poten. We hebben er inmiddels al uitgebreid op gezeten, ze zitten echt comfortabel. De mannen zaten er zelfs op zonder zitting ( mannen hè, die vergeten nog wel eens een kussen) en vonden ze ook prima zitten!

Hiervoor koos ik model Cecilia van Hartman. 

De kuip is van zwart wicker (gevlochten kunststof draad) en het frame is van zwart aluminium. Dus een doekje erover en schoon weer als het geregend heeft. Dit materiaal kan goed tegen de verschillende weersomstandigheden. 

De zithoogte is 45 cm, de stoel is 61 cm breed, 62 cm lang en 83 cm hoog.

Er is een mooi zwaar doorgestikt kussen als losse inleg. Als je ze koopt, let dan even op, de kussens kan je er los bijbestellen.

Er passen 6 stoelen om de tafel, de armleggers passen onder de tafel, ook handig als je niet een al te grote ruimte hebt. Natuurlijk kwamen mijn vriendinnen al een voor een spotten en waren blij verrast: Oh echt, we hadden niet gedacht dat het echt zo leuk en chique staat! Bij deze dus geslaagd en kunnen we hier gezellig  en lang lekker samen zitten! We waren al bekend met Hartman, onzen buitenbank is er ook van. Daar lees je hier meer over. Laat die zomer maar komen! 

En naast dit kan je op mijn instagrampagina wendy_studiozinnig zeker meer van deze mooie set zien en ook van de prachtige hotel chique kussens. Met mooi weer zie je die vast voorbijkomen op de buitenbank onder de overkapping . Ook had ik er al even mee even gestyled op de bank binnen. De uni kleuren hier zijn in velvetstof, net als onze bank binnen. In velvet zijn er ook nog prachtige prints en kleurrijke dessins, voor als je een kleuriger geheel wilt. De tuinkussens collectie van Hartman is enorm!

De zwart-witte zijn leuk met de print om straks de buitenmeubels mee op te fleuren. Kom maar op lente!

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust hieronder, vind ik juist leuk!

Deze blog kwam tot stand i.s.m. Hartman.

Leave a Reply