Skip to main content

Als je me destijds had gezegd dat ik misschien wel twintig jaar doorlopend ging verbouwen en veranderen had ik je echt uitgelachen! Wat blijkt nu, daar zijn er al achttien jaar van om! In het jaar 2000 op ‘gevoel’ gekocht: Een jaren vijftig woning, met een ruim en met name gedateerde tuin rondom.

“In 1979 grondig gerenoveerd’ stond in de tekst van de makelaar te lezen. Joehoe! zou je zeggen…dus net zo gedateerd.

Maar ja, het leek sprekend op het gezellige huis van de ouders van vriendin Monique, dus ‘wat’ verbouwen en kwam het vast wel goed.

Dat was dus een tikje zacht uitgedrukt! Eerst een stuk begane grond aantrekken voor een ruimere woonkamer dan de badkamer en het toilet, de bestaande keuken werd gepimpt om kosten te drukken, nieuwe vloer, de ‘pizzapunten’ van de muren drillen, stucwerk, sauzen, alle bedrading vernieuwen, dus kortom het hele pakket!

 

In 2004 volgde er een kleine bergruimte op de plaats van de garage en een grote werkruimte. Wéér een halfjaar bouwstof en chaos!

Na de komst van twee kleine jongetjes in een korte tijd waren twee slaapkamers in het huis met zijn vieren echt te weinig!

In 2009 kwam er daarom een grotere kap op het huis met twee extra slaapkamers erbij aan de achterzijde van de woning. En daar begon de bouwrotzooi weer…

Best pittig destijds met twee peuters en een man die helemaal niets met de bouw heeft.  Die stiekem het liefste vlucht behalve s ‘avonds een biertje doen met de altijd gezellige bouwvakmeneren.  De twee kleine slaapkamers werden er drie en de bestaande slaapkamer  slaapkamer doorloop- en kledingruimte. Er werd gebouwd vanaf buiten, want de jongens sliepen in dat kamertje. Totdat er op een gegeven moment een doorbraak gemaakt moest worden. Dan kwam de timmerman beneden en zei: “de rechter is wakker”, hij moest namelijk tussen de peuterbedjes door naar de aanbouw, dat was handig een ‘live’ babyfoon.

In de twee nieuwe kamers plaatsten we geen plafonds en genieten we nu van heel ruim ogende slaapkamers van bijna 5 meter hoog, die door de schuine kanten en een dakkapel aan onze kant toch huiselijk zijn.

Eerlijk moet ik wel bekennen dat ik halverwege het proces de bouw altijd hartgrondig haat, een dag of twee duurt dat! De bende, altijd mensen over de vloer, (en de bouwvakkers mij, met alle veranderingen die ik spontaan bedacht ondanks de werktekeningen )overal troep, gewoon alles!

Tip: Dan helpt een avondje wijn met vriendinnen en enorm klagen en overdrijven het beste! Eenmaal over het dode punt heen smaakt het toch altijd naar meer en wordt het weer mooi en áf. Klaar nu? Nee, momenteel wordt er weer iets in de tuin gebouwd, nadat we zelf in het voorjaar met hulp de achtertuin veranderden. En dan nog de badkamer..  en dan zijn we er nog niet…Het is gewoon een bacterie, dat verbouwen!

Welke kleur zwart gebruiken wij?

De kleur zwart.

 

Bijna dagelijks krijg ik de vraag wat we voor verf gebruiken voor het zwart aan het huis en de schuttingen.

 

De planken aan het huis hebben in de fabriek al twee lagen watergedragen coating erop gespoten gekregen.

De overige planken hebben we geschilderd met hetzelfde materiaal. Het merk wat we gebruiken is Cronolin. Dit omdat de fabriek dit gebruikt en je zo zeker weet dat het goed hecht en het er hier thuis overal dezelfde uitstraling heeft.  Op dit adres vindt je het online.

Ik heb voorheen veel beitsen geprobeerd en er zit zeker kwaliteitsverschil en verschil in uitstraling tussen. Het mooie van dit product vind ik, is dat het echt zwart is ook als het ouder wordt en niet bruinige gloed krijgt zoals veel andere zwarte beits producten.

 

 

 

 

Hoe brengen wij de verf aan?

Het nieuwste wat ik er dit jaar mee gedaan heb is het in een verf-spuit toepassen. Alle schuttingen moesten een nieuwe zwarte laag, en ik kocht bij de bouwmarkt een spuit. Aansluiten op een verlengsnoer, 2 liter zwarte verf in het reservoir, even zoeken naar de juiste afstelling… en best eng om te starten, maar wow, wat een geweldig werk! Je vliegt over de schutting! Even gecheckt aan de andere kant bij de buren of het daar ook niet zwart was, maar op een beetje nevel na niets aan de hand. Dus hebben je buren geen kleur op de schutting, dan kan jij nog steeds wel jouw kant ermee doen.

Wil je geen mot met de buren, dek dan wel even de dingen die ze ertegenaan hebben staan af, het meeste werk voor mij was het schoonpoetsen van het deksel van de kliko van de buren.. die was oranje zwart gestippeld door de nevel. Voordeel watergedragen verf is dat je het met water en een doekje zo wegpoetst.

Op één stukje schutting na is alles klaar, de zwart-wit kipjes van de achterburen waren zo nieuwsgierig dat ik dat moest overslaan…

Nieuwsgierig geworden ? Blijf mijn blogs dan volgen! En een reactie vind ik ook heel leuk.

Voor advies kan je me  mailen voor boekingstarieven voor advies online of bij je thuis!

 

 

 

blog verscheen eerder in een iets andere versie op www.showhome.nl

Join the discussion 6 Comments

Leave a Reply