Skip to main content

In het vorige blog vertelde ik al dat ik na veel vergelijken onze nieuwe vloer gevonden had! Het is het pvc geworden van Ambiant.

De kleur, structuur, alles klopt. In mijn hoofd dan, zo eenvoudig het is voor een ander je mening te geven in mooi of niet mooi. zo moeilijk is dat soms voor jezelf, toch? Ondanks of misschien juist als je ontwerper bent blijft het best lastig.  Je kent zoveel en weet zoveel van producten en uitstraling en stijlen, dat juist dat maakt dat ook een interieurontwerper als ik wel eens twijfelt.

De dag voor het weekend leverde onze stoffeerder de pakketten , handzame pakketten van een vierkante meter per pak, deze legden we die al in huis om op goede temperatuur te komen. Leg de pakken in hun verpakking minimaal 48 uur zodat ze goed kunnen acclimatiseren. Ondertussen werd ook het huis steeds een beetje  leger.  De hal was inmiddels geëgaliseerd , zie foto’s.  De bestaande tegeltjes zijn verdwenen onder een mooie gladde laag.  Ook deze hebben we ruim 24 uur laten uitharden. De laagdikte  van de egaline die onze stoffeerder gebruikt was in dit geval na zes uur beloopbaar, uitharden is heel belangrijk. Dat verschilt per project, de dikte en de droogtijd. Belangrijk ook omdat bij offertes hier wel een prijsverschillen kunnen zitten.

 

Voor plakpvc is dit egaliseren een vereiste, de ondervloer moet vlak en drukvast zijn.

Welke vloer heb ik gekozen?

Het is de Ambiant spigato visgraat 3504 geworden, na veel dubben. Dit is de beige kleur. De laatste nek-aan-nek race liep tussen de naturel kleur 3503 en de beige 3504.

Nu is ons huis achterin heel licht, we hebben een redelijk smal huis en op veel plekken komt weinig daglicht, vandaar de keuze voor de beige kleur. Nu is dat genuanceerd , in alle pakketten zitten meerdere kleuren, die worden door elkaar gebruikt voor het natuurlijke effect.

Het leggen van de pvc vloer over de bestaande pvc vloer!

Ons huis heeft een deel houten ondervloer en is deels met beton.

OM alles gelijk te maken ligt er daarom een ondervloer onder. Deze werd gerepareerd. Nu de vloer ook in de hal kwam werd deze alvast geëgaliseerde. Dat leek al mooi, een gladde laag grijze egaline!

Een ondervloer was hier niet nodig, door een drempel tussen kamer en hal zie je het minimale hoogteverschil niet.

Dus slepen maar met de meubels, alles uit huis, onder de overkapping en in mijn werkruimte gezet.

Houdt er rekening mee dat je voor visgraat een hogere prijs kunt aanhouden in verband met meer werk qua leggen en op maat snijden. Alle hoekjes moeten precies passen!

Pvc over pvc, kan dat? Jazeker, kijk maar:

Nu lag er hier sinds drie jaar pvc, mét nieuwe MDF plinten, een mooie ondervloer en gestucte wanden.  Maar heeeel soms doe je het bij jezelf niet goed en te snel gekozen in de drukte. Dus nu een fijne kans het echt goed te maken.

In ons geval plakte de stoffeerder op mijn verzoek hier folie tussen. Hele dunne plakfolie, Voordeel, niets hoefde gesloopt, geen troep, meteen de vloer in gebruik nemen na plakken.

Doordat dit weekmakerbestendig is zie je de minimale naden van de pvc vloer eronder er niet doorheen. Doordat er hele kleine ventilatiekanalen in de folie zitten, krijg je een vlakke vloer zonder luchtblazen.

De stoffeerders aan de slag

Spannend!

De vrolijke stoffeerders startten na een gezellig samen koffie met rollen plakfolie op de vloer. Er werd als startpunt het midden van de kamer genomen. Daar kwam de eerste baan. Zo werkten de mannen eerst samen. Alleen leggen kan ook prima natuurlijk.

De vakmannen zijn met kamer, keuken en hal bijna twee dagen aan het leggen geweest. De eerste dag met drie personen, de tweede dag met z’n tweeën.

Alle hoekjes moesten bijgesneden. Groot voordeel, op een plek bij de bar zat een wat gelige strook. Kwestie van strook voorzichtig eruit halen, nieuwe erop plakken, klaar!

Daarna werd de vloer gewalst, zodat alles mooi vlak en aangedrukt is. Op de plaatsen waar deze niet waren werden ook weer MDF plinten aangebracht. Deze worden binnenkort afgelakt door de schilder, de echte foto’s laten dus nog heel even op zich wachten.

Beneden komen van boven s’morgens was sindsdien echt een feestje. Klinkt bijna overdreven, wat een enorm verschil in gevoel en looks kan een vloer hebben op je hele huis!

De vloer voelt aan blote voeten ook compleet anders dan de vorige pvc vloer en dweilt ook een stuk fijner. Ook zie je er amper haren op, waar we met ons geboefte niet aan ontkomen.

In deze blog zie je een aantal foto’s, niet alleen wij genieten, ook onze labrador en katten liggen er al lekker op, liefst in de zon!

In het volgende blog laten we nog meer zien, over het schoonmaken, hoe andere bewoners de Ambiant vloeren hebben toegepast, daar zitten ook hele mooie tussen! Ook hoe je zelf nu op een “echte’ je vloer kan visualiseren in jouw eigen huis, hoe super is dat?

En wedden dat als je nu op de weg rijdt dat je ineens Ambiant op vrachtwagens voorbij ziet komen? Stoere vrachtwagens rijden ermee door het land.

Het koffieapparaat is ook volop in werking, door de nieuwsgierige vrienden die “Oh gaaf” en “wow, dat wil ik ook roepen en “oh, wat is het mooi warm”.

Zelfs van bezitters van visgraat houten vloeren die kwamen en zeiden: ‘Het is behalve dat het iets anders klinkt als je erover loopt niet van echt te onderscheiden!’

Te leuk om te horen!

Hopelijk heb ik je al kunnen inspireren en zie je nu dat pvc echt heel erg mooi kan zijn, stel gerust hieronder je vraag . Het kan wat langer duren komende week voor het antwoord in verband met mijn vakantie.

Meer zien van Ambiant: op de site  ook opde Ambiant  instagram pagina vindt je veel inspiratie! Deze blog is in samenwerking met Ambiant vloeren.

Join the discussion 15 Comments

 • Deense zomer schreef:

  Dit wordt mijn volgende vloer Wendy! Zo mooi! Ik koos voor een witte vloer omdat ik dat gewoon eens wilde ervaren. Met opzet een goedkope laminaat van IKEA die er nu 2,5 jaar ligt. Wij hebben vloerverwarming en volgens mij is PVC daar ook perfect voor.

  • Wendy schreef:

   Hai Linda, krijg je geen spijt van, ik overdrijf niet als ik zeg dat ik echt elke dag er blij van word! Ook op blote voeten loopt het tien keer anders en fijner dan de vorige pvc.

   • Liane schreef:

    Wat een verschil zeg, prachtig zeg!! 🥰
    En Ohhh wat heb ik net als jou zo’n spijt van de kleur keuze van mijn huidige pvc vloer! 🙈
    Maar de kogel is door de kerk en in april gaan we wat anders laten leggen 🎉

    Nu lees ik in je blog dat je de huidige vloer hebt kunnen laten liggen en dat de nieuwe erop geplakt is, dat zou bij ons ook ideaal zijn.
    Kreeg zelf het advies om de huidige vloer te verwijderen!

    Kun je me advies geven welke vloerlegger deze vloer heeft geplaatst?

    Groet,
    Liane.

 • Sis schreef:

  Hallo Wendy,
  Je vloer is prachtig!
  Ook wij hebben in een appartement pvc liggen wat we niet meer mooi vinden. Heb je enig idee wat het aantal db is (geluidsreductie) bij 2 lagen pvc? De 1e is geplakt op beton en is 12 db.
  Groet, Sis

 • Jit schreef:

  Was de naturel nog lichter? Wij hebben ook een eiken houten keuken en die wordt geel naarmate de jaren verstrijken. Wij willen ook graag visgraat pvc maar absoluut geen gele idd, valt dat bij jullie nu mee?

  • Wendy schreef:

   Hai, deze vloer is er in meerdere houtkleuren, dan kan je beter even kijken bij een van de dealers van Ambiant, ik koos de beige door de lichtval en donkere plekken in ons huis. Wat jij geel vindt, vind ik misschien heel anders, dus beter zelf even gaan kijken, succes! groetjes Wendy

 • Kelly schreef:

  Wat een fantastisch mooie vloer!! Ik volg je al een tijdje op insta en ben zo enthousiast over jullie vloer!
  Sinds 5 maanden zijn wij verhuisd, in ons oude huis had ik ook een pvc vloer. Hier in het nieuwe huis lag een licht grijze woonbeton vloer…wij vonden het heel mooi maar nu na 5 maanden intensief gebruik(lees 2 kinderen en onze dolle hond) ben ik hem beu. Hij is te besmettelijk door zijn egale kleur en zeer kwetsbaar. Elke dag dweilen is niet tof! En oh wat mis ik het hout gevoel onder de voeten…Wij gaan ons dus oriënteren op een nieuwe pvc vloer. Dank voor deze inspiratie!
  Groetjes Kelly

  • Wendy schreef:

   hahaha, met een dolle hond is dit een prima vloer, ik zie er echt niets op tot nu toe! en eerlijk: ik dweil niet elke dag! Wel met een droge doek even op steel, of stofzuigen. Deze echt de moeite om te gaan bekijken, succes!
   groetjes Wendy

 • Naomi schreef:

  Hi,

  De vloer heeft op elke foto een wat andere kleur. Op welke foto vind je ‘m het meest waarheidsgetrouw?
  Ik sta op het punt ‘m te bestellen maar ga ineens erg twijfelen of ik ‘m te geel/warm vind. Op de foto met je hand erop vind ik ‘m koeler en heel mooi.
  Verder twijfel ik over de drukte van de vloer, door het kleurverschil in de planken. Vind je dat minder opvallen in ’t echt met de rest van je interieur of is het aanwezig?

  Alvast bedankt!

  • Wendy schreef:

   Hai Naomi,beetje gek om nu nog te reageren, je bericht is in een spam map terechtgekomen. Om toch antwoord te geven, doordat we ramen rondom hebben lijkt de vloer op iedere foto inderdaad een andere kleur. De enige en beste oplossing is de kleurstaal in je eigen huis te leggen en dan te beoordelen. Dat geldt ook voor de kleurverschillen in de vloer, dat is zp persoonlijk..groetjes Wendy

 • ceramicavloeren schreef:

  Prachtig, die visgraat vloer! Heb zelf momenteel keramische tegels in huis, maar als dat niet zo was dan had ik het wel geweten 🙂

  Groetjes,
  Anne

Leave a Reply