Skip to main content

 “ lijkt het je leuk een styling te doen  voor Eigen Huis & Tuin Lekker Leven op RTL4? Een kleine stylingklus ontwerpen en creëren bij mensen thuis met een groots effect?”

 Dat leek mij superleuk! Het programma is sinds de zomer van format veranderd en is meer gericht op lekker leven in en om het huis. Lifestyle, koken en klussen die je zelf ook kan uitvoeren zonder complete verbouwingen en met wat handigheid kan je echt veel zelf.

Vrienden en bekenden vroegen: “Met wie moet je dan, weer wijnen met Boer Tom? Of met Froukje? Lekker in de visagie? Net wat voor jou, leuk joh, relaxed dagje” 

Realiteit: Het was op locatie, niet in de boerderij waarin de kookstudio is. Op locatie bij mensen thuis, wat ik normaal voor mijn werk ook dagelijks doe. Bekenden en onbekenden helpen met advies voor binnen en buiten.

En op locatie wilde zeggen, schoon shirt mee ( want Truus Vlek 2.0 on tour) make-uptassie mee en een deo’tje…en met een volgeladen auto op pad. Een deel had ik al besteld en zou daar afgeleverd worden ( met verbod om de dozen te openen)!

Lekkere trui aan en op sneakers, project is op de zolder, dat betekent trappen op deze dag!

Ontwerp gemaakt, schetsjes, materialen geshopt voor de styling, druk appverkeer met het productie en opnameteam. Nu kon ook Patrick alvast de materialen voor mijn ontwerp inkopen. Dus al voorpret en meteen het gevoel hoe zoiets gaat!

TV script: Washokombouw en slaapkamerstyling op een zolder van een huis in Almere.

 De bewoners hadden als wens hotelchique en hebben een liefde voor Bali.  De zolder was ruim, met een grote dakkapel en vooral wit nu, met een lichtgrijze boxspring. Deze werd voordat we kwamen nog mooi gestuct!. Zie de foto van ‘voor’.

Mijn keuzes: een basiskleur en deze sfeervol maken met verlichting, rotan, riet, natuurlijke materialen, een uxe gevoel , tropisch tintje en iets om vanuit bed naar te kijken. 

De opnamedag:

Er wordt bikkelhard gewerkt voor tv!

 Geklust , gezaagd, camera erbij, teksten overdoen, Patrick heeft me enorm verbaasd, wat een tempo en vakman is dat! EN ja alles wordt echt gemaakt zoals je het ziet! Uren werk voor een aantal minuten tv, je weet het wel toch is het bijzonder om er deel uit van te maken!  We hebben wel echt lol gehad, het is heel gezellig om mee te mogen doen met zo’n professioneel team!

 Op locatie covid-proef: afstand houden, mondkapjes op, behalve natuurlijk met de opname.

 Het team: Regisseur, cameraman, geluidsman, producer  en Patrick, de ‘klusser’ en hoe gezellig ook nog Lieke stagiaire.

Het wordt in stukken opgenomen en ondertussen wordt er ook driftig gesjouwd, geverfd, getimmerd en gezaagd.

Dat maakt deze dagen intensief, gelukkig leidt de regisseur dat met het script in goede banen.

In mijn geval had ik één basis wandkleur die je al zag in de eerste uitzending van ma .jl: Soft black 282 van  de sponsor van het programma Vestingh.nl

Deze wanden van de wasmachineombouw zijn er al eerste mee geverfd. Op mandag zag je een glimp van wat ik heb bedacht voor deze witte blanco kamer. Patrick heeft het washok met indeling ontworpen en gemaakt.

En toen? Ja, dat mag ik jullie pas laten zien na de uitzending!

Als enige kan ik wel verklappen dat ik al jaren zelf woontv kijk, grootste favoriet waren de pioniers: Judith de Klijn die het zo  mooi presenteerde en ontwerper Jan des Bouvrie ( R.I.P). Waar ik altijd fan van geweest ben, om zijn eigenheid en stijl. Hij deed waar hij goed in was in zijn stijl en zo relaxed altijd.

Aan de tv geplakt zat ik altijd,  dat je met ons vak de bewoners dan echt blij kon maken, zonder dat je ze kende! dus dat ik nu zelf dit mocht doen mét onthulling waarbij ik onder aan de trap moest wachten, was echt het leukste onderdeel, kan je nog even wachten? 

 Maandag 9 november dus  het eerste stukje met mijn plannen voor de make-over, Woensdag 11 november om vijf uur s’middags op RTL4 : in Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, dan zie je me ook in actie!

Je kan het terugkijken, binnenkort volgen daarom de foto’s, ben eerst zo benieuwd naar jullie reacties!

Leave a Reply