was successfully added to your cart.

Winkelmand

Koffie, eten of lekker borrelen aan de tuintafel! Favoriet is dat hier. Na jaren van klussen in de tuin en twee opgroeiende jongens komen we steeds meer toe aan het wat langer zitten in de tuin. Doordat we zoveel leuke plekken in de tuin gemaakt hebben,  voor zon, schaduw en overkapping kunnen we kiezen. Een snelle koffie in de ochtendzon, met vies weer op de veranda, of genieten we voor het derde jaar nu van een nieuw terras aangelegd achter het huis in de zon. De vorige was gemaakt bij de aanbouw van de woonkamer, 18 jaar geleden. Door de onhandige openslaande deuren was dat niet meer de plek en had je door de grote pui niet genoeg tuingevoel. Nadat er ook zeker drie parasols kapot gewaaid waren door voor en najaarsstormen en het altijd zo kaal leek als er niets stond, bedacht ik een andere oplossing.

 

Dakplatanen: een natuurlijke parasol. Al jaren verlekker ik me op Pinterest aan dit soort terrassen en nu hebben we er zelf eentje! Je kunt lampjes of slingers of andere decoratie aan de takken hangen, afgelopen winter omwikkelde ik de bomen met kerstlampjes.

 

Het terras ligt nu een paar meter uit de achterpui en is ook afgegraven om het geheel lager te maken dan de deurhoogte die het was. Dan houd je nml. het wel licht in huis in de zomer en je zit niet pal oor de pui. Dit geeft veel meer een ‘in de tuin’ gevoel.  De niet-woekerende bamboe voor de pui nu is groenblijvend en groeit langzaam tot we er blokken van kunnen knippen.

hebben de  dakplatanen verbonden met een geknoopt frame van bamboetakken en met zwart iets elastisch leidraad bind ik de groeiende takken steeds aan het frame. Deze gaat dit jaar voor het eerst helemaal dichtgroeien! Elk jaar komt de kweker deze een keertje snoeien, dat kan hij  veel beter en netter dan wijzelf en hij weet precies hoeveel eraf kan. Sinds een paar weken staan er échte mooie buitenstoelen in plaats van de bestaande kunststof zwarte, die geen gootje voor de regen hadden.

Van enthousiasme heb ik ook de steigerhouten tafel in de antraciet beits gezet, deze was grijs. Nu is het nog meer één geheel met de zwarte achterkant van het huis.

Voor het eerst sinds jaren hoef ik niet na een dag harde wind de weggewaaide stoelen uit de tuin te vissen. Deze zijn door het materiaal een stukje zwaarder. Om jullie vragen voor te zijn : Ze zijn van aluminium, heten Albert Kuip Garden  van het mooie Nederlandse designmerk Zuiver en ze zitten ook lekker zonder kussen! Je kunt er wel regenbestendige pads bijkopen. Er bestond al een Albert Kuip voor binnen, en dit is een zusje ervan, ze passen mooi bij elkaar.

Kijk maar op de site van Zuiver waar je ze kan kopen. De binnen-variant mag dus op het lijstje, want dat lijkt me ook mooi op de veranda, de tuinvariant samen met de kunststof binnenvariant. Auminium is fijn materiaal, als dat krast, roest het niet! Daarna zijn ze gepoedercoat op kleur  en kan je kiezen uit groen, grijs, zwart en wit. De witte zijn ook echt mooi, alleen bij ons minder geschikt met de bomen in de tuin, alle wit wordt hier te snel vies daarvoor. En tja, ik hou nu eenmaal van zwart.  Voor wie me kent of me volgt op facebook of mijn instagram was dat al langer bekend. Wij gaan hier voorlopig even van genieten!

Join the discussion 4 Comments

 • Aliene Alting schreef:

  Prachtig plaatje! Mag ik vragen welk merk en kleur beits je hebt toegepast op de tafel? Hartelijke groet aliene

  • Wendy schreef:

   Hallo Aliene, dank je wel! De tafel heb ik gebeitst met transparante antraciet beits van Tenco. Hieronder zitten wel drie lagen in grijs van hetzelfde merk. DUs even testen vooraf, heel veel succes! groetjes Wendy

 • Marieke schreef:

  Wat een mooie stoelen en mooie zithoek voor buiten! Gezellig!

  Groetjes Marieke van Sukhi.nl

  • Wendy schreef:

   Hoi Marieke, ja het is een super zitplek geworden, voor even snel een koffie, of gezellig tot laat hier borrelen met vrienden, dat hebben we ook al gedaan! Groetjes Wendy

Leave a Reply