was successfully added to your cart.

Winkelmand

Een duurzaam kleed mét een missie.

 

Handgemaakte kleden door mensen van over de hele wereld. Hoe bijzonder is dat. In dit geval kwam ik in contact met Sukhi, een sociale onderneming. Ze dragen hun deel bij in de maatschappij door te zorgen dat de makers van de producten ‘eerlijk’ beloond worden en jij dus een duurzaam product krijgt. Ze verkopen de handgemaakte kleden die direct van de maaksters bij je thuis afgeleverd worden, dus zonder tussenpersonen, opslag of winkels. Dit scheelt ook een boel geld. Dit in samenwerking met hun teams in verschillende landen als Nepal, Turkije, Marokko en India.

Een duurzaam kleed mét een missie.

 

Handgemaakte kleden door mensen van over de hele wereld. Hoe bijzonder is dat. In dit geval kwam ik in contact met Sukhi, een sociale onderneming. Ze dragen hun deel bij in de maatschappij door te zorgen dat de makers van de producten ‘eerlijk’ beloond worden en jij dus een duurzaam product krijgt. Ze verkopen de handgemaakte kleden die direct van de maaksters bij je thuis afgeleverd worden, dus zonder tussenpersonen, opslag of winkels. Dit scheelt ook een boel geld. Dit in samenwerking met hun teams in verschillende landen als Nepal, Turkije, Marokko en India.

Alle kleden worden met de hand door vakmensen gemaakt. Je schaft dus nu een handgemaakt product aan, wat ik er zo bijzonder aan vind is dat je echt iets bijdraagt door de aanschaf.

Moeders (en vaders) kunnen hun kinderen bijvoorbeeld naar school laten gaan doordat ze nu door Sukhi een goed loon verdienen. Voor ons is school iets wat ‘gewoon” moet, zeker als ik onze kinderen af en toe hoor! En daarom zijn dit soort bedrijven dus zo belangrijk! Kijk echt even dit filmpje, zeker weten dat het veel meer zegt nog dan mijn tekst…Scroll even iets naar beneden onder de tekst.

Advies en levertijd

 

Wil je advies dan kan je bij Sukhi ook terecht voor gratis ontwerpadvies, en zelfs samples met een indruk van je kleed.  Je kan op de site zien, dat het ‘echt’ is. De maaksters, de makers en hun omgeving maken dat dit dat je echt iets bijzonders krijgt als je hier besteld. Je krijgt de naam erbij van degene die het voor jou maakt, dat maakt het extra persoonlijk.

Handgemaakte kleden uit verschillende landen

 

 

-Bolletjeskleden

Je hebt vast de bolletjeskleden al eens voorbij zien komen ergens online, deze komen uit Nepal.

Je hebt ze in allerlei kleuren per kleed of juist in uni, waardoor alle aandacht gaat naar de structuur. Zag je het filmpje al, dan zie dat het echt bolletje voor bolletje op de ondergrond genaaid wordt!

-Beni Ouarain

In Marokko maken de makers ( de berbers) de wollen Beni Ouarian kleden. Wist je trouwens waar deze naam vandaan komt?

De tapijten hebben de naam van het berberse dorp ‘Beni Ouarain’ in het Mid-Atlasgebergte. Het is een oude vaktraditie, en daarom zo bijzonder dat je er zelf eentje kan laten knopen, in je maat naar keuze. Dat is meteen de reden dat het een paar weken duurt voor je kleed er is, omdat het na jouw bestelling met de hang geknoopt gaat worden. Je wordt op de hoogte gehouden en aan het eind ontvang je bij je bestelling een kaartje met de naam van degene die het heeft gemaakt. Die kan je dan een berichtje of een foto sturen om te bedanken.

Vilten, bolletjes- en wollen kleden uit India.

Wol blijft iets moois, het houdt je warm, is comfortabel, duurzaam en niet statisch en gemakkelijk te verven met natuurlijke kleurstoffen in bijna alle denkbare kleuren.

De wollen luskleden lijken in natuurlijke kleuren net op stenen, de wollen luskleden juist op kiezels.Ook de patchworkkleden zijn erg mooi, in prachitge kleuren, en het sleets effect, geeft diepte aan het kleed.

Hoe wordt een kleed gemaakt

De 100% vilten kleden van duizenden vilten lapjes worden in motiefjes gesneden en gaan erna op een weefsel.

Hoe werkt het?

Je gaat naar de site van sukhi en dan kies je wat bij jou past. Waar begin je: waar wil je je kleed neerleggen, welk kleed zou je mooi vinden in jouw huis, een hoogpolige, of juist een plat kleed. Mag het kleed opvallen, of juist je kleur en stijl ondersteunen? Kies je een lichte kleur, houdt er dan rekening mee qua schoenen  aan of uit, en huisdieren. Onze labrador Harley zette meteen toen ze het kleed zag liggen haar voorpootjes erop, en plofte neer, lekker zacht en warm natuurlijk. Nou is deze labrador ook het liefst een paar keer per week in een gore sloot te vinden, dus vandaar dat het kleed nu veilig boven ligt, waar ze niet komt.

Ondanks dat ik al een crush had op een gevlochten kleed, werd kiezen uiteindelijk toch nog moeilijk. Uiteindelijk werd het toch Ali uit India, een wollen gevlochten kleed. En net bij als mijn opa, waar vroeger zàkken vol ruwe schapewol stond, die gewassen werd en die hij tot breiwol spon… Het spinnewiel is er niet meer, het was eentje met een motortje, dus niet zo’n nostalgische. Daarna breide mijn moeder er de meest prachtige kabeltruien van, waar ik enorm allergisch voor bleek. Dus hoe gaaf, nu mijn eigen wollen kleed.

 

Na mijn vakantie stond er een rol klaar, en echt, ik ben onder de indruk. Enorm dik en in één woord prachtig! Na twijfel of toch de grijze of de ecru, zie je hier welk ik koos en hoe mooi dit staat bij alle wit.

Het gevlochten vloerkleed Ali ligt hier prachtig voor het bed!  Dus voor mij klopt het: een Sukhi ( blij in het Nepalees) daar wordt je ook echt blij van!

 

 

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Sukhi 

DIY Badkamercoating in onze badkamer

Coating in onze badkamer die ik zelf aangebracht heb!

By | Blog | One Comment

 Nu eindelijk onze kleine badkamer in augustus gesloopt was, kon het opbouwen beginnen. Voor een ruimtelijk effect en zo een ‘kamer’ effect te bereiken koos ik voor de wandafwerking in de badkamer voor een coating. 

De muren werden vlak gemaakt in de bouw, gestuct en zo glad mogelijk opgeleverd. De vloer en de doucheruimte waren inmiddels klaar met stoere betonlook tegels van 90×90 cm.

Situatie voor en sloop aug. 2020

Hoe werkt het coatingsysteem van Vestingh wat ik uitkoos: 

Vestingh Badkamer Coating (dekkend) bestaat uit 3 producten en 5 lagen.

De wanden zijn eerst gestuct. Je kan de coating ook over betonciré of cementgebonden stucmortels óf zelfs bestaande tegels of vliesbehang aanbrengen. 

We moesten natuurlijk en ook wel onverwacht langer wachten op het drogen van de wanden, ondanks het mooie weer. Toch deden we dat braaf, als je te vroeg gaat starten met dit waterdichte coating systeem kunnen er rare dingen gebeuren. Het vocht moet immers toch helemaal verdampt zijn uit de muur! Dus al ben je ongeduldig, geloof me dat was ik ook na het enorm uitlopen hier, wacht toch!

 De waterdichte coating had ik al twee jaar geleden gezien bij Robert in zijn winkel in Bussum, Vestingh. Daar meteen besloten dat het dat materiaal moest worden en spraken we de samenwerking af.  Doordat er al vele badkamers naar tevredenheid met dit materiaal gedaan zijn zonder problemen achteraf werd de drempel verlaagd. Ook bij mijn eigen ontwerpen pas ik vaak coating op wanden toe in natte ruimtes, toiletten, badkamers en achterwanden in keukens.

Door te kiezen voor een betontegel in onze douche en op vloer was er een basis. De muren kunnen in principe nu de kleur krijgen die je wilt. Je voert dan nog een keer dezelfde stappen uit als ik die hieronder beschrijf! Hoopt nu dat man niet meeleest want er wordt daar even niets meer veranderd…

Coatingssysteem van Vestingh.

DIY 3 stappenplan Vestingh Badkamer Coating DEKKEND:

❶ Impregneer (Vestingh Badkamer Coating Impregneer) – Dit heft de zuiging van de ondergrond op. Toepassen: 1 laag. Verbruik van dit product: 8 m² / per liter.

❷ Primer (Vestingh Badkamer Coating Primer) – Voor de hechting en kleurdekking. Toepassen: 2 lagen. Verbruik van dit product: 8 m² / per liter.

❸ Top Coat (Vestingh Badkamer Coating Top Coat) – De laatste stap. De Top Coat is bepalend voor de glansgraad en de slijtvastheid. Toepassen: 2 lagen. Verbruik van dit product: 10 m² / per liter.

Vestingh Badkamer Coating breng je aan met een coatingroller en/of kwast. 

Ik koos hierbij voor  het Vestingh Coating Pakket, dat was me heel goed verpakt opgestuurd, karton, verfpotten als extra helemaal ingepakt om lekken te voorkomen. In dit pakket zitten alle benodigde materialen om de Vestingh Badkamer Coating toe te passen. 

Om zeker te weten dat ik het goed ging doen heb ik de instructiefilm gekeken: Klik hier voor de instructiefilm van de Vestingh Badkamer Coating (dekkend).

 

Impregneer was in ons geval nodig omdat het nieuw stucwerk betreft. Anders kan je deze stap overslaan. 

Tip 1: zet de potten waar je ze ziet op nummer! Dan kan je geen vergissingen maken.

Tip 2 : Goed afplakken en zo snel als mogelijk erna verwijderen.

Tape zit ook in de doos. Niet die crêperommel, maar de betere gele variant. Haal de tape zodra kan weg en plak nieuw tussen de lagen als je langer over de fases gaat doen. 

Tip 3. Zet je spullen vooraf klaar, van tape, kwast, mixer, vloer en wand afplaktape, muziekje erbij, wat drinken.

 

Wat óók kan, deze coating over bestaande tegels, zowel in je badkamer of in je toilet of op je keukenwand.  Dan blijf je de structuur zien van de tegels. Doordat je zoveel kleuren kan kiezen kan je toch budgetvriendelijk én in de kleur die bij jouw interieur en stijl past.   Je kan staaltjes en proefpotjes aanvragen op de webshop zodat je eerst uitgebreid kan testen voor de goede kleur!

Fase van Coating Vestingh.nl
wand in winkel Vestingh.nl in Bussum.
verbouwing badkamer, montage.
badkamer wendy_studiozinnig met wandcoating van vestingh.nl
Badkamer wendy_studiozinnig

Best eng toch, zeker alas je man je voor gek verklaard, want de schilder kon het toch doen?

Klopt, alleen is als ik zelf interieuradviezen geef en het niet zelf heb gedaan, weet ik ook niet wat het is. En stel nou dat het heel gemakkelijk is, wat ook bleek, dan kan het ook nog eens een andere kleur krijgen! Dat vind ik zo leuk aan het materiaal, de vloer, stalen deur en zwarte raambekleding en eikenkleur zijn de basis, het wit maakt het nu ruim. Wie weet wil ik het roze over een paar jaar? Dan kan dat en ik weet dat ik het zelf kan.

 

Conclusie is dan ook dat het er mooi opzit,  geen vlekken geeft nog na een paar maanden gebruik, sterk is, geen butsen eruit. We stofzuigen en dweilen wel, gaat allemaal prima.  Eerlijk: De schilder heeft alles voor ons afgekat, meubels, wanden, alles. Dat is een vak apart en maakt detaillering net even af.

 

En hoe kon ik nu op zien tegen de verbouwing, want hoe het was lijkt nu echt verschrikkelijk toch. Douchen met lekker de deur dicht, de vloer is verwarmd, nieuwe goede afzuiging, de douche is ook groter dan voorheen dus dat geeft ook een luxe gevoel. `het is echt elke dag een plezier om hier van te genieten!  En al ontwerp ik menig grotere badkamer, deze laat zien dat je prima alle functies onder kan brengen in een familiebadkamer op 5 vierkante meter!

Nog even zien en lezen hoe de verbouwing begon: dat kan hier.

Situatie voor en sloop aug. 2020

De coating is in samenwerking met Vestingh.nlhttps://vestingh.nl

Onze badkamerrenovatie deel 1!

By | Blog | 19 Comments

Wel zin, geen moed om te beginnen met de renovatie!

 Geen zin in een nieuwe badkamer? Wel zin in een nieuwe hoor, begrijp me goed Gevalletje uitstellen was dat, door mij. Heerlijk om dagelijks voor anderen vakmatig mooie ontwerpen te maken, in de bouw te staan.  Dat vind ik zelfs het leukste van mijn werk, tussen de bouwvakkers in het stof en bergen troep te staan, dat de creaties starten! alleen hier zag ik thuis tegenop. Haha, denk omdat ik weet hoe anders verbouwingen lopen in bestaande huizen! De kleinste dingen kunnen voor totaal onverwachte wendingen zorgen! Dus hup drie weken vrij gepland in de agenda qua afspraken op locatie, werk genoeg nog voor online en lopende adviezen.

Badkamer bestaand: 5 m2, in de dakkapel, met 3 grote ramen en 2.10 meter hoog.  Twee meter tien, dat is je hand opsteken en het plafond raken!!! Vast een foutje uit de bouw destijds van de bouwer. 

Ontwerpen bij de ontwerper thuis. Oef, dat legt wat druk, voor een ander kan ik in no time scannen en brainstormen.  Er zijn zoveel leuke ontwerpen die ik kan maken. een paar dingen:  Bestaande bouw maakt dat er al bepaalde plekken vast staan. De lage ruimte vraagt om oplossingen die het niet nog kleiner doen lijken. De ruimte moet zo basic worden dat het ooit mochten we ooit iets bedenken qua verkoop ook een groter publiek aanspreekt. Dat is niet het plan, ondanks dat we daar wel eens over dromen. Tegelijkertijd zijn we nu heel gelukkig zoals we hier wonen! Dus kiezen maar.

Basis lijst van eisen: Licht, gevoel van ruimte hebben, rustig, een wastafel met twee plekken, douche en een toilet.

Marcel wilde een stortdouche, daar hadden we vorig jaar met de nieuwe ketel al rekening mee gehouden. Mijn wens was een dubbele wastafel. Dat was het eigenlijk… oh ja, hij wilde vloerverwarming en ik een verwarmde spiegel!

Ontwerp gemaakt, dit keer op tijd. In februari had ik de installateur en bouwer al eens afgezegd, twijfel over het ontwerp en ik zag er echt tegenop! Nieuwe poging, moodbord gemaakt, half juli materialen gekozen in een showroom met een badkamerspecialist. Vooraf was ik al geweest, georienteerd, een lijstje gemaakt en mijn moodboard mee met materiaalkeuze en sfeer zodat ik me niet ter plekke door alle andere moois liet beïnvloeden. Valkuil nr 1 getackeld.

 De optimist in mij zei binnen drie weken moet dat gemakkelijk lukken…Dat was 10 augustus.. op de 11e werd het sanitair afgekoppeld… en toen bleken de aannemers elders een spoedklus te hebben en waren we een week verder. Hernieuwde start, slopen ging voorspoedig. Boren in de vloer wat minder! Er zat nog een oude wc incl vloerleiding, die moest verlegd. Na 8 uurtjes feestelijk boren wat je dwars door alles heen hoorde was de hele de vloer flink wat centimeter lager.

Alles gesloopt, er stond een container op de oprit voor het bouwafval. Verrassend veel uit zo’n klein hokkie! Meteen de bolcatapla’s gesnoeid toen de grote containerarm het ding op zijn plek moest zetten, achterop de oprit.  Anders pasten onze auto’s niet meer op de oprit. Naja, even drie weekjes behelpen.

Met platen werden de muren vlak gemaakt, gelijmd en geschroefd voor stabiliteit, de vloer werd geegaliseerd en toen kon het leukere werk beginnen. 

Dit schrijf ik heel snel, in het echt waren er wat hobbels waardoor het heel lang duurde.  Maar ach, net als met bevallen, op het moment hel en als het af is denk je: viel best mee! Je hebt allen wat extra geduld nodig, mijn werkagenda was weer vol, dus het waren bikkelweken.

Douchen

Alarm… want wie waren die vier Daltons die op het voetbalveld rondliepen… We hadden toestemming om daar te douchen, alleen de eerste keer vergeten dat door te geven aan de man die toezicht hield op het veld. Vanaf toen was dat ook weer geregeld. Leuk detail, ook de doucheruimtes daar heb ik destijds in opdracht van de gemeente voorzien van een nieuw tegelontwerp.

En toen werd er gestuct, de vloer was geegaliseerd, de vloerdrain in de douche zat erin, niet tegen de muur wat ik het mooist vond. Om allerlei lastige zaken qua onderhoud en lekkage te voorkomen hebben we het advies van de aannemer en installateur gevolgd. Dat zijn dan concessies die ik met tegenzin doe.  En kwamen eindelijk de tegels erin. In de douche en op de grond dezelfde grote tegels. Zo min mogelijk voegen en ook hier geen stucwerk in de badruimte omdat ik het simpelweg niet aandurfde met de houten dakkapel en we absoluut een lekvrij en onderhoudsarm resultaat wilden. De tegel is de grijze Mold Grit van Vtwonen in 90 x 90 cm. Zo hebben aan de zijwanden in de douche alleen twee horizontale naden waardoor het toch mooi rustig oogt.

Het leggen: met een levelling systeem, met clips en keggen zorg je er dan voor dat tegels waterpas geregeld worden. Dus geen uitstekende hoeken zoals je met paskruisjes altijd hebt. Superstrak ziet het er nu uit!

Voor de drain koos ik een mooie stalen Tece drain, met apart uitneembare haarzeefjes, om verstoppingen te voorkomen, wat zeker handig blijft in de praktijk! Bewust zeg ik ik, met een man die het allemaal goed vind wat ik kies is dat toch wel heel fijn. Behalve het moment dat hij zei dat hij ook wel graag een zwarte badkamer wilde toen alles al besteld was!!! Helaas , jij hebt je stortdouche, vriend!

Met een man met twee bedrijven , twee jongens op de middelbare en veel lieve vrienden en familie is het hier altijd een gezellige boel, al is dat nu in kleiner comité. `De gezelligheid en drukte van onze vier levens blijven. En jullie poezevriendin had twee poezezussen en daar kwam ook nog na juni drie kittens nu lichting twee met vijf kittens bij, middenin de verbouwing. De poezezussen waren er druk mee. En ik ook!

Mijn studio stond vol dozen, de grote kittens renden daar rond en  de kittens lichting twee lagen met poezemama Lily naast Harley de labrador in een doosje in de woonkamer. Tikkie chaos dus! Op de foto Fred van 9 weken en kleine Tommy van een dag oud! En de laatste woont gezellig bij ons, Fred woont bij mijn vriendin om de hoek, hoe leuk is dat! NU kon alle werk via de voordeur, daar hadden we de mooie nieuwe vloer ende trap volledig afgeplakt met stucloper. In stemmig zwart, dat wel!

De wanden buiten de douche zijn allemaal voorzien van een coating. Dit heb ik zelf aangebracht en volgt volgende week een blog over hoe je dat in zijn werk gaat. Nu lijkt het heel rustig en creeer je een ruimtelijk effect.

Allerlei ideeën zijn de revue gepasseerd: stoere stenen wand, oude gemetselde wand, tegeltjes op het onderste stuk van de verspringende muur… en toch werd het wit. Alle gekke dingen kunnen later nog ooit. Nu wilde ik het ruime gevoel houden. De wastafel staat tegen de wand en heb je achter je grote ramen. Er komen nog jaloezieën. Bedoeling waren zwarte shutters. Doordat de wc net iets te ver tegen de gevel geplaatst is kon dat niet meer, dan konden we niet meer bij de knop op het verlaagde spoelbak. Wist je dat dat er was ?  Handig als tip mocht je ooit op deze manier een toilet onder een schuine wand o.i.d. willen plaatsen.

Helemaal vergeten dat we ook nieuwe ramen hier besteld hadden voor de vier ramen, de trap en de badkamer. De schilder bestelde een steiger en zo gingen de mannen aan de slag. Ook dat was nog een klus hele oude ramen uit 1979, nu vervangen voor goed isolerend glas! Weer ribje uit het lijf.  Martijn, de schilder, lakte alle houtwerk mooi matzwart, plakte nieuwe roedes. Aan de buitenkant timmerde de aannemer potdekselwerk net als het huis op het ene raam in de dakkapel waar nu binnen de douche is.

Tussendoor kwam ook nog de handgemaakte eiken deur met glazen panelen. Supermooi, massief eiken en strak! Zwartgespoten en klaar voor de mooie Piet Boon handgreep erop. Alleen, verkeerd gemeten, mijn fout, dus mocht je nog voor een belachelijke lage prijs een achterdeur nodig hebben, die heb ik voor je…mail me even, de maat is 200 cm x 100 cm en 40 mm dik.

Eerste foto’s resultaat

En toen was het zover dat we konden douchen. We missen nog haakjes, raambekleding en assessoires, volgende keer meer! Alleen in de douche hangen twee handige plankjes in zwart metaal van Allibert, de serie Loft game. Daarvan heb ik ook toiletartikelen gekocht. met een plankje voor je telefoon op de rolhouder;-)

In de douche heb ik naast de wastafel de hele ruimte 20 cm laten verkleinen zodat we een verhoging hebben voor spullen en er geen kast extra in hoeft.

Het meubel is een prachtige witte composiet met twee eikenkleurige kast eronder. Waarvan nog nieuwe lades komen, dan deel ik die ook even!

En hoe fijn dat we nu beide twee roestvrij stalen kranen hebben zodat we gezellig samen voor de spiegel kunnen!

Volgend weekend meer over het coaten, hoe je dat zelf doet en mocht je vragen hebben, stel ze hieronder, dan probeer ik die ook te beantwoorden, goed?

Benieuwd wat je er van vindt!

Wendy van Studio Zinnig in Eigen Huis & Tuin Lekker Leven op RTL4

Hoe gaat zo’n opnamedag voor Eigen Huis & Tuin Lekker Leven?

By | Blog, nieuws | No Comments

 “ lijkt het je leuk een styling te doen  voor Eigen Huis & Tuin Lekker Leven op RTL4? Een kleine stylingklus ontwerpen en creëren bij mensen thuis met een groots effect?”

 Dat leek mij superleuk! Het programma is sinds de zomer van format veranderd en is meer gericht op lekker leven in en om het huis. Lifestyle, koken en klussen die je zelf ook kan uitvoeren zonder complete verbouwingen en met wat handigheid kan je echt veel zelf.

Vrienden en bekenden vroegen: “Met wie moet je dan, weer wijnen met Boer Tom? Of met Froukje? Lekker in de visagie? Net wat voor jou, leuk joh, relaxed dagje” 

Realiteit: Het was op locatie, niet in de boerderij waarin de kookstudio is. Op locatie bij mensen thuis, wat ik normaal voor mijn werk ook dagelijks doe. Bekenden en onbekenden helpen met advies voor binnen en buiten.

En op locatie wilde zeggen, schoon shirt mee ( want Truus Vlek 2.0 on tour) make-uptassie mee en een deo’tje…en met een volgeladen auto op pad. Een deel had ik al besteld en zou daar afgeleverd worden ( met verbod om de dozen te openen)!

Lekkere trui aan en op sneakers, project is op de zolder, dat betekent trappen op deze dag!

Ontwerp gemaakt, schetsjes, materialen geshopt voor de styling, druk appverkeer met het productie en opnameteam. Nu kon ook Patrick alvast de materialen voor mijn ontwerp inkopen. Dus al voorpret en meteen het gevoel hoe zoiets gaat!

TV script: Washokombouw en slaapkamerstyling op een zolder van een huis in Almere.

 De bewoners hadden als wens hotelchique en hebben een liefde voor Bali.  De zolder was ruim, met een grote dakkapel en vooral wit nu, met een lichtgrijze boxspring. Deze werd voordat we kwamen nog mooi gestuct!. Zie de foto van ‘voor’.

Mijn keuzes: een basiskleur en deze sfeervol maken met verlichting, rotan, riet, natuurlijke materialen, een uxe gevoel , tropisch tintje en iets om vanuit bed naar te kijken. 

De opnamedag:

Er wordt bikkelhard gewerkt voor tv!

 Geklust , gezaagd, camera erbij, teksten overdoen, Patrick heeft me enorm verbaasd, wat een tempo en vakman is dat! EN ja alles wordt echt gemaakt zoals je het ziet! Uren werk voor een aantal minuten tv, je weet het wel toch is het bijzonder om er deel uit van te maken!  We hebben wel echt lol gehad, het is heel gezellig om mee te mogen doen met zo’n professioneel team!

 Op locatie covid-proef: afstand houden, mondkapjes op, behalve natuurlijk met de opname.

 Het team: Regisseur, cameraman, geluidsman, producer  en Patrick, de ‘klusser’ en hoe gezellig ook nog Lieke stagiaire.

Het wordt in stukken opgenomen en ondertussen wordt er ook driftig gesjouwd, geverfd, getimmerd en gezaagd.

Dat maakt deze dagen intensief, gelukkig leidt de regisseur dat met het script in goede banen.

In mijn geval had ik één basis wandkleur die je al zag in de eerste uitzending van ma .jl: Soft black 282 van  de sponsor van het programma Vestingh.nl

Deze wanden van de wasmachineombouw zijn er al eerste mee geverfd. Op mandag zag je een glimp van wat ik heb bedacht voor deze witte blanco kamer. Patrick heeft het washok met indeling ontworpen en gemaakt.

En toen? Ja, dat mag ik jullie pas laten zien na de uitzending!

Als enige kan ik wel verklappen dat ik al jaren zelf woontv kijk, grootste favoriet waren de pioniers: Judith de Klijn die het zo  mooi presenteerde en ontwerper Jan des Bouvrie ( R.I.P). Waar ik altijd fan van geweest ben, om zijn eigenheid en stijl. Hij deed waar hij goed in was in zijn stijl en zo relaxed altijd.

Aan de tv geplakt zat ik altijd,  dat je met ons vak de bewoners dan echt blij kon maken, zonder dat je ze kende! dus dat ik nu zelf dit mocht doen mét onthulling waarbij ik onder aan de trap moest wachten, was echt het leukste onderdeel, kan je nog even wachten? 

 Maandag 9 november dus  het eerste stukje met mijn plannen voor de make-over, Woensdag 11 november om vijf uur s’middags op RTL4 : in Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, dan zie je me ook in actie!

Je kan het terugkijken, binnenkort volgen daarom de foto’s, ben eerst zo benieuwd naar jullie reacties!

Matras vervangen in huize `Zinnig’

By | Blog | No Comments

Als je vriendin weer eens wat ontdekt op instagram , dan moet je daar als ‘man van’ maar tegen kunnen. Die van mij kan dat inmiddels;-)

Al een tijdje zeiden we: Laten we eens voor een nieuw matras kijken. Op de huidige lagen we al een aantal jaren. Nu was deze destijds wel zo prijzig dat we eigenlijk totdat we er bejaard zijn op moesten liggen zei mijn wederhelft. Maar dat had ik anders bedacht en was aan het googelen geslagen.

 Een blind date

En toen nodigde FEASY mij uit om hun nieuwe matras uit te proberen!. Dat liet ik me dus geen twee keer zeggen.Thuis de maat van het bed gemeten, dit bleek 180 cm breed. Je kan het gemakkelijk online invullen, even stippen op de site  voor alle maten. Goed je eigen bed meten. En wil je het vooraf toch uittesten, klik dan op de knop voor de dealers zodat je even op de FEASY matras kan proefliggen.

Veldafeasy

Maandags besteld, dezelfde week werd het gebracht. Met een nieuwsgierige bezorger, die vroeg wat er toch in die doos zat? Het slimme concept van de Feasy is namelijk de opvallende doos. Met oranje en wit en vormgeving valt deze op, de bezorger was heel blij met die wieltjes onder de doos! “Dat heb ik nog nooit gezien, riep hij! Wat een tof idee!”

Eerlijk, met mijn schouderblessure lukte me het verplaatsen niet alleen, dus ik heb ‘ de man des huizes’ om assistentie gevraagd. Samen rolden we de doos de tuin in, door het huis, je kan deze zelfs in je eentje de trap oprollen.

Veldafeasy

 Toen kwam het moment waar ik me op verheugde, de Feasy matras is namelijk vacuüm verpakt en de matras is een bizar klein rolletje. Vooraf had ik de dikte bekeken en die is hetzelfde als onze bestaande matrassen, 23 cm hoog.  De veren zijn 17 cm hoog en bovenop een zachtere comfortlaag van 6 cm.

Camera in de aanslag en toen het laatste folie erom vandaan was zag je het matras uitrollen en uitzetten, wauw! In een paar minuten heb je ineens een dik matras liggen. Rondom is de Feasy matras afgebiesd met een getapete rand. Dat ziet er luxe uit, vind ik.

Bericht na een paar dagen testen?

Bij ons ligt de matras op 2 losse boxsprings, daar voel je dus niets van! En wat fijn is, is dat de rand als je uit bed gaat lekker stevig is! Je veert zo de dag in! En eerlijk, ik heb wel een kritische man, ik heb nog niets negatiefs gehoord, hij had lekker geslapen ( ik ook) en dat wil zeggen voor een noorderling dat het echt wel goed is! En ondanks de drukte bij ons en de iets te korte nachten voelt het uitgerust. Een aanrader dus! Je kan het eenvoudig via Veldafeasy bestellen, daar vind je ook nog meer informatie.

 

 Je kan het eenvoudig via Veldafeasy bestellen,  daar vind je ook nog meer informatie. Voor als je een dealer zoekt om toch even lekker te gaan proefliggen bijvoorbeeld. Succes!

Bovenstaand is een samenwerking met Veldafeasy.

Wendy in Buitenlevenmagzine nov 2020

Wendy in Buitenlevenmagazine nov. 2020

By | Blog, nieuws, Publicaties | No Comments
Wendy in Buitenlevenmagzine nov 2020

Trots! Prachtige pagina’s in het Buitenlevenmagzine. Dagelijks ontwerp ik binnen en buiten voor anderen, het was een eer grbraargd te worden voor dit magazine.

Daarom koos ik mijn eigen tuin, hier zitten zoveel aspecten in die ik in tuinadviezen terug laat komen dat het zo leuk was deze nu eens met jullie te delen, ben toch zo benieuwd wie dit tijdschrift leest?

Een hoekbank in velours in ons drukke gezin!

By | Blog, Uncategorized | No Comments

Hoe leuk klinkt dat, een nieuwe bank? Ondanks dat de vorige bank nog redelijk zat, was deze gescheurd op de naden, jongste had er backflips op gedaan toe hij jonger was, labrador Harley ligt s’avonds het liefst op onze voeten tegen de bank. En zat het liefste tegen de achterkant, de bank stond met de dichte kant de kamer in. Daarom was lichtgrijs niet de beste kleur hier.  Nu was ik al een tijdje verliefd op zwart velours, beter gezegd antraciet, ik vond dat zo’n mooie luxe basis die je dan stoer en stijlvol kan stylen.  En op de site van Sofacompany had ik die op instagram al een paar keer voorbij zien komen.

Hiervoor was ik in Arnhem bij het bedrijf Sofacompany, in een prachtige showroom met mooie zitmeubelen, fauteuils, salon en bijzettafels. Twee jaar geleden was ik hier al eens geweest. Toen spraken me de stoffen, kleuren en modellen al aan.Voor degene die bekend is in Arnhem, op het gele rijdersplein. Een mooie ligging en enorme glazen puien waardoor je echt het effect va thuis door het licht goed kan vergelijken.

Waar let je op als je een gezin hebt, huisdieren en wilt dat je bank er wel altijd netjes uitziet. 

Gemakkelijk schoonmaken, zowel de bank als eronder. Zelf nog te stylen met kussens. En het liefste een modulair banksysteem. Zodat je nog eens de elementen los kan zetten in een andere opstelling. 

Bank Vincent van Sofacompany viel me op doordat de zitvormen mooi doorlopen als ze gekoppeld zijn, de armen smal en het geheel oogde luxe en rank op de smalle pootjes. Wat ik ook mooi cvond was de velours stof erop. Vooraf had ik gratis stalen aangevraagd en deze bij de vloer gehouden. Ook even goed teken naar het effect in zonlicht en avondlicht. en hemel even getwijfeld of na jaren grijze banken toch niet een keer een een oker/goudkleurige variant te kiezen.   Eerlijk, dat duurde een avond, de kleur ging teveel op in de houtkleur van de vloer. dus werd het de Velours Matt Grey. Dat is een prachtige antraciet kleur.

Duurzaam.

Sofacompany heeft een samenwerking met Trees for the Future. Voor iedere order worden er vijf bomen geplant. Bestel je in de showroom, dan worden dat er zelfs tien!

Velours kwetsbaar? Juist niet!

De slijtvastheid is 100.000 Martindale. Dat is heel hoog en bedoeld voor intensief gebruik. Er zijn vijf gebruiksclasses. Dit start met decoratief gebruik tot 6000 Martindale. De hoogste klasse is van 75.000 en hoger, dus dan heb je een idee hoe bizar sterk deze stof is. De stof die Sofacompany voor de banken en fauteuils gebruikt kan dus prima intensief gebruik doorstaan.

De kussens die Sofacompany in hun meubels toepast bestaan uit Hr-Foam. Dat is koudschuim. De naam is High_Resilience schuin, dat betekent schuim met hoge veerkracht. Dus lekker zitten zonder dat de kussens indeuken na een avondje bankhangen!

Modulair bank Vincent. Sofacompany

Bank Vincent.

De keuze was gemaakt, in de showroom had ik een grote lap stof over het model kunnen leggen, waardoor je nog beter het effect van de velours kleur kon zien. Doordat ik de antraciet  kleur koos, was de levertijd bij Sofacompany iets langer, door de zomervakantie ertussen nog iets extra. Houd daar ook rekening mee als je meubels besteld, rond kerst en de zomervakantie kunnen veel meubels een langere levertijd hebben dan standaard.

De dag dat de bank kwam was dan ook feestelijk! We schroefden samen de poten eronder, je haalt de onderdelen heel gemakkelijk aan elkaar. De bank is groot genoeg voor ons vieren, je kan met drie personen lekker zitten, de vierde kan op het eind van de chaise longue zitten of daar languit op liggen. Deze kan dus ook los staan, net als het middenstuk, dat is een zit en een rug. De mannen waren meteen om en vonden het heel lekker zitten, gelukkig! Zij waren niet mee geweest en vertrouwden op mijn keuze, lief hè.

Vincent Sofacompany
Vincent Sofacompany

Ook de poezen liggen hier graag, kitten Tommy met zijn moeder laten even zien dat je prima een tukje kan doen op de bank. Haren blijven er amper achter, je veegt er zo iets af met je hand. in de showroom van Sofacompany in Arnhem waar ik was had ik de medewerksters wel gevraagd hoe zij het gebruik ervaarden. Prima sterke stof waar ze geen klachten over krijgen. Dat stelde mij wel gerust.

Ligbedden die de hele zomer buiten kunnen blijven staan!

By | Blog | No Comments

Thuis genieten op een luxe, zacht strandbed wat buiten kan blijven staan.

Als het regent is het zo weer droog, eventueel een doekje erover als je echt niet kan wachten. Dat kan op ligbed Eva van Hartman International.

Hartman International

Wat een comfort, naast dit gemak hebben wij een klein schuurtje waar we onszelf wurmen tussen de fietsen en wat gereedschap, dus dat het buiten kan blijven zonder opruimen met kans op regen en wind is welkom!

Hartman International

Op mijn vrije dag wil ik ook graag dan àlle zon. Die begint te schijnen midden op het grasveld en dan draai ik mee. 

S’ middags is de beste zon plek juist weer opgeschoven. Nu kan ik het ligbed gemakkelijk meerrollen. Er zitten aan één kant wieltjes aan.

Het frame is van aluminium, heel licht, in antraciet. Het kussen is vast, dàt is gemakkelijk. Er zitten vier verstelbare ligstanden op. Wat zo robuust is dat je niet achterover kan schieten, als met die strandbedjes op het strand! De stof is antraciet, in Sunbrella stof. Wàt een geweldige uitvinding is dàt! Doordat de stof door en door is gekleurd kan het níet verkleuren. 

Je kan het zo schoonmaken met een sopje.

Zelfs wanneer je knoeit ( met bijvoorbeeld rode wijn ) op de ligbedden je is dit eenvoudig te verwijderen met water en een sopje. 

We hebben er ook een bank van, lees het blog daarover hier. Die hebben we dit voorjaar weer met de tuinslang schoongespoten en was zo weer netjes en droog!

Stylen met de mooie Hartman tuinkussens

Om de moderne ligbedden iets meer sfeer te geven koos ik voor tuinkussens in een gave print. De Daley Sand tuinkussens met verschillende palmprints. Ik koos voor een sier én lende kussen want dit geeft een leuk speels effect. Naast deze formaten zijn de kussens ook nog in andere formaten te verkrijgen bijvoorbeeld in standenstoelen.

In de showroom bij Boer Staphorst liep ik langs de tuinmeubel-afdeling, mét een Hartman-afdeling en hier stonden kasten vol kussens in verschillende kleuren. Dan kan je ter plekke kijken hoe dat staat en kleurt bij de banken, stoelen en tafels, handig!

Tip: maak een tuinbed van 2 of drie naast elkaar. Geeft een luxe gevoel, groot kleed erover, dienblad erop en genieten maar.

Dit blog is in samenwerking met Hartman International.

In de tuin bij… @zebodeko

By | Blog | 2 Comments

@zebodeko… wie is de creatieveling achter dit mooie instagramaccount?

Mijn naam is Birgitte De Paepe, maar iedereen noemt me Biche. Ik ben 52, en geboren in Belgie en 27 jaar geleden verhuisd voor m’n liefde naar Frankrijk. Nu wonend in een klein dorpje op het platteland van Zuid-Frankrijk op 20km van de kust ( Saint Tropez is op 50km ), met mijn twee jongste kinderen, Ayla 20 en Timo 16. De oudste, Tom van 22 heeft zijn eigen appartement.

Mijn 50 jaar oude huis dat ik 10 jaar geleden gekocht en volledig gerenoveerd heb is omgeven door een bos en staat vol met kringvondsten, mijn eigen ontworpen geweven wandkleden en tonnen planten.

Voor de kost leid ik een Belgisch restaurant met mijn broer in Hyeres ( Zuid-Frankrijk ), maar mijn doel is om mijn inkomen te verdienen met interieurontwerpen. Ik hou ervan om dingen te creëren en de natuur is mijn inspiratie.

Ik ben constant bezig met het veranderen en het opnieuw stylen van mijn woonhuis en daaromheen. Hetzelfde gebeurt namelijk in de tuin van een oppervlakte van ca. 800m² en samengesteld uit verschillende ruimtes: een chill patio voor de keuken, een zwembad met zonnebank, een balkon voor mijn slaapkamer en een schuurtje achterin.

De rest van de tuin achter het huis is wild, wat betekent dat het in zijn natuurlijke staat is achtergelaten met bomen, struiken, wilde bloemen en wijnstokken.

@zebodeko… who are you ?
My name is Birgitte De Paepe but everybody calls me Biche, I’m 52 years old. I was born in Belgium and moved to France (for love ) 27 years ago. I live in a small village in rural south of France
at 20km from the coast ( Saint Tropez is at 50km), with my two youngest children, Ayla 20 and Timo 16. The oldest, Tom 22, has his own apartment.
 My 50 years old house I bought and completely renovated 10 years ago  is boarded by a forest and filled with thrift finds, my own designed woven wall hangings, and tons of plants.
For a living, I manage a Belgian restaurant with my brother in Hyeres, south of France, but my goal is to make a living with interior design.  I love to create things and nature is my inspiration.
I constantly change and move things around the house. The same happens in the garden which is approx. 800 m² and composed by different areas: a chill Patio in front of the kitchen,
a swimming pool with solarium in teak, a balcony in front of my bedroom and a little shed in the back.
The rest of the garden behind the house is wild, meaning it’s left in its natural state with trees, bushes, wild flowers and vines.

Hoe kwam je tuinontwerp tot stand?

Het begon allemaal een lange tijd geleden, in de buik van mijn moeder. Ze is een bloemist, ik ben geboren in onze bloemenwinkel in Antwerpen, België. Als kunstenaar zelf gaf ze me de honger om te creëren. Ik ontdek de hele wereld door te tekenen, schilderen en mozaïek. Creatief zijn is altijd een noodzaak geweest. En toen, ongeveer twee jaar geleden, ontdekte ik de wereld van weven,

en het voelde als thuiskomen. Dat is toen ik mijn zebodeko instagram-account begon. Ik heb altijd genoten van het op verschillende manieren decoreren / ontwerpen van mijn huis / tuin, maar mijn weefsels waren de enige dingen die ik tot vorig jaar heb gepost.

Het begon met één kamer. Enkele leuke berichten en reacties en opeens zat mijn hoofd vol met ideeën die ik gewoon moest uitproberen.

Waar haal ik mijn ideeën vandaan? Door alles wat ik zie, maar vooral de natuur inspireert mij. Ik ga vaak naar kringloopwinkels waar een eenvoudig item het begin van een ontwerp kan zijn. Het kan ook een film zijn of een stuk hout op het strand,….

Hoe plan je je ontwerp? Ga je zitten en teken je het eerst of doe je het gewoon ..?

Het plan begint in mijn hoofd met één detail dat ik wil gebruiken, en daarom teken ik dat detail om het niet te vergeten en voeg ik meer details toe terwijl het idee in mijn hoofd rijpt.

Alles bij elkaar geeft het me een soort moodboard die ik omvorm tot een schets. Soms gaat dit proces zo snel dat ik het niet hoef te tekenen en begin ik uit het niets te stylen. Het voelt alsof een niet te stoppen creatieve drive de controle overneemt, en ik vind het geweldig!

How did your garden design come about?

Everything started a long long time ago, in the belly of my mum  she’s a florist, I was born in our flower shop in Antwerp, Belgium. Being an artist herself, she gave me the hunger to create.

I’ve been exploring the world of drawing, painting and mosaic my whole life, being creative has always been a necessity. And then, about two years ago I discovered the world of weaving,

and it felt like coming home. That’s when I started my zebodeko instagram account.

I’ve always loved decorating/designing my home/garden  in different ways, but my weavings were the only things I posted until last year.

It started with one room. Some nice messages and reactions and suddenly my head was full of ideas I just haaad to try out.

Where do I get my ideas? Everything I see but especially nature inspires me. I often go to thrift stores where a simple item can be the start of a design. It can also be a movie or a piece of wood on the beach, ….

How do you plan your design? Do you sit down and draw it first or do you just do it..? 

The plan starts in my head with one detail I want to use, and so I draw that detail not to forget it and add more details as the idea ripes in my head.

All together it gives me a kinda mood board which I transform into a sketch. Sometimes this process goes so fast I don’t have to draw it and I start styling out of the blue. It feels like an unstoppable creative drive is taking over control, and I love it!

Wat is je lievelingsplek in de tuin?

Mijn favoriete plekje is mijn schuurtje “Casita Bonita” aan boord van het wilde groene “links natuurlijke” wildernisgebied van mijn tuin.

Deze kleine loungeplek, waar ik graag in de vroege avonden met een cocktail zit als het nog te warm is op het dek dat volledig zuidelijk voor het huis ligt, is letterlijk mijn canvas.

Ik verander constant dingen zodat het mijn stemming weerspiegelt. Ik hou ervan om het decor aan te passen aan mijn dagelijkse spaarzame vondsten en creaties. Mijn serieuze zwak voor planten zorgde ervoor dat ik een ‘potplantentuin’ creëerde voor de schuur en ik installeerde ook mijn kleine plantenhoek in de buurt.

What is your favorite place in the garden?

My favorite spot is my she-shed “Casita Bonita” boarded by the wild green “left natural” wilderness area of my garden. 

This tiny lounge spot, where I love to sit with a cocktail in the early evenings when it’s still too warm on the deck located full south in front of the house, literally is my canvas.  

I constantly change things around so it reflects my mood. I love to adapt the decor to my daily thrift finds and creations. My serious weakness for plants made me create a “pot plant garden” in front of the shed and I also installed my little plant care corner close by.

Wat zou je iedereen aanraden die nog een buitenplek gaat maken?

Maak een junglesfeer met vaste planten en planten in potten, voeg natuurlijke kleuren en elementen toe. Zoals hout steen grassen, cactussen, pebble steentjes, riet.

Exotische planten of bomen? Zorg ervoor dat ze vorstvrij kunnen staan en of zorg voor een vorstvrije plaats binnen.

What would you recommend to anyone who is going to make an outdoor space?

(My best advice for making your garden into “an oases you love” would be to create different areas: green zone/patio/shed/balcony/terrace…  

Jungelize your space with planted and potted plants, bring natural elements and colors in your design, such as wood, stones, rattan, grasses, plants, cacti, shells, pebbles, reed … If you opt for exotic plants or trees, make sure they can stand frost and if not foresee some space to take them inside in winter. )

Wat staat er nog op je verlanglijstje in de tuin?

Gezien het teak houten terras achter het zwembad is ingestort ga ik het vervangen door een « mexican desert » rots massief met zand, kiezels, cacti en een western houten schutting met daartegen een waterval muur. So excited!!

Ook een greenhouse en een treecabin staan nog op m’n verlanglijstje, maar dan moet ik eerst de loto winnen haha.

What else is on your wish list in the garden?

Since the teak wooden terrace behind the pool has collapsed, I will replace it with a “Mexican desert” rock massif with sand, pebbles, cacti and a western wooden fence with a waterfall wall against it. So excited !!

Also a greenhouse and a treecabin are still on my wish list, but then I have to win the lottery first haha.

Waar haal je je tuininspiratie vandaan?

Insta, magazines, TV, een object in de kringwinkel, een stuk hout op’t strand, de tuin van een vriendin, een nieuwe plant, eigenlijk alles en niets specifieks

Where do you get your garden inspiration from?

Instagram, magazines, TV and an object in the thrift store, a piece of wood on the beach, a friend’s garden, a new plant, basically everything and nothing specific.

Wie volg je graag voor buiteninspiratie op Instagram?

Jouw natuurlijk!

Veel nederlandse accounts hebben prachtige tuinen, wat dat betreft zijn de Nederlanders echt superieur!!

Ik ben verliefd op Roth Azulik’s ontwerp Azulik UH MEI in Tulum Mexico. Ik ben ook verliefd op het Philip Dixon-huis in Venetië, Californië.

Who do you like to follow for outdoor inspiration on Instagram?

Your of course!

Many Dutch accounts have beautiful gardens, in that respect the Dutch are really superior !!

I’m in love with Roth Azulik’s design Azulik UH MAY in Tulum Mexico. I’m also in love with the Philip Dixon house in Venice California.

Je beste tuintip:

Volg je eigen smaak en smaak (geen trends) en creëer waar je van droomt.

Wees niet bang om kleuren te gebruiken of voor “meer is meer” te gaan in ruimtes waar je net langs komt. Wees dapper, wees gek, wees onconventioneel, creëer fantasie en luister naar je hart! Twijfel nooit aan jezelf!

Kun je het zelf doen?

Ja, dat kan!

Your best garden tip:

Follow your own envies and taste (not trends), and create what you dream about. 

Don’t be afraid to use colors or to go for “more is more” in spaces where you’re just passing. 

Be brave, be crazy, be unconventional, create fantasy and listen to your hart! 

Never doubt yourself! 

Can you do it yourself? 

Yesss you can!

Nog een aantal weetjes.

Wat / waar is je droomhuis?

Mijn droomhuis zou een super natuurlijke cirkelvormige bamboe eco-constructie zijn of een klein huis.

Hoe ziet de rest van je huis eruit?

Als ik de stijl van mijn huis in drie woorden zou beschrijven, zou ik zeggen dat het een Boheemse jungle-sprookjesland is. Mijn huis is gebouwd in de jaren ’70. Ik kocht het in 2009 en renoveerde het volledig van vloer tot dak, met alleen de oude deuren. De garage werd de woonkamer, de voormalige keuken en de woonkamer werden slaapkamers en in een aanbouw werd een nieuwe keuken toegevoegd. Ik heb ook een zwembad met een terras rondom de bestaande bomen toegevoegd omdat ik ze niet wilde maaien. Het huis is gevuld met kringloopvondsten, mijn eigen ontworpen geweven wandkleden en heel veel planten. We hebben vier slaapkamers, een strandkiezelbadkamer en aparte toiletten. De woonkamer, eetkamer, mijn studio en keuken met eiland bevinden zich allemaal in één open ruimte met een open haard en een kathedraalplafond.

nieuwsgierig? Je vindt ze op mijn instagrampagina: @zebodeko

Wat is het wildste / beste / meest opwindende dat er is gebeurd sinds je hiermee begon?

Het meest opwindende was het doen van huiswerk met een beperkt budget in huizen van andere mensen en natuurlijk in een echt tijdschrift en op een aantal enorme insta-accounts of blogs zoals @apartmenttherapy, @ fashions.tv, @myinterior en @roomporn. Het waardeert je werk echt. De eerste keer dat ik een cadeau kreeg in een decoshop toen ik mijn insta-account liet zien, was ook erg spannend. En natuurlijk mensen die mooie complimenten sturen, gratis producten sturen of om advies vragen, geeft me alle vibes die ik nodig heb om door te gaan.

Heb je ongelukken / gekke verhalen gehad tijdens het stylen?

Ik heb ooit een luifel op mijn hoofd laten vallen en ik stond op het bed te schreeuwen om hulp met mijn armen in de lucht, stukjes touw in mijn mond en een hamer tussen mijn knieën die bij de minste beweging op mijn voeten zou vallen … Ik altijd zing heel hard en heel vals tijdens het stylen van de kamer, ik sleep letterlijk stukken hout van het bos en het strand naar huis, of ik stop abrupt de auto om palmbladeren of pampagras op de weg te maaien. Onnodig te zeggen dat mijn kinderen me altijd uitlachen als ze me horen zingen of als ik thuiskom met mijn lekkers.

Wat is de toekomst voor jou?

Ik heb last van reislust: zou graag een busje kopen en door Europa reizen, zoveel plaatsen en mensen om te ontdekken … Ik zou graag aardewerk en timmerwerk en surfen en Italiaans leren en … te veel dingen om op te noemen!

A few more facts.

What / Where is your dream home?

My dream home would be a super natural circular adobe/bamboo eco construction or a tiny house. 

What does the rest of your home look like? 

If I would describe my home’s style in 3 words, I would say it’s a Bohemian Jungle Fairyland. My house was built in the ’70s. I bought it in 2009 and completely renovated it from floor to roof, only keeping the old doors. The garage became the living room, the former kitchen and living room became bedrooms, and a new kitchen was added in an extension. I also added a swimming pool with a terrace built around the existing trees because I didn’t want to cut them. The house is filled with thrift finds, my own designed woven wall hangings, and tons of plants. We have four bedrooms, one beach pebble bathroom, and separate toilets. The living, dining, my studio, and kitchen with island are all in one open space with a fireplace and cathedral ceiling. Pictures are on instagram 

What’s the wildest/best/most exciting thing that happened since you started this

The most exciting thing was doing home staging on a budget in other people houses and of course being featured in a real magazine and on some huge insta accounts or blogs like @apartmenttherapy, @fashions.tv, @myinterior and @roomporn. It really valorizes your work. The first time I received a present in a decoshop when I showed my insta account was also very exciting. And of course people messaging lovely compliments, sending products for free or asking for advice is giving me all the vibes I need to continue.

Did you have any mishaps / crazy stories that happened whilst styling?

I once had a canopy falling on my head and me standing on the bed screaming for help with my arms in the air, pieces of rope in my mouth and a hammer between my knees that would fall on my feet with the slightest move… I always sing very loud and very off key whilst styling the room, I literally drag home pieces of wood from the forest and the beach, or I abruptly pull over the car to cut palm leaves or pampas grass on the road. Needless to say my kids always make fun of me when they hear me sing or when I come home with my goodies 

What’s next for you?

I suffer from wanderlust: would love to buy a Van and travel around Europe, so many places and people to discover … I would love to learn pottery and carpenting and surfing and Italian and ….haha too many things to list!

 

 

Blog in de tuin bij @ingeroosxx

Blog In de tuin bij @ingeroosxx

By | Blog | 2 Comments

In de tuin bij…

Mijn naam is Inge Roos en ik woon samen met mijn man en zoon (2 dochters wonen inmiddels op zichzelf in Amsterdam) in een vrijstaand huis uit 1900 in een oud buurtje, aan de rand van het centrum en bij de bossen in een middelgroot dorp dichtbij Arnhem. We wonen hier inmiddels 25 jaar en het huis èn de tuin zijn letterlijk met ons meegegroeid en hebben in de loop der jaren al veel gedaanteverwisselingen ondergaan.
indetuinbij... Inge roos

Ons tuinontwerp is dus geleidelijk zo gegroeid. Eerst hadden we een romantische tuin met een grote boom en veel bloemen en een eigen tuintje met huisje voor de kinderen. Toen de boom echter te groot werd en de wortels de fundering van het huis aantastten, moest hij er tot ons verdriet uit. Maar het gevolg was wel héél veel licht en ruimte dus dat gaf weer allemaal nieuwe mogelijkheden. Toen de kinderen groter werden, kon er een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, namelijk een grote vijver! En het klimtoestel en de boomhut van zoonlief maakte plaats voor een veranda.

indetuinbij... inge roos

Mijn lievelingsplek is toch wel de veranda. Daar hebben we ‘s ochtends vroeg de zon en ontbijten we meestal. Ook heb je van daaruit een mooi zicht op het huis.

Ik zou iedereen een veranda of overkapping aanraden. Met het weer hier in Nederland geen overbodige luxe!

indetuinbij... inge roos

Mijn tuininspiratie haal ik oa uit tijdschriften, maar vooral ook uit vakanties. Ik hou van de mediterrane sfeer en vind het fijn om in mijn tuin een echt vakantiegevoel hebben.

Op mijn verlanglijstje staat nog een vlonderterras (de planken zijn inmiddels binnen) en een nieuwe schuur met buitenkeuken. Hopelijk komen we daar dit jaar nog aan toe.

indetuinbij... inge roos

Mijn tuintip is; zorg dat de tuin bij het huis past en als je veel groenblijvende planten in je tuin hebt, heb je ‘s winters ook nog iets leuks om naar te kijken. Ook verlichting is belangrijk, zodat je ‘s avonds lekker lang van je tuin kan genieten!

Lieve groeten,
Inge
indetuinbij... inge roos
indetuinbij.. inge roos
indetuinbij... inge roos
indetuinbij... inge roos
indetuinbij... inge roos
indetuinbij... inge roos
Blog gouden zitzak bij @wendy_studiozinnig

Een zitzak waar je lekker in zit én weer charmant uitkomt!

By | Blog | No Comments

Een zitzak waarin je niet als soort onhandige zeehond rollend weer uit kunt, hoe goed klinkt dat?

Want eerlijk, wie is niet blij in zo’n ding gevallen en er vervolgens via een zijrol over de grond er weer uitgekomen.

Lang leve Instagram want deze ekster zag een foto voorbijkomen van gouden zitzakken op een veranda, je snapt, 

meteen verliefd! 

MRzitzak in goud bij @wendy_studiozinnig in de tuin

Een zitzak waarin je niet als soort onhandige zeehond rollend weer uit kunt, hoe goed klinkt dat?

Want eerlijk, wie is niet blij in zo’n ding gevallen en er vervolgens via een zijrol over de grond er weer uitgekomen.

Lang leve Instagram want deze ekster zag een foto voorbijkomen van gouden zitzakken op een veranda, je snapt, 

meteen verliefd! 

 Het bedrijf gevraagd of ze nog twee gouden in voorraad hadden en zo kwamen we in gesprek, want ik had wel wat vragen vooraf die je niet op de foto kon zien.

Ze leken namelijk niet heel groot en het leek alsof je er in kon zitten in plaats van alleen liggen. Dat bleek ook zo! Kun je er normaal uit opstaan, ja, was het antwoord, de vorm zou zo blijven staan.

Matthijs, een van de twee oprichters zat tijdens zijn vakantie met zijn gezin in Indonesië hierop als ze bij hun vaste strandtent zaten. 

Ze vonden ze zo leuk dat ze er twee wilden voor in hun eigen tuin.

Toen hij het de jongen van de beachbar vroeg zei die:” Oh die maakt mijn familie! Je kan ze kopen, maar waarom koop je er niet tien, kan je ze ook aan je vrienden verkopen?

Na even twijfelen toch gedaan, waarna ze de overige acht meteen kwijt waren aan vrienden, een knaller bleek het.  Matthijs en Rick begonnen zo MR Zitzak erbij, naast hun eigen werk.

Zo ontstond MR Zitzak. 

De versie die het nu is is driftig aan gesleuteld en verbeterd, goede stof, een mooi gestikte strook over de rits ter bescherming. En ook een mooi leren logo met de naam MR Zitzak erop.

Het grote verschil met veel zitzakken:

Een zitzak waar je echt in zit, niet in hangt.

Waar je normaal uit opstaat, de zitzak blijft ook gewoon liggen in de vorm.

De ruimte die de zitzak inneemt is niet extreem groot.

Ze kunnen binnen en buiten. Ze kunnen tegen een bui!

Je kan ze meenemen achterin de auto, mee naar een strandje waar niets is kan ook!

Ze hebben een grote sterke lus aan de bovenkant en zijn licht, we slepen ze van de veranda naar tuin.

De prijs: onder de honderd euro heb je er eentje thuis geleverd.

In twintig kleuren te koop, mijn favorieten zijn zwart, goud en groen, al is de roestbruine ook een mega blikvanger!

Zij vonden het ook leuk en kwamen de zitzakken ook nog zelf brengen! En mocht ik nog een foto maken van de mannen, zelf vind ik het ook altijd leuk om te weten wie er achter een bedrijf zit.

Nou letterlijk hier Matthijs en Rick! DE M en R van MR Zitzak.

Onze ervaring

De gouden zitzakken staan hier nu een paar weken in de tuin en ik kan zeggen dat we ze elke dag gebruiken! 

De jongens slepen ze van de veranda de tuin in, we pakken ze erbij als we te weinig stoelen buiten hebben.

Én we hebben lange vrienden van 1.90 en langer, zij keken bedenkelijk toen ik zei ga maar es zitten. Hun gezicht was oprecht blij verrast na ‘de plof’!

Zij vonden ze ook lekker zitten en opstaan ging ook nog goed!

Nu shinen ze in onze tuin en na de zomer gaan ze de kamer of de game- en tvhoek in!

Ze passen mooi in de tuin met al het zwart en groen hier. In de zon zijn ze echt goudkleurig, in de schaduw of zonder zon lijken ze minder opvallend. Ze staan mooi bij beton en hout. Bij de ibiza-look is een gouden ook gaaf. Je kan alle info, de 20 kleuren en de webshop vinden op mrzitzak.nl

Wij vinden het een aanwinst, zelfs de poezen nestelen zich erin, hoe vindt jij ze?

DIY Badkamercoating in onze badkamer

Coating in onze badkamer die ik zelf aangebracht heb!

By | Blog | One Comment

 Nu eindelijk onze kleine badkamer in augustus gesloopt was, kon het opbouwen beginnen. Voor een ruimtelijk effect en zo een ‘kamer’ effect te bereiken koos ik voor de wandafwerking in de badkamer voor een coating. 

De muren werden vlak gemaakt in de bouw, gestuct en zo glad mogelijk opgeleverd. De vloer en de doucheruimte waren inmiddels klaar met stoere betonlook tegels van 90×90 cm.

Situatie voor en sloop aug. 2020

Hoe werkt het coatingsysteem van Vestingh wat ik uitkoos: 

Vestingh Badkamer Coating (dekkend) bestaat uit 3 producten en 5 lagen.

De wanden zijn eerst gestuct. Je kan de coating ook over betonciré of cementgebonden stucmortels óf zelfs bestaande tegels of vliesbehang aanbrengen. 

We moesten natuurlijk en ook wel onverwacht langer wachten op het drogen van de wanden, ondanks het mooie weer. Toch deden we dat braaf, als je te vroeg gaat starten met dit waterdichte coating systeem kunnen er rare dingen gebeuren. Het vocht moet immers toch helemaal verdampt zijn uit de muur! Dus al ben je ongeduldig, geloof me dat was ik ook na het enorm uitlopen hier, wacht toch!

 De waterdichte coating had ik al twee jaar geleden gezien bij Robert in zijn winkel in Bussum, Vestingh. Daar meteen besloten dat het dat materiaal moest worden en spraken we de samenwerking af.  Doordat er al vele badkamers naar tevredenheid met dit materiaal gedaan zijn zonder problemen achteraf werd de drempel verlaagd. Ook bij mijn eigen ontwerpen pas ik vaak coating op wanden toe in natte ruimtes, toiletten, badkamers en achterwanden in keukens.

Door te kiezen voor een betontegel in onze douche en op vloer was er een basis. De muren kunnen in principe nu de kleur krijgen die je wilt. Je voert dan nog een keer dezelfde stappen uit als ik die hieronder beschrijf! Hoopt nu dat man niet meeleest want er wordt daar even niets meer veranderd…

Coatingssysteem van Vestingh.

DIY 3 stappenplan Vestingh Badkamer Coating DEKKEND:

❶ Impregneer (Vestingh Badkamer Coating Impregneer) – Dit heft de zuiging van de ondergrond op. Toepassen: 1 laag. Verbruik van dit product: 8 m² / per liter.

❷ Primer (Vestingh Badkamer Coating Primer) – Voor de hechting en kleurdekking. Toepassen: 2 lagen. Verbruik van dit product: 8 m² / per liter.

❸ Top Coat (Vestingh Badkamer Coating Top Coat) – De laatste stap. De Top Coat is bepalend voor de glansgraad en de slijtvastheid. Toepassen: 2 lagen. Verbruik van dit product: 10 m² / per liter.

Vestingh Badkamer Coating breng je aan met een coatingroller en/of kwast. 

Ik koos hierbij voor  het Vestingh Coating Pakket, dat was me heel goed verpakt opgestuurd, karton, verfpotten als extra helemaal ingepakt om lekken te voorkomen. In dit pakket zitten alle benodigde materialen om de Vestingh Badkamer Coating toe te passen. 

Om zeker te weten dat ik het goed ging doen heb ik de instructiefilm gekeken: Klik hier voor de instructiefilm van de Vestingh Badkamer Coating (dekkend).

 

Impregneer was in ons geval nodig omdat het nieuw stucwerk betreft. Anders kan je deze stap overslaan. 

Tip 1: zet de potten waar je ze ziet op nummer! Dan kan je geen vergissingen maken.

Tip 2 : Goed afplakken en zo snel als mogelijk erna verwijderen.

Tape zit ook in de doos. Niet die crêperommel, maar de betere gele variant. Haal de tape zodra kan weg en plak nieuw tussen de lagen als je langer over de fases gaat doen. 

Tip 3. Zet je spullen vooraf klaar, van tape, kwast, mixer, vloer en wand afplaktape, muziekje erbij, wat drinken.

 

Wat óók kan, deze coating over bestaande tegels, zowel in je badkamer of in je toilet of op je keukenwand.  Dan blijf je de structuur zien van de tegels. Doordat je zoveel kleuren kan kiezen kan je toch budgetvriendelijk én in de kleur die bij jouw interieur en stijl past.   Je kan staaltjes en proefpotjes aanvragen op de webshop zodat je eerst uitgebreid kan testen voor de goede kleur!

Fase van Coating Vestingh.nl
wand in winkel Vestingh.nl in Bussum.
verbouwing badkamer, montage.
badkamer wendy_studiozinnig met wandcoating van vestingh.nl
Badkamer wendy_studiozinnig

Best eng toch, zeker alas je man je voor gek verklaard, want de schilder kon het toch doen?

Klopt, alleen is als ik zelf interieuradviezen geef en het niet zelf heb gedaan, weet ik ook niet wat het is. En stel nou dat het heel gemakkelijk is, wat ook bleek, dan kan het ook nog eens een andere kleur krijgen! Dat vind ik zo leuk aan het materiaal, de vloer, stalen deur en zwarte raambekleding en eikenkleur zijn de basis, het wit maakt het nu ruim. Wie weet wil ik het roze over een paar jaar? Dan kan dat en ik weet dat ik het zelf kan.

 

Conclusie is dan ook dat het er mooi opzit,  geen vlekken geeft nog na een paar maanden gebruik, sterk is, geen butsen eruit. We stofzuigen en dweilen wel, gaat allemaal prima.  Eerlijk: De schilder heeft alles voor ons afgekat, meubels, wanden, alles. Dat is een vak apart en maakt detaillering net even af.

 

En hoe kon ik nu op zien tegen de verbouwing, want hoe het was lijkt nu echt verschrikkelijk toch. Douchen met lekker de deur dicht, de vloer is verwarmd, nieuwe goede afzuiging, de douche is ook groter dan voorheen dus dat geeft ook een luxe gevoel. `het is echt elke dag een plezier om hier van te genieten!  En al ontwerp ik menig grotere badkamer, deze laat zien dat je prima alle functies onder kan brengen in een familiebadkamer op 5 vierkante meter!

Nog even zien en lezen hoe de verbouwing begon: dat kan hier.

Situatie voor en sloop aug. 2020

De coating is in samenwerking met Vestingh.nlhttps://vestingh.nl

Onze badkamerrenovatie deel 1!

By | Blog | 19 Comments

Wel zin, geen moed om te beginnen met de renovatie!

 Geen zin in een nieuwe badkamer? Wel zin in een nieuwe hoor, begrijp me goed Gevalletje uitstellen was dat, door mij. Heerlijk om dagelijks voor anderen vakmatig mooie ontwerpen te maken, in de bouw te staan.  Dat vind ik zelfs het leukste van mijn werk, tussen de bouwvakkers in het stof en bergen troep te staan, dat de creaties starten! alleen hier zag ik thuis tegenop. Haha, denk omdat ik weet hoe anders verbouwingen lopen in bestaande huizen! De kleinste dingen kunnen voor totaal onverwachte wendingen zorgen! Dus hup drie weken vrij gepland in de agenda qua afspraken op locatie, werk genoeg nog voor online en lopende adviezen.

Badkamer bestaand: 5 m2, in de dakkapel, met 3 grote ramen en 2.10 meter hoog.  Twee meter tien, dat is je hand opsteken en het plafond raken!!! Vast een foutje uit de bouw destijds van de bouwer. 

Ontwerpen bij de ontwerper thuis. Oef, dat legt wat druk, voor een ander kan ik in no time scannen en brainstormen.  Er zijn zoveel leuke ontwerpen die ik kan maken. een paar dingen:  Bestaande bouw maakt dat er al bepaalde plekken vast staan. De lage ruimte vraagt om oplossingen die het niet nog kleiner doen lijken. De ruimte moet zo basic worden dat het ooit mochten we ooit iets bedenken qua verkoop ook een groter publiek aanspreekt. Dat is niet het plan, ondanks dat we daar wel eens over dromen. Tegelijkertijd zijn we nu heel gelukkig zoals we hier wonen! Dus kiezen maar.

Basis lijst van eisen: Licht, gevoel van ruimte hebben, rustig, een wastafel met twee plekken, douche en een toilet.

Marcel wilde een stortdouche, daar hadden we vorig jaar met de nieuwe ketel al rekening mee gehouden. Mijn wens was een dubbele wastafel. Dat was het eigenlijk… oh ja, hij wilde vloerverwarming en ik een verwarmde spiegel!

Ontwerp gemaakt, dit keer op tijd. In februari had ik de installateur en bouwer al eens afgezegd, twijfel over het ontwerp en ik zag er echt tegenop! Nieuwe poging, moodbord gemaakt, half juli materialen gekozen in een showroom met een badkamerspecialist. Vooraf was ik al geweest, georienteerd, een lijstje gemaakt en mijn moodboard mee met materiaalkeuze en sfeer zodat ik me niet ter plekke door alle andere moois liet beïnvloeden. Valkuil nr 1 getackeld.

 De optimist in mij zei binnen drie weken moet dat gemakkelijk lukken…Dat was 10 augustus.. op de 11e werd het sanitair afgekoppeld… en toen bleken de aannemers elders een spoedklus te hebben en waren we een week verder. Hernieuwde start, slopen ging voorspoedig. Boren in de vloer wat minder! Er zat nog een oude wc incl vloerleiding, die moest verlegd. Na 8 uurtjes feestelijk boren wat je dwars door alles heen hoorde was de hele de vloer flink wat centimeter lager.

Alles gesloopt, er stond een container op de oprit voor het bouwafval. Verrassend veel uit zo’n klein hokkie! Meteen de bolcatapla’s gesnoeid toen de grote containerarm het ding op zijn plek moest zetten, achterop de oprit.  Anders pasten onze auto’s niet meer op de oprit. Naja, even drie weekjes behelpen.

Met platen werden de muren vlak gemaakt, gelijmd en geschroefd voor stabiliteit, de vloer werd geegaliseerd en toen kon het leukere werk beginnen. 

Dit schrijf ik heel snel, in het echt waren er wat hobbels waardoor het heel lang duurde.  Maar ach, net als met bevallen, op het moment hel en als het af is denk je: viel best mee! Je hebt allen wat extra geduld nodig, mijn werkagenda was weer vol, dus het waren bikkelweken.

Douchen

Alarm… want wie waren die vier Daltons die op het voetbalveld rondliepen… We hadden toestemming om daar te douchen, alleen de eerste keer vergeten dat door te geven aan de man die toezicht hield op het veld. Vanaf toen was dat ook weer geregeld. Leuk detail, ook de doucheruimtes daar heb ik destijds in opdracht van de gemeente voorzien van een nieuw tegelontwerp.

En toen werd er gestuct, de vloer was geegaliseerd, de vloerdrain in de douche zat erin, niet tegen de muur wat ik het mooist vond. Om allerlei lastige zaken qua onderhoud en lekkage te voorkomen hebben we het advies van de aannemer en installateur gevolgd. Dat zijn dan concessies die ik met tegenzin doe.  En kwamen eindelijk de tegels erin. In de douche en op de grond dezelfde grote tegels. Zo min mogelijk voegen en ook hier geen stucwerk in de badruimte omdat ik het simpelweg niet aandurfde met de houten dakkapel en we absoluut een lekvrij en onderhoudsarm resultaat wilden. De tegel is de grijze Mold Grit van Vtwonen in 90 x 90 cm. Zo hebben aan de zijwanden in de douche alleen twee horizontale naden waardoor het toch mooi rustig oogt.

Het leggen: met een levelling systeem, met clips en keggen zorg je er dan voor dat tegels waterpas geregeld worden. Dus geen uitstekende hoeken zoals je met paskruisjes altijd hebt. Superstrak ziet het er nu uit!

Voor de drain koos ik een mooie stalen Tece drain, met apart uitneembare haarzeefjes, om verstoppingen te voorkomen, wat zeker handig blijft in de praktijk! Bewust zeg ik ik, met een man die het allemaal goed vind wat ik kies is dat toch wel heel fijn. Behalve het moment dat hij zei dat hij ook wel graag een zwarte badkamer wilde toen alles al besteld was!!! Helaas , jij hebt je stortdouche, vriend!

Met een man met twee bedrijven , twee jongens op de middelbare en veel lieve vrienden en familie is het hier altijd een gezellige boel, al is dat nu in kleiner comité. `De gezelligheid en drukte van onze vier levens blijven. En jullie poezevriendin had twee poezezussen en daar kwam ook nog na juni drie kittens nu lichting twee met vijf kittens bij, middenin de verbouwing. De poezezussen waren er druk mee. En ik ook!

Mijn studio stond vol dozen, de grote kittens renden daar rond en  de kittens lichting twee lagen met poezemama Lily naast Harley de labrador in een doosje in de woonkamer. Tikkie chaos dus! Op de foto Fred van 9 weken en kleine Tommy van een dag oud! En de laatste woont gezellig bij ons, Fred woont bij mijn vriendin om de hoek, hoe leuk is dat! NU kon alle werk via de voordeur, daar hadden we de mooie nieuwe vloer ende trap volledig afgeplakt met stucloper. In stemmig zwart, dat wel!

De wanden buiten de douche zijn allemaal voorzien van een coating. Dit heb ik zelf aangebracht en volgt volgende week een blog over hoe je dat in zijn werk gaat. Nu lijkt het heel rustig en creeer je een ruimtelijk effect.

Allerlei ideeën zijn de revue gepasseerd: stoere stenen wand, oude gemetselde wand, tegeltjes op het onderste stuk van de verspringende muur… en toch werd het wit. Alle gekke dingen kunnen later nog ooit. Nu wilde ik het ruime gevoel houden. De wastafel staat tegen de wand en heb je achter je grote ramen. Er komen nog jaloezieën. Bedoeling waren zwarte shutters. Doordat de wc net iets te ver tegen de gevel geplaatst is kon dat niet meer, dan konden we niet meer bij de knop op het verlaagde spoelbak. Wist je dat dat er was ?  Handig als tip mocht je ooit op deze manier een toilet onder een schuine wand o.i.d. willen plaatsen.

Helemaal vergeten dat we ook nieuwe ramen hier besteld hadden voor de vier ramen, de trap en de badkamer. De schilder bestelde een steiger en zo gingen de mannen aan de slag. Ook dat was nog een klus hele oude ramen uit 1979, nu vervangen voor goed isolerend glas! Weer ribje uit het lijf.  Martijn, de schilder, lakte alle houtwerk mooi matzwart, plakte nieuwe roedes. Aan de buitenkant timmerde de aannemer potdekselwerk net als het huis op het ene raam in de dakkapel waar nu binnen de douche is.

Tussendoor kwam ook nog de handgemaakte eiken deur met glazen panelen. Supermooi, massief eiken en strak! Zwartgespoten en klaar voor de mooie Piet Boon handgreep erop. Alleen, verkeerd gemeten, mijn fout, dus mocht je nog voor een belachelijke lage prijs een achterdeur nodig hebben, die heb ik voor je…mail me even, de maat is 200 cm x 100 cm en 40 mm dik.

Eerste foto’s resultaat

En toen was het zover dat we konden douchen. We missen nog haakjes, raambekleding en assessoires, volgende keer meer! Alleen in de douche hangen twee handige plankjes in zwart metaal van Allibert, de serie Loft game. Daarvan heb ik ook toiletartikelen gekocht. met een plankje voor je telefoon op de rolhouder;-)

In de douche heb ik naast de wastafel de hele ruimte 20 cm laten verkleinen zodat we een verhoging hebben voor spullen en er geen kast extra in hoeft.

Het meubel is een prachtige witte composiet met twee eikenkleurige kast eronder. Waarvan nog nieuwe lades komen, dan deel ik die ook even!

En hoe fijn dat we nu beide twee roestvrij stalen kranen hebben zodat we gezellig samen voor de spiegel kunnen!

Volgend weekend meer over het coaten, hoe je dat zelf doet en mocht je vragen hebben, stel ze hieronder, dan probeer ik die ook te beantwoorden, goed?

Benieuwd wat je er van vindt!

Wendy van Studio Zinnig in Eigen Huis & Tuin Lekker Leven op RTL4

Hoe gaat zo’n opnamedag voor Eigen Huis & Tuin Lekker Leven?

By | Blog, nieuws | No Comments

 “ lijkt het je leuk een styling te doen  voor Eigen Huis & Tuin Lekker Leven op RTL4? Een kleine stylingklus ontwerpen en creëren bij mensen thuis met een groots effect?”

 Dat leek mij superleuk! Het programma is sinds de zomer van format veranderd en is meer gericht op lekker leven in en om het huis. Lifestyle, koken en klussen die je zelf ook kan uitvoeren zonder complete verbouwingen en met wat handigheid kan je echt veel zelf.

Vrienden en bekenden vroegen: “Met wie moet je dan, weer wijnen met Boer Tom? Of met Froukje? Lekker in de visagie? Net wat voor jou, leuk joh, relaxed dagje” 

Realiteit: Het was op locatie, niet in de boerderij waarin de kookstudio is. Op locatie bij mensen thuis, wat ik normaal voor mijn werk ook dagelijks doe. Bekenden en onbekenden helpen met advies voor binnen en buiten.

En op locatie wilde zeggen, schoon shirt mee ( want Truus Vlek 2.0 on tour) make-uptassie mee en een deo’tje…en met een volgeladen auto op pad. Een deel had ik al besteld en zou daar afgeleverd worden ( met verbod om de dozen te openen)!

Lekkere trui aan en op sneakers, project is op de zolder, dat betekent trappen op deze dag!

Ontwerp gemaakt, schetsjes, materialen geshopt voor de styling, druk appverkeer met het productie en opnameteam. Nu kon ook Patrick alvast de materialen voor mijn ontwerp inkopen. Dus al voorpret en meteen het gevoel hoe zoiets gaat!

TV script: Washokombouw en slaapkamerstyling op een zolder van een huis in Almere.

 De bewoners hadden als wens hotelchique en hebben een liefde voor Bali.  De zolder was ruim, met een grote dakkapel en vooral wit nu, met een lichtgrijze boxspring. Deze werd voordat we kwamen nog mooi gestuct!. Zie de foto van ‘voor’.

Mijn keuzes: een basiskleur en deze sfeervol maken met verlichting, rotan, riet, natuurlijke materialen, een uxe gevoel , tropisch tintje en iets om vanuit bed naar te kijken. 

De opnamedag:

Er wordt bikkelhard gewerkt voor tv!

 Geklust , gezaagd, camera erbij, teksten overdoen, Patrick heeft me enorm verbaasd, wat een tempo en vakman is dat! EN ja alles wordt echt gemaakt zoals je het ziet! Uren werk voor een aantal minuten tv, je weet het wel toch is het bijzonder om er deel uit van te maken!  We hebben wel echt lol gehad, het is heel gezellig om mee te mogen doen met zo’n professioneel team!

 Op locatie covid-proef: afstand houden, mondkapjes op, behalve natuurlijk met de opname.

 Het team: Regisseur, cameraman, geluidsman, producer  en Patrick, de ‘klusser’ en hoe gezellig ook nog Lieke stagiaire.

Het wordt in stukken opgenomen en ondertussen wordt er ook driftig gesjouwd, geverfd, getimmerd en gezaagd.

Dat maakt deze dagen intensief, gelukkig leidt de regisseur dat met het script in goede banen.

In mijn geval had ik één basis wandkleur die je al zag in de eerste uitzending van ma .jl: Soft black 282 van  de sponsor van het programma Vestingh.nl

Deze wanden van de wasmachineombouw zijn er al eerste mee geverfd. Op mandag zag je een glimp van wat ik heb bedacht voor deze witte blanco kamer. Patrick heeft het washok met indeling ontworpen en gemaakt.

En toen? Ja, dat mag ik jullie pas laten zien na de uitzending!

Als enige kan ik wel verklappen dat ik al jaren zelf woontv kijk, grootste favoriet waren de pioniers: Judith de Klijn die het zo  mooi presenteerde en ontwerper Jan des Bouvrie ( R.I.P). Waar ik altijd fan van geweest ben, om zijn eigenheid en stijl. Hij deed waar hij goed in was in zijn stijl en zo relaxed altijd.

Aan de tv geplakt zat ik altijd,  dat je met ons vak de bewoners dan echt blij kon maken, zonder dat je ze kende! dus dat ik nu zelf dit mocht doen mét onthulling waarbij ik onder aan de trap moest wachten, was echt het leukste onderdeel, kan je nog even wachten? 

 Maandag 9 november dus  het eerste stukje met mijn plannen voor de make-over, Woensdag 11 november om vijf uur s’middags op RTL4 : in Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, dan zie je me ook in actie!

Je kan het terugkijken, binnenkort volgen daarom de foto’s, ben eerst zo benieuwd naar jullie reacties!

Matras vervangen in huize `Zinnig’

By | Blog | No Comments

Als je vriendin weer eens wat ontdekt op instagram , dan moet je daar als ‘man van’ maar tegen kunnen. Die van mij kan dat inmiddels;-)

Al een tijdje zeiden we: Laten we eens voor een nieuw matras kijken. Op de huidige lagen we al een aantal jaren. Nu was deze destijds wel zo prijzig dat we eigenlijk totdat we er bejaard zijn op moesten liggen zei mijn wederhelft. Maar dat had ik anders bedacht en was aan het googelen geslagen.

 Een blind date

En toen nodigde FEASY mij uit om hun nieuwe matras uit te proberen!. Dat liet ik me dus geen twee keer zeggen.Thuis de maat van het bed gemeten, dit bleek 180 cm breed. Je kan het gemakkelijk online invullen, even stippen op de site  voor alle maten. Goed je eigen bed meten. En wil je het vooraf toch uittesten, klik dan op de knop voor de dealers zodat je even op de FEASY matras kan proefliggen.

Veldafeasy

Maandags besteld, dezelfde week werd het gebracht. Met een nieuwsgierige bezorger, die vroeg wat er toch in die doos zat? Het slimme concept van de Feasy is namelijk de opvallende doos. Met oranje en wit en vormgeving valt deze op, de bezorger was heel blij met die wieltjes onder de doos! “Dat heb ik nog nooit gezien, riep hij! Wat een tof idee!”

Eerlijk, met mijn schouderblessure lukte me het verplaatsen niet alleen, dus ik heb ‘ de man des huizes’ om assistentie gevraagd. Samen rolden we de doos de tuin in, door het huis, je kan deze zelfs in je eentje de trap oprollen.

Veldafeasy

 Toen kwam het moment waar ik me op verheugde, de Feasy matras is namelijk vacuüm verpakt en de matras is een bizar klein rolletje. Vooraf had ik de dikte bekeken en die is hetzelfde als onze bestaande matrassen, 23 cm hoog.  De veren zijn 17 cm hoog en bovenop een zachtere comfortlaag van 6 cm.

Camera in de aanslag en toen het laatste folie erom vandaan was zag je het matras uitrollen en uitzetten, wauw! In een paar minuten heb je ineens een dik matras liggen. Rondom is de Feasy matras afgebiesd met een getapete rand. Dat ziet er luxe uit, vind ik.

Bericht na een paar dagen testen?

Bij ons ligt de matras op 2 losse boxsprings, daar voel je dus niets van! En wat fijn is, is dat de rand als je uit bed gaat lekker stevig is! Je veert zo de dag in! En eerlijk, ik heb wel een kritische man, ik heb nog niets negatiefs gehoord, hij had lekker geslapen ( ik ook) en dat wil zeggen voor een noorderling dat het echt wel goed is! En ondanks de drukte bij ons en de iets te korte nachten voelt het uitgerust. Een aanrader dus! Je kan het eenvoudig via Veldafeasy bestellen, daar vind je ook nog meer informatie.

 

 Je kan het eenvoudig via Veldafeasy bestellen,  daar vind je ook nog meer informatie. Voor als je een dealer zoekt om toch even lekker te gaan proefliggen bijvoorbeeld. Succes!

Bovenstaand is een samenwerking met Veldafeasy.

Wendy in Buitenlevenmagzine nov 2020

Wendy in Buitenlevenmagazine nov. 2020

By | Blog, nieuws, Publicaties | No Comments
Wendy in Buitenlevenmagzine nov 2020

Trots! Prachtige pagina’s in het Buitenlevenmagzine. Dagelijks ontwerp ik binnen en buiten voor anderen, het was een eer grbraargd te worden voor dit magazine.

Daarom koos ik mijn eigen tuin, hier zitten zoveel aspecten in die ik in tuinadviezen terug laat komen dat het zo leuk was deze nu eens met jullie te delen, ben toch zo benieuwd wie dit tijdschrift leest?

Een hoekbank in velours in ons drukke gezin!

By | Blog, Uncategorized | No Comments

Hoe leuk klinkt dat, een nieuwe bank? Ondanks dat de vorige bank nog redelijk zat, was deze gescheurd op de naden, jongste had er backflips op gedaan toe hij jonger was, labrador Harley ligt s’avonds het liefst op onze voeten tegen de bank. En zat het liefste tegen de achterkant, de bank stond met de dichte kant de kamer in. Daarom was lichtgrijs niet de beste kleur hier.  Nu was ik al een tijdje verliefd op zwart velours, beter gezegd antraciet, ik vond dat zo’n mooie luxe basis die je dan stoer en stijlvol kan stylen.  En op de site van Sofacompany had ik die op instagram al een paar keer voorbij zien komen.

Hiervoor was ik in Arnhem bij het bedrijf Sofacompany, in een prachtige showroom met mooie zitmeubelen, fauteuils, salon en bijzettafels. Twee jaar geleden was ik hier al eens geweest. Toen spraken me de stoffen, kleuren en modellen al aan.Voor degene die bekend is in Arnhem, op het gele rijdersplein. Een mooie ligging en enorme glazen puien waardoor je echt het effect va thuis door het licht goed kan vergelijken.

Waar let je op als je een gezin hebt, huisdieren en wilt dat je bank er wel altijd netjes uitziet. 

Gemakkelijk schoonmaken, zowel de bank als eronder. Zelf nog te stylen met kussens. En het liefste een modulair banksysteem. Zodat je nog eens de elementen los kan zetten in een andere opstelling. 

Bank Vincent van Sofacompany viel me op doordat de zitvormen mooi doorlopen als ze gekoppeld zijn, de armen smal en het geheel oogde luxe en rank op de smalle pootjes. Wat ik ook mooi cvond was de velours stof erop. Vooraf had ik gratis stalen aangevraagd en deze bij de vloer gehouden. Ook even goed teken naar het effect in zonlicht en avondlicht. en hemel even getwijfeld of na jaren grijze banken toch niet een keer een een oker/goudkleurige variant te kiezen.   Eerlijk, dat duurde een avond, de kleur ging teveel op in de houtkleur van de vloer. dus werd het de Velours Matt Grey. Dat is een prachtige antraciet kleur.

Duurzaam.

Sofacompany heeft een samenwerking met Trees for the Future. Voor iedere order worden er vijf bomen geplant. Bestel je in de showroom, dan worden dat er zelfs tien!

Velours kwetsbaar? Juist niet!

De slijtvastheid is 100.000 Martindale. Dat is heel hoog en bedoeld voor intensief gebruik. Er zijn vijf gebruiksclasses. Dit start met decoratief gebruik tot 6000 Martindale. De hoogste klasse is van 75.000 en hoger, dus dan heb je een idee hoe bizar sterk deze stof is. De stof die Sofacompany voor de banken en fauteuils gebruikt kan dus prima intensief gebruik doorstaan.

De kussens die Sofacompany in hun meubels toepast bestaan uit Hr-Foam. Dat is koudschuim. De naam is High_Resilience schuin, dat betekent schuim met hoge veerkracht. Dus lekker zitten zonder dat de kussens indeuken na een avondje bankhangen!

Modulair bank Vincent. Sofacompany

Bank Vincent.

De keuze was gemaakt, in de showroom had ik een grote lap stof over het model kunnen leggen, waardoor je nog beter het effect van de velours kleur kon zien. Doordat ik de antraciet  kleur koos, was de levertijd bij Sofacompany iets langer, door de zomervakantie ertussen nog iets extra. Houd daar ook rekening mee als je meubels besteld, rond kerst en de zomervakantie kunnen veel meubels een langere levertijd hebben dan standaard.

De dag dat de bank kwam was dan ook feestelijk! We schroefden samen de poten eronder, je haalt de onderdelen heel gemakkelijk aan elkaar. De bank is groot genoeg voor ons vieren, je kan met drie personen lekker zitten, de vierde kan op het eind van de chaise longue zitten of daar languit op liggen. Deze kan dus ook los staan, net als het middenstuk, dat is een zit en een rug. De mannen waren meteen om en vonden het heel lekker zitten, gelukkig! Zij waren niet mee geweest en vertrouwden op mijn keuze, lief hè.

Vincent Sofacompany
Vincent Sofacompany

Ook de poezen liggen hier graag, kitten Tommy met zijn moeder laten even zien dat je prima een tukje kan doen op de bank. Haren blijven er amper achter, je veegt er zo iets af met je hand. in de showroom van Sofacompany in Arnhem waar ik was had ik de medewerksters wel gevraagd hoe zij het gebruik ervaarden. Prima sterke stof waar ze geen klachten over krijgen. Dat stelde mij wel gerust.

Ligbedden die de hele zomer buiten kunnen blijven staan!

By | Blog | No Comments

Thuis genieten op een luxe, zacht strandbed wat buiten kan blijven staan.

Als het regent is het zo weer droog, eventueel een doekje erover als je echt niet kan wachten. Dat kan op ligbed Eva van Hartman International.

Hartman International

Wat een comfort, naast dit gemak hebben wij een klein schuurtje waar we onszelf wurmen tussen de fietsen en wat gereedschap, dus dat het buiten kan blijven zonder opruimen met kans op regen en wind is welkom!

Hartman International

Op mijn vrije dag wil ik ook graag dan àlle zon. Die begint te schijnen midden op het grasveld en dan draai ik mee. 

S’ middags is de beste zon plek juist weer opgeschoven. Nu kan ik het ligbed gemakkelijk meerrollen. Er zitten aan één kant wieltjes aan.

Het frame is van aluminium, heel licht, in antraciet. Het kussen is vast, dàt is gemakkelijk. Er zitten vier verstelbare ligstanden op. Wat zo robuust is dat je niet achterover kan schieten, als met die strandbedjes op het strand! De stof is antraciet, in Sunbrella stof. Wàt een geweldige uitvinding is dàt! Doordat de stof door en door is gekleurd kan het níet verkleuren. 

Je kan het zo schoonmaken met een sopje.

Zelfs wanneer je knoeit ( met bijvoorbeeld rode wijn ) op de ligbedden je is dit eenvoudig te verwijderen met water en een sopje. 

We hebben er ook een bank van, lees het blog daarover hier. Die hebben we dit voorjaar weer met de tuinslang schoongespoten en was zo weer netjes en droog!

Stylen met de mooie Hartman tuinkussens

Om de moderne ligbedden iets meer sfeer te geven koos ik voor tuinkussens in een gave print. De Daley Sand tuinkussens met verschillende palmprints. Ik koos voor een sier én lende kussen want dit geeft een leuk speels effect. Naast deze formaten zijn de kussens ook nog in andere formaten te verkrijgen bijvoorbeeld in standenstoelen.

In de showroom bij Boer Staphorst liep ik langs de tuinmeubel-afdeling, mét een Hartman-afdeling en hier stonden kasten vol kussens in verschillende kleuren. Dan kan je ter plekke kijken hoe dat staat en kleurt bij de banken, stoelen en tafels, handig!

Tip: maak een tuinbed van 2 of drie naast elkaar. Geeft een luxe gevoel, groot kleed erover, dienblad erop en genieten maar.

Dit blog is in samenwerking met Hartman International.

In de tuin bij… @zebodeko

By | Blog | 2 Comments

@zebodeko… wie is de creatieveling achter dit mooie instagramaccount?

Mijn naam is Birgitte De Paepe, maar iedereen noemt me Biche. Ik ben 52, en geboren in Belgie en 27 jaar geleden verhuisd voor m’n liefde naar Frankrijk. Nu wonend in een klein dorpje op het platteland van Zuid-Frankrijk op 20km van de kust ( Saint Tropez is op 50km ), met mijn twee jongste kinderen, Ayla 20 en Timo 16. De oudste, Tom van 22 heeft zijn eigen appartement.

Mijn 50 jaar oude huis dat ik 10 jaar geleden gekocht en volledig gerenoveerd heb is omgeven door een bos en staat vol met kringvondsten, mijn eigen ontworpen geweven wandkleden en tonnen planten.

Voor de kost leid ik een Belgisch restaurant met mijn broer in Hyeres ( Zuid-Frankrijk ), maar mijn doel is om mijn inkomen te verdienen met interieurontwerpen. Ik hou ervan om dingen te creëren en de natuur is mijn inspiratie.

Ik ben constant bezig met het veranderen en het opnieuw stylen van mijn woonhuis en daaromheen. Hetzelfde gebeurt namelijk in de tuin van een oppervlakte van ca. 800m² en samengesteld uit verschillende ruimtes: een chill patio voor de keuken, een zwembad met zonnebank, een balkon voor mijn slaapkamer en een schuurtje achterin.

De rest van de tuin achter het huis is wild, wat betekent dat het in zijn natuurlijke staat is achtergelaten met bomen, struiken, wilde bloemen en wijnstokken.

@zebodeko… who are you ?
My name is Birgitte De Paepe but everybody calls me Biche, I’m 52 years old. I was born in Belgium and moved to France (for love ) 27 years ago. I live in a small village in rural south of France
at 20km from the coast ( Saint Tropez is at 50km), with my two youngest children, Ayla 20 and Timo 16. The oldest, Tom 22, has his own apartment.
 My 50 years old house I bought and completely renovated 10 years ago  is boarded by a forest and filled with thrift finds, my own designed woven wall hangings, and tons of plants.
For a living, I manage a Belgian restaurant with my brother in Hyeres, south of France, but my goal is to make a living with interior design.  I love to create things and nature is my inspiration.
I constantly change and move things around the house. The same happens in the garden which is approx. 800 m² and composed by different areas: a chill Patio in front of the kitchen,
a swimming pool with solarium in teak, a balcony in front of my bedroom and a little shed in the back.
The rest of the garden behind the house is wild, meaning it’s left in its natural state with trees, bushes, wild flowers and vines.

Hoe kwam je tuinontwerp tot stand?

Het begon allemaal een lange tijd geleden, in de buik van mijn moeder. Ze is een bloemist, ik ben geboren in onze bloemenwinkel in Antwerpen, België. Als kunstenaar zelf gaf ze me de honger om te creëren. Ik ontdek de hele wereld door te tekenen, schilderen en mozaïek. Creatief zijn is altijd een noodzaak geweest. En toen, ongeveer twee jaar geleden, ontdekte ik de wereld van weven,

en het voelde als thuiskomen. Dat is toen ik mijn zebodeko instagram-account begon. Ik heb altijd genoten van het op verschillende manieren decoreren / ontwerpen van mijn huis / tuin, maar mijn weefsels waren de enige dingen die ik tot vorig jaar heb gepost.

Het begon met één kamer. Enkele leuke berichten en reacties en opeens zat mijn hoofd vol met ideeën die ik gewoon moest uitproberen.

Waar haal ik mijn ideeën vandaan? Door alles wat ik zie, maar vooral de natuur inspireert mij. Ik ga vaak naar kringloopwinkels waar een eenvoudig item het begin van een ontwerp kan zijn. Het kan ook een film zijn of een stuk hout op het strand,….

Hoe plan je je ontwerp? Ga je zitten en teken je het eerst of doe je het gewoon ..?

Het plan begint in mijn hoofd met één detail dat ik wil gebruiken, en daarom teken ik dat detail om het niet te vergeten en voeg ik meer details toe terwijl het idee in mijn hoofd rijpt.

Alles bij elkaar geeft het me een soort moodboard die ik omvorm tot een schets. Soms gaat dit proces zo snel dat ik het niet hoef te tekenen en begin ik uit het niets te stylen. Het voelt alsof een niet te stoppen creatieve drive de controle overneemt, en ik vind het geweldig!

How did your garden design come about?

Everything started a long long time ago, in the belly of my mum  she’s a florist, I was born in our flower shop in Antwerp, Belgium. Being an artist herself, she gave me the hunger to create.

I’ve been exploring the world of drawing, painting and mosaic my whole life, being creative has always been a necessity. And then, about two years ago I discovered the world of weaving,

and it felt like coming home. That’s when I started my zebodeko instagram account.

I’ve always loved decorating/designing my home/garden  in different ways, but my weavings were the only things I posted until last year.

It started with one room. Some nice messages and reactions and suddenly my head was full of ideas I just haaad to try out.

Where do I get my ideas? Everything I see but especially nature inspires me. I often go to thrift stores where a simple item can be the start of a design. It can also be a movie or a piece of wood on the beach, ….

How do you plan your design? Do you sit down and draw it first or do you just do it..? 

The plan starts in my head with one detail I want to use, and so I draw that detail not to forget it and add more details as the idea ripes in my head.

All together it gives me a kinda mood board which I transform into a sketch. Sometimes this process goes so fast I don’t have to draw it and I start styling out of the blue. It feels like an unstoppable creative drive is taking over control, and I love it!

Wat is je lievelingsplek in de tuin?

Mijn favoriete plekje is mijn schuurtje “Casita Bonita” aan boord van het wilde groene “links natuurlijke” wildernisgebied van mijn tuin.

Deze kleine loungeplek, waar ik graag in de vroege avonden met een cocktail zit als het nog te warm is op het dek dat volledig zuidelijk voor het huis ligt, is letterlijk mijn canvas.

Ik verander constant dingen zodat het mijn stemming weerspiegelt. Ik hou ervan om het decor aan te passen aan mijn dagelijkse spaarzame vondsten en creaties. Mijn serieuze zwak voor planten zorgde ervoor dat ik een ‘potplantentuin’ creëerde voor de schuur en ik installeerde ook mijn kleine plantenhoek in de buurt.

What is your favorite place in the garden?

My favorite spot is my she-shed “Casita Bonita” boarded by the wild green “left natural” wilderness area of my garden. 

This tiny lounge spot, where I love to sit with a cocktail in the early evenings when it’s still too warm on the deck located full south in front of the house, literally is my canvas.  

I constantly change things around so it reflects my mood. I love to adapt the decor to my daily thrift finds and creations. My serious weakness for plants made me create a “pot plant garden” in front of the shed and I also installed my little plant care corner close by.

Wat zou je iedereen aanraden die nog een buitenplek gaat maken?

Maak een junglesfeer met vaste planten en planten in potten, voeg natuurlijke kleuren en elementen toe. Zoals hout steen grassen, cactussen, pebble steentjes, riet.

Exotische planten of bomen? Zorg ervoor dat ze vorstvrij kunnen staan en of zorg voor een vorstvrije plaats binnen.

What would you recommend to anyone who is going to make an outdoor space?

(My best advice for making your garden into “an oases you love” would be to create different areas: green zone/patio/shed/balcony/terrace…  

Jungelize your space with planted and potted plants, bring natural elements and colors in your design, such as wood, stones, rattan, grasses, plants, cacti, shells, pebbles, reed … If you opt for exotic plants or trees, make sure they can stand frost and if not foresee some space to take them inside in winter. )

Wat staat er nog op je verlanglijstje in de tuin?

Gezien het teak houten terras achter het zwembad is ingestort ga ik het vervangen door een « mexican desert » rots massief met zand, kiezels, cacti en een western houten schutting met daartegen een waterval muur. So excited!!

Ook een greenhouse en een treecabin staan nog op m’n verlanglijstje, maar dan moet ik eerst de loto winnen haha.

What else is on your wish list in the garden?

Since the teak wooden terrace behind the pool has collapsed, I will replace it with a “Mexican desert” rock massif with sand, pebbles, cacti and a western wooden fence with a waterfall wall against it. So excited !!

Also a greenhouse and a treecabin are still on my wish list, but then I have to win the lottery first haha.

Waar haal je je tuininspiratie vandaan?

Insta, magazines, TV, een object in de kringwinkel, een stuk hout op’t strand, de tuin van een vriendin, een nieuwe plant, eigenlijk alles en niets specifieks

Where do you get your garden inspiration from?

Instagram, magazines, TV and an object in the thrift store, a piece of wood on the beach, a friend’s garden, a new plant, basically everything and nothing specific.

Wie volg je graag voor buiteninspiratie op Instagram?

Jouw natuurlijk!

Veel nederlandse accounts hebben prachtige tuinen, wat dat betreft zijn de Nederlanders echt superieur!!

Ik ben verliefd op Roth Azulik’s ontwerp Azulik UH MEI in Tulum Mexico. Ik ben ook verliefd op het Philip Dixon-huis in Venetië, Californië.

Who do you like to follow for outdoor inspiration on Instagram?

Your of course!

Many Dutch accounts have beautiful gardens, in that respect the Dutch are really superior !!

I’m in love with Roth Azulik’s design Azulik UH MAY in Tulum Mexico. I’m also in love with the Philip Dixon house in Venice California.

Je beste tuintip:

Volg je eigen smaak en smaak (geen trends) en creëer waar je van droomt.

Wees niet bang om kleuren te gebruiken of voor “meer is meer” te gaan in ruimtes waar je net langs komt. Wees dapper, wees gek, wees onconventioneel, creëer fantasie en luister naar je hart! Twijfel nooit aan jezelf!

Kun je het zelf doen?

Ja, dat kan!

Your best garden tip:

Follow your own envies and taste (not trends), and create what you dream about. 

Don’t be afraid to use colors or to go for “more is more” in spaces where you’re just passing. 

Be brave, be crazy, be unconventional, create fantasy and listen to your hart! 

Never doubt yourself! 

Can you do it yourself? 

Yesss you can!

Nog een aantal weetjes.

Wat / waar is je droomhuis?

Mijn droomhuis zou een super natuurlijke cirkelvormige bamboe eco-constructie zijn of een klein huis.

Hoe ziet de rest van je huis eruit?

Als ik de stijl van mijn huis in drie woorden zou beschrijven, zou ik zeggen dat het een Boheemse jungle-sprookjesland is. Mijn huis is gebouwd in de jaren ’70. Ik kocht het in 2009 en renoveerde het volledig van vloer tot dak, met alleen de oude deuren. De garage werd de woonkamer, de voormalige keuken en de woonkamer werden slaapkamers en in een aanbouw werd een nieuwe keuken toegevoegd. Ik heb ook een zwembad met een terras rondom de bestaande bomen toegevoegd omdat ik ze niet wilde maaien. Het huis is gevuld met kringloopvondsten, mijn eigen ontworpen geweven wandkleden en heel veel planten. We hebben vier slaapkamers, een strandkiezelbadkamer en aparte toiletten. De woonkamer, eetkamer, mijn studio en keuken met eiland bevinden zich allemaal in één open ruimte met een open haard en een kathedraalplafond.

nieuwsgierig? Je vindt ze op mijn instagrampagina: @zebodeko

Wat is het wildste / beste / meest opwindende dat er is gebeurd sinds je hiermee begon?

Het meest opwindende was het doen van huiswerk met een beperkt budget in huizen van andere mensen en natuurlijk in een echt tijdschrift en op een aantal enorme insta-accounts of blogs zoals @apartmenttherapy, @ fashions.tv, @myinterior en @roomporn. Het waardeert je werk echt. De eerste keer dat ik een cadeau kreeg in een decoshop toen ik mijn insta-account liet zien, was ook erg spannend. En natuurlijk mensen die mooie complimenten sturen, gratis producten sturen of om advies vragen, geeft me alle vibes die ik nodig heb om door te gaan.

Heb je ongelukken / gekke verhalen gehad tijdens het stylen?

Ik heb ooit een luifel op mijn hoofd laten vallen en ik stond op het bed te schreeuwen om hulp met mijn armen in de lucht, stukjes touw in mijn mond en een hamer tussen mijn knieën die bij de minste beweging op mijn voeten zou vallen … Ik altijd zing heel hard en heel vals tijdens het stylen van de kamer, ik sleep letterlijk stukken hout van het bos en het strand naar huis, of ik stop abrupt de auto om palmbladeren of pampagras op de weg te maaien. Onnodig te zeggen dat mijn kinderen me altijd uitlachen als ze me horen zingen of als ik thuiskom met mijn lekkers.

Wat is de toekomst voor jou?

Ik heb last van reislust: zou graag een busje kopen en door Europa reizen, zoveel plaatsen en mensen om te ontdekken … Ik zou graag aardewerk en timmerwerk en surfen en Italiaans leren en … te veel dingen om op te noemen!

A few more facts.

What / Where is your dream home?

My dream home would be a super natural circular adobe/bamboo eco construction or a tiny house. 

What does the rest of your home look like? 

If I would describe my home’s style in 3 words, I would say it’s a Bohemian Jungle Fairyland. My house was built in the ’70s. I bought it in 2009 and completely renovated it from floor to roof, only keeping the old doors. The garage became the living room, the former kitchen and living room became bedrooms, and a new kitchen was added in an extension. I also added a swimming pool with a terrace built around the existing trees because I didn’t want to cut them. The house is filled with thrift finds, my own designed woven wall hangings, and tons of plants. We have four bedrooms, one beach pebble bathroom, and separate toilets. The living, dining, my studio, and kitchen with island are all in one open space with a fireplace and cathedral ceiling. Pictures are on instagram 

What’s the wildest/best/most exciting thing that happened since you started this

The most exciting thing was doing home staging on a budget in other people houses and of course being featured in a real magazine and on some huge insta accounts or blogs like @apartmenttherapy, @fashions.tv, @myinterior and @roomporn. It really valorizes your work. The first time I received a present in a decoshop when I showed my insta account was also very exciting. And of course people messaging lovely compliments, sending products for free or asking for advice is giving me all the vibes I need to continue.

Did you have any mishaps / crazy stories that happened whilst styling?

I once had a canopy falling on my head and me standing on the bed screaming for help with my arms in the air, pieces of rope in my mouth and a hammer between my knees that would fall on my feet with the slightest move… I always sing very loud and very off key whilst styling the room, I literally drag home pieces of wood from the forest and the beach, or I abruptly pull over the car to cut palm leaves or pampas grass on the road. Needless to say my kids always make fun of me when they hear me sing or when I come home with my goodies 

What’s next for you?

I suffer from wanderlust: would love to buy a Van and travel around Europe, so many places and people to discover … I would love to learn pottery and carpenting and surfing and Italian and ….haha too many things to list!

 

 

Blog in de tuin bij @ingeroosxx

Blog In de tuin bij @ingeroosxx

By | Blog | 2 Comments

In de tuin bij…

Mijn naam is Inge Roos en ik woon samen met mijn man en zoon (2 dochters wonen inmiddels op zichzelf in Amsterdam) in een vrijstaand huis uit 1900 in een oud buurtje, aan de rand van het centrum en bij de bossen in een middelgroot dorp dichtbij Arnhem. We wonen hier inmiddels 25 jaar en het huis èn de tuin zijn letterlijk met ons meegegroeid en hebben in de loop der jaren al veel gedaanteverwisselingen ondergaan.
indetuinbij... Inge roos

Ons tuinontwerp is dus geleidelijk zo gegroeid. Eerst hadden we een romantische tuin met een grote boom en veel bloemen en een eigen tuintje met huisje voor de kinderen. Toen de boom echter te groot werd en de wortels de fundering van het huis aantastten, moest hij er tot ons verdriet uit. Maar het gevolg was wel héél veel licht en ruimte dus dat gaf weer allemaal nieuwe mogelijkheden. Toen de kinderen groter werden, kon er een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, namelijk een grote vijver! En het klimtoestel en de boomhut van zoonlief maakte plaats voor een veranda.

indetuinbij... inge roos

Mijn lievelingsplek is toch wel de veranda. Daar hebben we ‘s ochtends vroeg de zon en ontbijten we meestal. Ook heb je van daaruit een mooi zicht op het huis.

Ik zou iedereen een veranda of overkapping aanraden. Met het weer hier in Nederland geen overbodige luxe!

indetuinbij... inge roos

Mijn tuininspiratie haal ik oa uit tijdschriften, maar vooral ook uit vakanties. Ik hou van de mediterrane sfeer en vind het fijn om in mijn tuin een echt vakantiegevoel hebben.

Op mijn verlanglijstje staat nog een vlonderterras (de planken zijn inmiddels binnen) en een nieuwe schuur met buitenkeuken. Hopelijk komen we daar dit jaar nog aan toe.

indetuinbij... inge roos

Mijn tuintip is; zorg dat de tuin bij het huis past en als je veel groenblijvende planten in je tuin hebt, heb je ‘s winters ook nog iets leuks om naar te kijken. Ook verlichting is belangrijk, zodat je ‘s avonds lekker lang van je tuin kan genieten!

Lieve groeten,
Inge
indetuinbij... inge roos
indetuinbij.. inge roos
indetuinbij... inge roos
indetuinbij... inge roos
indetuinbij... inge roos
indetuinbij... inge roos
Blog gouden zitzak bij @wendy_studiozinnig

Een zitzak waar je lekker in zit én weer charmant uitkomt!

By | Blog | No Comments

Een zitzak waarin je niet als soort onhandige zeehond rollend weer uit kunt, hoe goed klinkt dat?

Want eerlijk, wie is niet blij in zo’n ding gevallen en er vervolgens via een zijrol over de grond er weer uitgekomen.

Lang leve Instagram want deze ekster zag een foto voorbijkomen van gouden zitzakken op een veranda, je snapt, 

meteen verliefd! 

MRzitzak in goud bij @wendy_studiozinnig in de tuin

Een zitzak waarin je niet als soort onhandige zeehond rollend weer uit kunt, hoe goed klinkt dat?

Want eerlijk, wie is niet blij in zo’n ding gevallen en er vervolgens via een zijrol over de grond er weer uitgekomen.

Lang leve Instagram want deze ekster zag een foto voorbijkomen van gouden zitzakken op een veranda, je snapt, 

meteen verliefd! 

 Het bedrijf gevraagd of ze nog twee gouden in voorraad hadden en zo kwamen we in gesprek, want ik had wel wat vragen vooraf die je niet op de foto kon zien.

Ze leken namelijk niet heel groot en het leek alsof je er in kon zitten in plaats van alleen liggen. Dat bleek ook zo! Kun je er normaal uit opstaan, ja, was het antwoord, de vorm zou zo blijven staan.

Matthijs, een van de twee oprichters zat tijdens zijn vakantie met zijn gezin in Indonesië hierop als ze bij hun vaste strandtent zaten. 

Ze vonden ze zo leuk dat ze er twee wilden voor in hun eigen tuin.

Toen hij het de jongen van de beachbar vroeg zei die:” Oh die maakt mijn familie! Je kan ze kopen, maar waarom koop je er niet tien, kan je ze ook aan je vrienden verkopen?

Na even twijfelen toch gedaan, waarna ze de overige acht meteen kwijt waren aan vrienden, een knaller bleek het.  Matthijs en Rick begonnen zo MR Zitzak erbij, naast hun eigen werk.

Zo ontstond MR Zitzak. 

De versie die het nu is is driftig aan gesleuteld en verbeterd, goede stof, een mooi gestikte strook over de rits ter bescherming. En ook een mooi leren logo met de naam MR Zitzak erop.

Het grote verschil met veel zitzakken:

Een zitzak waar je echt in zit, niet in hangt.

Waar je normaal uit opstaat, de zitzak blijft ook gewoon liggen in de vorm.

De ruimte die de zitzak inneemt is niet extreem groot.

Ze kunnen binnen en buiten. Ze kunnen tegen een bui!

Je kan ze meenemen achterin de auto, mee naar een strandje waar niets is kan ook!

Ze hebben een grote sterke lus aan de bovenkant en zijn licht, we slepen ze van de veranda naar tuin.

De prijs: onder de honderd euro heb je er eentje thuis geleverd.

In twintig kleuren te koop, mijn favorieten zijn zwart, goud en groen, al is de roestbruine ook een mega blikvanger!

Zij vonden het ook leuk en kwamen de zitzakken ook nog zelf brengen! En mocht ik nog een foto maken van de mannen, zelf vind ik het ook altijd leuk om te weten wie er achter een bedrijf zit.

Nou letterlijk hier Matthijs en Rick! DE M en R van MR Zitzak.

Onze ervaring

De gouden zitzakken staan hier nu een paar weken in de tuin en ik kan zeggen dat we ze elke dag gebruiken! 

De jongens slepen ze van de veranda de tuin in, we pakken ze erbij als we te weinig stoelen buiten hebben.

Én we hebben lange vrienden van 1.90 en langer, zij keken bedenkelijk toen ik zei ga maar es zitten. Hun gezicht was oprecht blij verrast na ‘de plof’!

Zij vonden ze ook lekker zitten en opstaan ging ook nog goed!

Nu shinen ze in onze tuin en na de zomer gaan ze de kamer of de game- en tvhoek in!

Ze passen mooi in de tuin met al het zwart en groen hier. In de zon zijn ze echt goudkleurig, in de schaduw of zonder zon lijken ze minder opvallend. Ze staan mooi bij beton en hout. Bij de ibiza-look is een gouden ook gaaf. Je kan alle info, de 20 kleuren en de webshop vinden op mrzitzak.nl

Wij vinden het een aanwinst, zelfs de poezen nestelen zich erin, hoe vindt jij ze?

Join the discussion One Comment

Leave a Reply