Skip to main content

Sinds een paar dagen kom ik nog blijer dan normaal de tuin in…want naast de achterdeur hangt 20 meter tuinslang in een houder.

“Die is koekoek geworden’ denk je nu vast, een tuinslang…wacht maar tot je  dit ontwerp ziet.

Jarenlang baalde ik van die spuuglelijke tuinslangen in geel en donkerrood of lekker knalgroen. Om mij te plagen denk ik, zitten er vaak nog groene en orange koppelstukjes aan! Waarom???

Ik droomde van tuinslangen spuiten, ooit gedaan, geen optie, je sleurt deze langs de tegels, die gele slang leek een mislukt luipaardprintje, je handen zitten bij het oprollen onder de zwarte schilfers . De wandhouders in de winkels zijn meestal met groen en oranje, zachtjes gezegd niet echt mijn favo kleuren voor aan ons zwart-witte huis. En dus sleepte ik de meters slangen vaak dagelijks achter uit de tuin, waar ze lekker onder de modder zaten na een regenbui, of vol met enge beesten zaten als ze in het overkapte  open tuinhokje lagen….Nu had ik dit jaren geleden al gezien en bedacht dat ik het wel na kon maken, maar na het slang-debacle had ik dat toch maar opgegeven.

Van mijn vader kreeg ik zo’n hose ( in het zwart, hij kent me) die uitzet als je de buitenkraan aanzet.

Ook handig, toch wat te kort, en op sommige plekken hangt dat draad toch weer achter de tegels waardoor t al wat rafelt op sommige plekken

Maar nu hangt deze er… tromgeroffel… de NIGHT RIDER KIT van gardenglory!

Jullie bombardeerden me zo na mijn foto op instagram met vragen dat ik er snel wat over schrijf.

Het is niet echt een budget-tippie, maar hoe te gek is dit ding. Je kan ook eerst de slang kopen en creatief met de houder zijn. Of de slang en de simpele houder en een van de bijzondere als verjaardags- of kerstcadeau op je lijstje zetten.. ik waarschuw je, bij verder scrollen naar de foto’s bestaat de kans op hebzucht…

En natuurlijk wilde deze zwart-fan dan toch de zwarte versie. De slang is echt zwart, Het pvc is kwaliteit, voelt sterk aan, is vrij van cadmium, lood en fosfaat. Dit maakt het water veilig om uit de slang te drinken. Ook is het een vuilafstotend ( het voelt gladder dan een standaard tuinslang) en ik durfde zwart te kiezen omdat het UV-coating heeft en dus niet verkleurd in de zon. Dat geldt voor alle kleuren. Ook een fijn pluspunt, de slang kan niet dichtknikken tijdens gebruik.

Het pakje kwam en zo blij als een kind ging ik het uitpakken. Met opgetrokken wenkbrauw keek de grootste man des huizes waarom ik daar nou foto’s van nam.

‘Nou lieverd, omdat het verpakt is alsof er een mooie tas of sieraden inzitten.’Bijna jammer dat ik de stad niet in hoefde, kon best, de slang zat nl. verpakt als een handtas! Het zwart geëpoxeerde aluminium gewei kon met vier gouden schroefjes in de muur, koppelstukken eraan, slang erover hangen, klaar.

Night Rider Kit

Designer Linda Brätloff van Gardenglory

Wat ik er zo gaaf aan vindt is dat de ontwerper uit Zweden, Linda Brätloff een witte tuinslang wilde, die bestond niet. Dus ontwierp ze die en zo ontstond Gardenglory. Als je op de link klinkt, lees je het hele verhaal.

Kijk, dat zijn vrouwen die een medaille verdienen, die snappen dat ik en vast vele met mij graag met mooie dingen om ons heen hebben die ook praktisch zijn.

De site is gaaf, de producten mooi, de foto’s prachtig, alles!

Naast deze hoorns zijn er ook klauwen, of de hele set in wit, ook  classy. Tijger panter, roze,  gieters in stijl. En de eenvoudige wandhouder heeft Linda ook ontworpen, in dezelfde kleuren als de slangen, dus ook in zwart. De namen zijn ook origineel, Golddigger, Mr Grey, Graceful Rock en mijn zwarte slang van 20 meter heet Black Swan!

De site heeft naast mooie foto’s een webshop waar je ze kan kopen. Eerlijk gezegd weet ik niet waar je ze in Nederland kan kopen, dus links en reacties welkom.  Ik deel bij deze mijn foto’s met jullie en een aantal van de website. Het fijne is dat je deze rechtstreeks kan bestellen en niet onverwacht extra invoerkosten erbij krijgt.

Deze blog kwam ongevraagd tot stand zodat ik jullie vragen hopelijk goed beantwoord heb! Reacties welkom en heb je zelf een nederlandse (web)shop waar je het verkoopt, zet het hier dan gerust onder.

Join the discussion 6 Comments

Leave a Reply