Skip to main content

 

In mijn interieurstudio hingen vijftien jaar geleden witte vouwgordijnen, net wat te smal, dus nooit op de foto.

 Je kent het vast, huis klaar, alles betaald, geld op om het nog mooi te maken. 

Daarna hingen er al jaren zwarte jaloezieën. Handig om het licht mee te filteren.  Het waren goedkope van een bouwmarkt, dus bij stevig poetsen knakten ze nog wel eens. Alleen s’avonds leek het extra ongezellig, mijn interieurstudio is namelijk een hoge witte ruimte, best iets hol en mocht wel gezelligheid hebben. 

De stof kiezen

Nu heb ik door het intensieve tafelgebruik van stalen tot workshops hier niet altijd plaats voor styling op tafel. Een andere optie was een wat warmere sfeer door andere raambekleding.

Liefst een stof met linnenlook. Ook belangrijk, de stof moet goed bestand zijn tegen zonlicht en ook iets licht doorlaten zodat je structuur van de stof nog ziet. Én, het liefste wilde ik ook de stof in het zwart! Dus dat moest wel kwaliteit zijn om niet te verkleuren.

De gordijnen van Inside Blinds worden ontworpen en gemaakt in België. Ze leveren wel in heel Nederland, stalen had ik via de website van insideblinds.com aangevraagd. Op de website zie je vouwgordijnen, gordijnen, rolgordijnen, paneelgordijnen, houten jaloezieën  etc.  Nu koos ik voor een vouwgordijn, ook wel roman blinds genoemd in linnenlook die nog wel wat licht doorlaat en waardoor je structuur van de stof ziet. Je kan ook kiezen voor een verduisterende, gevoerde of echt een dim-out stof, d.w.z. de stof zelf is al verduisterend. Op de website zie je in deze link de producten: 

Zelf ingemeten, dat is wel spannend, nu is mijn studio 16 jaar oud en meet ik regelmatig raambekleding. Als je een oud huis hebt, zou ik altijd adviseren de leverancier te vragen. Kozijnen kunnen best krom of schuin lopen, een vouwgordijn kort je niet ‘even’ in!

  In mijn geval heb ik de roman blinds ( zo worden deze strakke vouwgordijnen ook genoemd) van Inside Blinds  ‘in de dag’ gemeten voor de ramen. Dwz, je bekleding hangt er dan in de kozijnen. Nu kijk je er niet aan de zijkant in. Mocht je dan nog gordijnen aan een rail ervoor willen, ben je minder ruimte kwijt.

Je kan er ook voor kiezen om het gordijn juist voor de muur langs te laten lopen. Dan is een rail nog mogelijk met gordijnen, die komt dan iets verder uit de muur.

Het eindresultaat! Stoer en chique!

Wat spannend toen de levering kwam, hoe blij toen alles paste!

Het monteren was heel eenvoudig, ik boorde de gaten in de kozijnen zoals in de gebruiksaanwijzing. Je schroeft twee of meer steunen ( naar gelang breedte gordijn) en klikt het gordijn er in, klaar!

 Nu is dat gordijn bijna twee meter breed, dus daar wacht ik even op hulp om dit veilig te herstellen en even opnieuw te boren.

 Zo leerde ik het merk Inside blinds ook jaren geleden kennen, als het merk waar je gordijnen tot 10 meter breed en 6 meter hoog kan bestellen. 

Bizar grote maten! Binnenkort kom ik nog wel hier op terug om jullie meer te vertellen over raambekleding, het is zo gaaf dat je daar zo’n groot verschil mee kan maken in je woning!

Zwarte vouwgordijnen van Inside Blinds

Leave a Reply