Skip to main content

Mijn galerijmuren én een leuke kunstenares in de spotlights.

Vaak heb je op meerdere plekken een of twee dingen aan de muur hangen, als je kritisch kijkt zal je zien dat dat vaak geen eenheid is, toch?

Een goede manier om dat wel te maken is ze samenbrengen op één muur, of, als je de smaak te pakken hebt op meerdere. Vraag mij niet hoeveel ik er inmiddels gemaakt heb… De mijne in huis zijn meestal in zwart wit met af en toe eentje ertussen met kleur.

boven: toen de muur nog angstig wit was zonder gaten. Met een door mij gemaakte foto in Italie op forex die hier nog staat te wachten.

Hoe verzamel je materiaal?

Origineel is om foto’s uit je eigen collectie te combineren met bijvoorbeeld gekochte of gekregen afbeeldingen.

 1. Verzamel eerst beeld. B.v. die gekke familiefoto, die mislukt leek omdat iedereen een gek gezicht trok, je lievelingsplek van je vakantie. Pinterest is een super hulpmiddel. Indien je dit online gaat plaatsen, doe dit met toestemming van de maker. Het kan je op fikse boetes komen te staan als je onrechtmatig beeldmateriaal gebruikt van anderen. Bekijk dit dus goed voordat het gebruikt op je site, Facebook of instagram.

Links: de schoolfoto van onze jongste. De leukste, ondanks de wanhopige fotograaf. Tranen gelachen om deze!

2. Bedenk op welke muren je iets gaat doen. Hoe zie je de muur,  vanaf de grond, of juist boven de bank, of bij de trapopgang?

3. Kies verschillende beelden: landschap voor de diepte, een close-up van een gezicht of detail, een grappige kindertekening. Om het persoonlijk te maken kies ik zelf altijd een mix, een eigen foto, een leuke tekst. Op de muren bij mij thuis die ik je laat zien zitten er naast posters en eigen foto’s ook artprints van Atelier Andrea tussen.

Via Irene Burg kwam ik met kunstenares Andrea in contact en ze vroeg me of ik het mooi vond om te zien hoe haar werk op mijn galeriemuur zou staan. Haar werk is heel verschillend, ze is geïnspireerd door muziek, natuur, mode en interieur.

 

Ze maakt grote werken waarna deze prachtig gedetailleerd gefotografeerd worden en in delen  als prints verkocht worden. Hiervoor koos ik zwart-wit met subtiele goud-accenten uit de serie Misty  Sunday Morning, de Black and White en Misty Sunday Morning Gold. Deze passen echt zo mooi tussen mijn muur die bestaat uit oud, nieuw, posters en eigen foto’s. Wat ik mooi vind, is als je klikt op de foto’s op haar site, je deze kan vergroten, zodat je ziet hóe “echt” het effect is van de prints en de detaillering. Van mijn zus die ook haar kunst fotografeert weet ik hoe ongelofelijk moeilijk dat is.

Wat zijn artprints?

foto: Misty Morning Sunday (onder) en Misty Sunday Black & White (boven)

Het zijn Giclee prints. Giclee (spreek uit als zjie-klee) komt van het franse woord“giglet” wat stralen of vernevelen betekent. Bij deze techniek wordt hoogwaardige inkt in verschillende kleurlagen aangebracht op speciaal papier. De prints op de foto’s van Atelier Andrea zijn allemaal Giclee Prints.  De kleuren zijn intenser en de Art Prints gaan langer mee!

Twee van de Circle Prints van Andrea naast onze bank.

De off-black gallerywall in mijn eigen interieurontwerp studio.

Andrea van Atelier Andrea

naast de prints maakt Andrea ook Custom-made werk.  In deze link zie je een aantal voorbeelden en hoe zoiets in z’n werk gaat.

 

Het originele werk van Andrea: Urban Chic.  Credits foto: Atelier Andrea.

Wat ik bijna zou vergeten is om ook even te laten zien  uit welk werk de art-prints komen! Hier zie je het origineel:

Zelf nu je galerijmuur maken

Hopelijk durf je zelf nu zelf ook met je galerijmuur aan de slag, Andrea bedankt voor het kijkje in je ‘atelier’ en werk!

Join the discussion 3 Comments

 • Lisette Stappenbelt schreef:

  Prachtig zo’n gallery wall! Ik durf het nog niet aan! Woon al vier jaar op m’n huidige plek en de muren zijn nog steeds kaal! Een puntje van aandacht ik kan helaas niet overal gaten boren ivm het gebruik van een holle bouwsteen!
  Heb jij daar mss een passende oplossing voor?

  • Wendy schreef:

   Hi Lisette, dan zou ik ook hoog aan de muur gaten boren voor een grotere MDF plaat en daar de prints op. Of bv met Tesa strips en plastic ophanghaken. Die gebruik ik ook veel, je hebt vaste en verstelbare. Voor gipsmuren, voor stenen muren. Die koop ik in de bouwmarkt. Werkt echt goed en hang er zelfs de lichtste ikea Fiskbo lijst van 40 x 50 cm aan. Succes, gaat je zeker lukken! Denk maar zo, wat kan er gebeuren, dat het niet meteen supermooi is? Dan haal je de plakstrips van de muur en corrigeer je het. Iets bijwerken is gemakkelijker dan niks doen, geloof me!

Leave a Reply