Skip to main content
Intro van mezelf.
Mijn naam is Henriët (ook al noemt iedereen noemt me Jet) en ik woon in een klein dorpje dicht bij Meppel samen met mijn man en 2 dochters. Na ons trouwen hebben we een aantal jaren in een nieuwbouwwijk in Zwolle gewoond. Zowel voor ons werk als privé kregen we meer behoefte aan ruimte ons heen en zijn we in 2003 verhuist naar deze boerderij uit 1880.
De boerderij was nog in originele staat en zo ook de tuin.
Tuinontwerp.
Bij het ontwerpen van de tuin hebben we rekening gehouden met de boerderij, de omgeving. We wilden een boerentuin ook wel landschapstuin genoemd. In samenwerking met Landschapsbeheer hebben we toen een tuinontwerp gemaakt. Veel gras en een ouderwetse boomgaard met onder andere, appels, peren, kersen, walnoten en pruimen bomen. Rondom de gehele tuin hebben we een meidoornhaag. Deze haag is ongeveer 300 meter lang en ja een aantal keren per jaar moet hij toch echt gesnoeid worden, een hele klus. Drie jaar geleden hebben we de tuin uitgebreid met een tweede terras. Omdat het hier vaak waait en al menig parasol de lucht in is gevlogen hebben  4 dak platanen aangeplant.
Lievelingsplek.
Onze tuin heeft voor mij heel veel lievelingsplekjes. Ik fladder op een dag zo’n beetje de gehele tuin door. Op een mooie zonnige dag is er niets fijner dan s ‘morgens buiten op het bankje tegen de schuur een kopje koffie te drinken. Als we buiten eten doen we dat graag in de schaduw onder de dak platanen, gezellig met z’n allen aan tafel. Vind ik het overal in de tuin “te warm” dan ga ik onder de oude eik achter in de tuin zitten, kijk uit over ons huis en ben dan stiekem wel een beetje trots. s avonds verkassen we vaak naar de veranda, dat is toch wel een grote favoriet hier in de tuin. Genieten van de ondergaande zon. Is het te koud gaat de haard aan en er is al menig feestje en borrel gehouden.  En o ja als het in de winter vriest en liefst nog sneeuwt dan is de Hot tube ook heerlijk om in te zitten.
Aanrader.
Wat ik een echte aanrader vind zijn dak platanen in de tuin. Ik ben niet echt een fan van parasols of schaduwdoeken maar door 4 dak platanen te plaatsen met daaronder genoeg ruimte voor een grote eettafel, heb je altijd natuurlijke schaduw. Ook al is het verder een vrij onderhoudsvriendelijke tuin je moet wel bijblijven. Op tijd snoeien, schoffelen en vooral gras maaien anders wordt de tuin je de baas.
Tuininspiratie.
Ik haal mijn tuininspiratie overal en nergens vandaan. Pinterest, Instagram, tijdschriften, maar ik wandel graag en kijk dan ook altijd om me heen om zo inspiratie of ideeën op te doen.
Verlanglijstje voor in de tuin.
Voor mijn gevoel is onze tuin wel af. Het enige wat we deze  zomer nog willen  maken is een vuurplaats achter in de tuin, maar hoe of wat zijn we nog niet helemaal over uit. Het heeft geen haast we zien wel.

Leave a Reply