Skip to main content

Nadat we onze woonkamer en keuken in 2017 vernieuwden en toen ook maar toilet en berging sloopten en dus de hele benedenverdieping vernieuwden waren we wel even klaar met verbouwen. We woonden twee maanden in mijn studio, wat eerst een fijn vakantiegevoel gaf, maar we aan het eind ook wel klaar mee waren!

Tegelijkertijd besloten de buren de tien meter hoge rij coniferen langs onze tuin spontaan om te hakken! Hallo licht, weg privacy! Ons huis staat op een soort lichte heuvel, waardoor de achtertuin zeker een meter lager ligt.

Verbeteren van de akoestiek.

Gordijnen leken mij bij ons de beste oplossing om de akoestiek te verbeteren, een kleed lag er al. Geluid gaat namelijk via plafond en wanden. Zoals ik voor mijn opdrachtgevers toch een aantal keren per maand gordijnen kies wist ik dit keer voor mezelf prima wat te kiezen! Meestal kies ik voor opdrachtgevers effen gordijnen, met name in woningen, omdat het meestal open is, met een print gaat een gordijn ook overdag ‘mee’ doen qua styling.

 

Wat wil je met gordijnen, alleen zonlicht filteren, of juist geen inkijk, verduisteren, of ook als akoestische waarde? Als je dit eerst voor jezelf op een rij zet, wordt kiezen gemakkelijker. Wat de kleur betreft, houdt deze ook rustig, dan verveelt het minder snel ( of nooit) en kan je meer doen met andere kleur in je interieur.

Rib uit lijf: aanschaf houten jaloezieën.

En zo besloten we om, net als bij de voor- en zijramen houten jaloezieën voor de hele achterkant te bestellen. Zwarte aan de voorzijde en voor de achterpui met tuindeuren witte met antraciet brede ladderband. Dit bevalt heel goed, we gaan toch meestal door de achtertuin de tuin in, en met warme dagen staat alles gewoon lekker open. Nu was dat best een pittige uitgave, dus eerst maar eens van genieten. Het staat prachtig vinden we, en geeft gevoel van openheid én privacy. Toch bleef het wat hol en ik vond het toch wat ongezellig daardoor vooral in de donkere winterdagen.

Echt linnen gordijnen, natuurlijk en stoere uitstraling.

Veel gordijnen staan mooi als ze op de grond liggen, en zeker met linnen is dat zo. Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer ‘staan’ ze op de grond. Dit maakt het nog karakter nog robuuster vind ik. Langer beneden qua lengte is niet handig i.v.m. Harley, onze labrador. Alle labrador bezitters weten hoe erg die verhaar-periodes kunnen zijn…

Kiezen van type gordijnen.

Linnen gordijnen heb ik gekozen omdat ze zo mooi vallen, wat het karakter van het product meteen zo natuurlijk maakt. De structuur van linnen is iets open, dus lichtdoorlatend en dat geeft het stoere en natuurlijke karakter.

Door echtgordijn werden me stalen opgestuurd, de keuze werd de linnen stof in Essen lichtgrijs. Ook voor de slaapkamer koos ik dezelfde. De witte shutters die we hier hebben sloten toch in de zomer niet alle licht buiten en de oude semi-transparante witte gordijnen waren ook te licht om daarbij te helpen.

Resultaat en hoe kies je dit zelf?

Hóe zwaar waren de pakketten die binnenkwamen! Toen de gordijnen aan de rail zaten hoefden ze niet eens “uit te hangen, ze zijn zo zwaar dat ze meteen goed ‘vallen’. Ook zijn ze zacht, met royale plooien gemaakt waardoor ze ook dicht nog mooi geplooid zijn. Onze stoffeerder heeft een zog. ‘stop’ runner aan het eind gedaan, als je ze openschuift, glijden ze niet terug.  Boven en beneden koos ik dezelfde stof en kleur. en toch lijkt het bij beide weer heel anders!  Als je zelf wit gaan kiezen, op de site van echtgordijn vind je hier alles terug, van keuze type, stofstalenaanvraag, welke plooi bij welk gordijn, inspiratie bij ieder type. Zo heb ik het zelf ook gedaan. Kinderkamer, iets of helemaal verduisterend, wil je er een andere strook aan de onderkant, alles kan!

Zelf op zoek naar inspiratie?

Wil je winter- of zomergordijnen, lichte wapperende in de zomer en s ’winters de dikke velours variant? Kan ook natuurlijk. Op Pinterest vind je ook bij echtgordijn mooie inspiratiefoto’s hiervoor. En op mijn eigen Studio Zinnig pagina kan je ook allerlei inspiratie vinden als je helemaal nog moet starten met je interieur.

Wat ons interieur betreft, dat is toch nooit af, nu ben ik hier meer dan blij mee en staat het zo mooi bij ons voornamelijk wit, zwart en grijze interieur. We krijgen er nu ze hangen al zoveel leuke reacties op, de akoestiek is een stuk beter, en s ’avonds is het heel knus en sfeervol!  Heb je ook zin om nieuwe gordijnen te kiezen, weet je niet hoe te beginnen? Stel hieronder gerust je vraag. Ook ben ik heel benieuwd wat je er van vindt, mooi of had jij juist iets heel anders gekozen?

Deze post kwam tot stand in samenwerking met echtgordijn

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Join the discussion 3 Comments

  • Yvonne schreef:

    Goeie tips! Ben nu op zoek naar andere gordijnen en weet nu waar ik op moet letten👌

  • L. Stam-Willems schreef:

    Wat prachtig Wendy! Ik ben al een tijdje op zoek en heb de essen lichtgrijs op het oog. Zou ik je daar misschien nog een paar vragen over mogen stellen voordat ik de knoop door hak? Ik lees online dat linnen snel verkleurd? We hebben onze tuin op het zuiden, maar ik zie dat jij ze niet gevoerd hebt? Heb je daar last van? En in hoeverre heb jij ze op de grond hangen? 2 cm extra of langer? En tot slot hoe zou je de kleur omschrijven? Neigt dit echt naar grijs of meer naar taupe/wat warmer? Ik ben heel benieuwd, alvast bedankt! bij jou ziet het er in ieder geval prachtig uit!!

Leave a Reply