Skip to main content

Een visgraatvloer van pvc kiezen in ons huis!

Al ligt de bestaande pvcvloer er drie jaar, we gaan deze toch ervangen. Er was lekkage in een hoek bij de keuken waar de koelkast stond en tot en met een stuk in de keuken moest alles eruit. Dat was voor mij een kans om te zeggen dat ik onze huidige vloer toch niet zo mooi vond qua sfeer  en je de naden van de tegels van 60 x 60 cm iet zag bij sommige lichtval.

Praktisch was de vloer wel met een bruine labrador, twee katten. En wij die toch wel eens naar binnen lopen met vieze schoenen ondanks matten bij de deur.

Nu is in de afgelopen drie jaar sinds die verbouwing ons huis weer net als ervoor langzaam van wit met accenten naar zwart met witte en houten accenten gegaan, waardoor de vloer een mooie basis vormt voor zowel witte als off-back muren en bij de andere stoere elementen in ons huis.

Uitgangspunt  was een houten eiken visgraat, uitgevoerd in pvc.  Dat werd in winkels kijken, onder andere bij Boer Staphorst, waar ook enorm veel keuze was, verschillende merken vergeleken, doe dit op je gevoel en laat je voorlichten, Voor onze vloer koos ik meerdere merken en kleuren eiken en daartussen zaten ook de Ambiant Pvc stalenborden.  Dat zijn panelen met een aantal planken  van het pvc erop.

5 Redenen waarom  ik een pvc vloer wilde kiezen:

 1. De pvc vloer met een andere prijskaartje dan een echte houten vloer.
 2. Geschikt onder vloerverwarming door extreem lage weerstand.
 3. Eenvoudig onderhoud. Droog afneembaar en gemakkelijk met water en sop te dweilen
 4. De vloer is duurzaam, erg geluiddempend, sterk, hygiënisch.
 5. Ontelbaar veel dessins die de laatste jaren enorm verbeterd en mooier en natuurgetrouwer zijn geworden, genoeg keuze.

Hoe koos ik onze nieuwe pvc vloer:

Na  een achttal vloeren thuis koos ik twee favorieten, deze heb ik neergelegd op meerdere plekken in huis en gekeken bij ochtend, middag, avond en kunstlicht.

In al die keuzes sprong er meteen al eentje bovenuit: de vloer lijkt van afstand net echt eiken, door de goede tekening  en de matte uitstraling. Op een groot oppervlakte lijkt het ook natuurlijk. Veel oudere en budgetvloeren hebben een snel repeterend patroon, waardoor het er minder echt uitziet. Veel pvc vloeren van een aantal jaren terug en ook nu de prijstechnisch aantrekkelijke vloer heeft nog steeds een laag waardoor de print deels onzichtbaar is als de zon erop schijnt. Daar komt ook het vooroordeel voorheen van veel mensen om de hoek van het beeld van de plastic pvc vloer. Is echt niet zo bij deze Ambiant Spigato variant.

Deze vloer heeft een heel natuurgetrouwe structuur en een matte uitstraling met een natuurlijk houtdecor. De spigato is er in tien kleuren. Wat zelfs kan is de kleuren mixen en zelfs in 4 legpatronen te leggen. Ook goed geschikt voor vloerverwarming.

TIP

Kies nooit een vloer alleen van een staal op internet of van een klein A4 staal, laat je goed voorlichten in de winkel. Vraag of je de voorbeelden een dag mee naar huis mag, vaak kan dat en kan je het bij alle lichtsoorten in jouw  eigen huis bekijken. Je hebt verschillende soorten pvc. PVC verlijmd waarbij de ondervloer geegaliseerd en de pvc erop verlijmd wordt.  Er bestaat ook een Click-variant. de ligt los, vraag vooraf aan je stoffeerder of je ondergrond hier geschikt voor is.

Ambiant Spigato Beige

Toeval en geluk

Wat een toeval dat ik bij mijn lichtleverancier vorige maand ook een prachtige visgraatvloer zag liggen, was meteen verliefd erop.

Deze bleek nieuw en bij navraag kon de eigenaar de doos tevoorschijn toveren met het kleurnummer.

En wat bleek: Precies hetzelfde nummer als ik wat ik gekozen had! Hoe blij was ik daarmee, dan had ik het goede gekozen!

Welke het geworden is, vertel ik in mijn volgende blog:

Nu het huis leeghalen, de vloer wordt eerst op verschillende plekken van de lekkage gerepareerd, de tegels in de hal geëgaliseerd door de stoffeerders, deze wordt ook pvc en dan wordt de vloer geplakt óp de bestaande pvc! Dit is zeker niet standaard en ideaal, In de loop van deze week kom snel terug met de foto’s en het vervolgblog! Samen met Ambiant gaan we dit project uitvoeren en daar heb ik enorm veel zin in!

Als je vragen hebt over pvc, stel ze gerust hieronder, ik beantwoord ze graag.

 

 

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Ambiant

Join the discussion 5 Comments

 • Ashley schreef:

  Heel mooi geworden! Wij overwegen ook een pvc visgraat vloer (er ligt nu laminaat). Klopt het dat dat de vloer tegen de bestaande plinten is aangelegd? Ik ben namelijk bang dat bij ons de plinten er eerst af moeten en dat wellicht de muur daarbij beschadigd raakt.

  • Wendy schreef:

   Hallo Ashley, de plinten zijn hier drie jaar geleden nieuw tegenaan gezet, MDF plinten, heel strak. Daar is nu weer tegenaan geplakt en dit afgekit en de muur is onbeschadigd nu. groeten Wendy

 • Carla schreef:

  Mag ik vragen welke kleur je gekocht heb ik twijfel ook zo tussen 2.
  Vind deze van jou ook mooi.
  Ben benieuwd of ik deze ook bij de 2 waar ik niet uit kan kiezen zit.

  • Wendy schreef:

   Hallo Carla, dit is de Ambiant Spigato 3504. Veel succes met kiezen, is bv 2m2 uit de winkel en thuis kijken een optie? groeten, Wendy

 • Carla van der Heijden schreef:

  Dankje
  Grappig deze zit ok bij mij favorieten

Leave a Reply