Skip to main content

Ik ga je het laten zien aan de hand van een terugblik van onze tuin afgelopen jaar.

Afgelopen mei straalde een roze/rode gloed op ons witte huis toen ik thuiskwam… Wat bleek, onze jongens hadden vrienden op bezoek en wilden de app van Philips Hue op de tablet even showen, waarmee je alle kleuren van de Philips Hue lampen in kan stellen. Dat was nog voordat we ingestelde scenes hadden gemaakt (en het nieuwtje er voor hen af was).

slimme verlichting

Zo gemakkelijk is het dus wel, iedereen kan het bedienen. Je kan de lampen op afstand bedienen met je mobiel, ook als je niet met je thuisnetwerk bent verbonden. Je kan de slimme PhilipsHue -verlichting ook zo instellen dat de lampen automatisch aangaan vlak voordat je thuiskomt, zowel buiten als binnen. Ook een gerust gevoel wat inbrekers betreft.

Tuinverlichting

Mijn stokpaardje is natuurlijk het buitenleven bij ons in de tuin: van s ’morgens vroeg (kinderen op de fiets naar school) tot s ’avonds borrelen. Je zult ons hier regelmatig vinden! Vanaf het voorjaar ben ik de Hue verlichting op verschillende plekken in de tuin gaan proberen om te kijken wat ik het mooiste vond staan. Ik kan eigenlijk wel stoppen nu, want het staat overal prachtig in de tuin! Daarom deel ik met jullie in deze blogpost de beste plekken waar ik het licht toepas:

In de voortuin

In de voortuin

Mooi om de beplanting en de sokkel aan te lichten, er is meteen sfeervol en toch helder licht op het pad naar de voordeur.

Bij de oprit naar de achterdeur en de veranda toe is de vloerspot Calla weer erg handig om het pad mee te verlichten.

Naar de achterdeur toe en entree veranda

De Calla vloerlamp gebruik ik voor omgeving- en sfeerlicht, en de spot Lily juist om iets uit te lichten.

De spot is mooi om iets van onderen af aan te lichten, bv een boom, een object in je tuin, of zelfs het huis. Er zit enorm veel licht in deze kleine spot. Een gewone boom of object wordt ineens bijzonder, door het minimale energieverbruik van de LEDlampen kan het gerust lang branden.

Ophangen van de spot staat ook mooi, het matzwarte staal is chic en stoer.

Foto’s van voorbeelden van de tuinlamp Calla

Bij de overkapping en de veranda

Hier is de vloerlamp Calla tussen de grassen en de spot opgehangen, zodat we met gezellig bezoek naast wat kaarsjes of een vuurtje ook praktisch licht hebben om echt iets te zien. Doordat we alles zwart hebben is dat geen overbodige luxe!

Najaar en kerst

In de tuin

De armaturen zijn zoals je ziet heel geschikt voor in de plantvakken, met de prikker kan je deze zo tussen de planten zetten. Dit is ook handig als je nog niet definitief de goede plek weet waar je de lamp in je tuin wilt plaatsen. Plaats zoeken, stekker in stopcontact, klaar. Met de spot Lily kun je bijvoorbeeld op mijn foto’s zien hoe wij de bomen van onderen af aanlichten of juist van bovenaf aan de schutting of overkapping.  Er zijn ontelbaar veel  mooie en leuk oplossingen, tuinverlichting geeft een enorme meerwaarde aan de ruimte om je huis en tuin.

Op mijn verlanglijstje dit jaar staan de lange weersbestendige LED-strips om de veranda uit te lichten én nog een originele manier om de oude Fiat500 in de tuin te belichten.

Wat zijn nu die scenes in PhilipsHue verlichting?

‘Scenes’  zijn vooraf ingestelde programma’s in de Philipshue app, dat automatisch naar de ideale helderheid springt.

Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een scene inschakelen als je een avondje gaat lezen op de bank, of voor een productief dagje thuis werken of studeren.

Kies voor een warme gloed in de achtergrond die het gezellig maakt en helder licht boven je tafel. Je kan het instellen om knus te gaan voorlezen op een kinderkamer, maak van je woonkamer een filmzaal, of zorg dat je s’ochtends een scene kiest waarin het licht langzaam van zacht naar helder gaat om relaxed wakker te worden en op te staan.

Kies eenvoudig één van de scenes die vooraf zijn ingesteld in de Philips Hue app, of kies je favoriete kleur of wittint met de kleurenkiezer. Er is keuze uit 16 miljoen kleuren!

Leave a Reply