was successfully added to your cart.

Winkelmand

in de tuin bij…aandezandweg

By Blog
tuinontwerp

alsof dit huis altijd al bestond…

tuinontwerp

In de serie blogs “In de tuin bij…’ Aan het woord de gelukkige bewoonster van het instagram account aandezandweg

Onder de rook van Utrecht wonen wij in een dorp waar vroeger nog menig boer woonde met koeien naast de boerderij. Dit heeft plaatsgemaakt voor veel nieuwbouw. Drie jaar geleden kregen wij een tip dat midden in het dorp, waar wij beide ons hele leven al wonen, een huis met veel grond en schuren te koop werd aangeboden. Een buitengewone kans die we met beide handen hebben aangegrepen. Terwijl het eigenlijk niet meer de bedoeling was om nog te verhuizen.

Maar nu konden we zelf uitkiezen hoe het huis eruit moest zien! Dat is gaaf!! Uiteindelijk hebben we een huis gebouwd waarvan ik vond dat hij bij de rest moest passen, niet te modern, maar wel wit😊, volgens mij is dat aardig gelukt!

blog ind e tuin. studio Zinnig

Alles is plat gegooid, leeggehaald en opnieuw opgebouwd, zo ook de tuin.

Omdat dit vele malen groter is dan wij gewend zijn hebben we voor het eerst een tuincentrum in de hand genomen. Samen hebben we een ontwerp gemaakt, ik doe graag zelf mee, van de voor en achtertuin. Aan de hand van foto’s hebben we aangegeven wat de sfeer moest worden. Niet TE strak, soort plantenvelden en onderhoudsvrij. Dat laatste is niet helemaal gelukt, het onkruid blijft uit de grond schieten 🙈.

blog in de tuin. tuinontwerp

Lievelingsplek in de tuin

Inspiratie haalde ik eerst van Pinterest en uit magazines, sinds een jaar zit ik hier op Instagram dus kijk ik graag op #tuininspiratie en dergelijke.

Bij ons vorige huis hadden we achter in de tuin een overkapping laten maken met een loungeset en open haard erin. Veel hebben wij daar eigenlijk niet gezeten. Ook in deze tuin is er achter in de tuin een overkapping gemaakt, maar hebben we ook aan het huis een overkapping met lichtstraat, en houtkachel, als het kan zou ik zeker kiezen voor een veranda aan je huis. Je stapt de deur uit en zit in je tuin. Ook hier blijkt dat we de overkapping achter in de tuin eigenlijk niet gebruiken. Het staat mooi, maar mijn lievelingsplek is toch bij het huis waar ik de hele tuin kan zien, tot nu toe!

veranda aan huis

Afrader in je tuin

Wat zou ik afraden buiten…. hmmm we hebben drie bomen in de voortuin waar voor het eerst dit jaar een soort bloemen in groeide, daar kwam een ontzettende vieze weeïge geur vanaf. En toch zie ik ze bij veel huizen in allerlei vormen voorbij komen. Als ik het vooraf had geweten hadden deze er niet in gekomen…

aandezandweg

Aanrader in de tuin

Aanrader, overkapping aan je huis, en bij een grote tuin een besproeiingsinstallatie dat scheelt ons heel veel werk. Doe wat jij mooi vind en vooral GENIET!!

zithoek aan de zandweg
veranda tuin. blog in de tuin
studiozinnig. blog in de tuin.
aandezandweg

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply