Skip to main content

Mijn galerijmuren én een leuke kunstenares in de spotlights.

Vaak heb je op meerdere plekken een of twee dingen aan de muur hangen, als je kritisch kijkt zal je zien dat dat vaak geen eenheid is, toch?

Een goede manier om dat wel te maken is ze samenbrengen op één muur, of, als je de smaak te pakken hebt op meerdere. Vraag mij niet hoeveel ik er inmiddels gemaakt heb en bij zoveel opdrachtgevers thuis… ik ben de tel kwijt. De mijne in huis zijn meestal basic, met hout, iets ouds,  zwart, wit, lijnen of foto’s met af en toe eentje ertussen met kleur.

Hoe verzamel je materiaal?

Origineel is om foto’s uit je eigen collectie te combineren met bijvoorbeeld gekochte of gekregen afbeeldingen.

 1. Verzamel eerst beeld. B.v. die gekke familiefoto, die mislukt leek omdat iedereen een gek gezicht trok, je lievelingsplek van je vakantie. En klopt de kleur niet, laat em even in zwart wit maken. Pinterest is een super hulpmiddel. Indien je dit online gaat plaatsen, doe dit met toestemming van de maker. Het kan je op fikse boetes komen te staan als je onrechtmatig beeldmateriaal gebruikt van anderen. Bekijk dit dus goed voordatje het deelt op je site, Fb, insta of  andere media.

Links: de schoolfoto van onze jongste. De leukste, ondanks de wanhopige fotograaf. Tranen gelachen om deze!

2. Bedenk op welke muren je iets gaat doen. Hoe zie je de muur,  vanaf de grond, of juist boven de bank, of bij de trapopgang?

3. Kies verschillende beelden: landschap voor de diepte, een close-up van een gezicht of detail, een grappige kindertekening. Om het persoonlijk te maken kies ik zelf altijd een mix, een eigen foto, een leuke tekst, een mooie tekening, een oude lijst van bv. de kringloop.

Mooi ook is om foto’s en kunst t combineren. Mocht dat boven je budget gaan zijn zijn prints en kaarten in een mooie lijst ook een idee. Bijvoorbeeld dit werk van mijn zus Jennifer Koning.   Ze maakt regelmatig kleine oplages kaarten van haar recente werken: vaak eenmalig, dus wacht dan niet.

 

De off-black gallerywall in mijn eigen interieurontwerp studio.

Hopelijk durf je zelf nu zelf ook met je galerijmuur aan de slag.

Nog een tip: Plak afplaktape bovenop je waterpas. Leg dat aan de achterkant van de lijst die wilt ophangen, dan zet je op de plek waar de lijst moet komen de waterpas tegen de muur en je tekent zo op de goede plek waar het haakje of de haakjes moeten komen.

Join the discussion 3 Comments

 • Lisette Stappenbelt schreef:

  Prachtig zo’n gallery wall! Ik durf het nog niet aan! Woon al vier jaar op m’n huidige plek en de muren zijn nog steeds kaal! Een puntje van aandacht ik kan helaas niet overal gaten boren ivm het gebruik van een holle bouwsteen!
  Heb jij daar mss een passende oplossing voor?

  • Wendy schreef:

   Hi Lisette, dan zou ik ook hoog aan de muur gaten boren voor een grotere MDF plaat en daar de prints op. Of bv met Tesa strips en plastic ophanghaken. Die gebruik ik ook veel, je hebt vaste en verstelbare. Voor gipsmuren, voor stenen muren. Die koop ik in de bouwmarkt. Werkt echt goed en hang er zelfs de lichtste ikea Fiskbo lijst van 40 x 50 cm aan. Succes, gaat je zeker lukken! Denk maar zo, wat kan er gebeuren, dat het niet meteen supermooi is? Dan haal je de plakstrips van de muur en corrigeer je het. Iets bijwerken is gemakkelijker dan niks doen, geloof me!

Leave a Reply