Skip to main content

Hoe leuk klinkt dat, een nieuwe bank? Ondanks dat de vorige bank nog redelijk zat, was deze gescheurd op de naden, jongste had er backflips op gedaan toe hij jonger was, labrador Harley ligt s’avonds het liefst op onze voeten tegen de bank. En zat het liefste tegen de achterkant, de bank stond met de dichte kant de kamer in. Daarom was lichtgrijs niet de beste kleur hier.  Nu was ik al een tijdje verliefd op zwart velours, beter gezegd antraciet, ik vond dat zo’n mooie luxe basis die je dan stoer en stijlvol kan stylen.  En op de site van Sofacompany had ik die op instagram al een paar keer voorbij zien komen.

Hiervoor was ik in Arnhem bij het bedrijf Sofacompany, in een prachtige showroom met mooie zitmeubelen, fauteuils, salon en bijzettafels. Twee jaar geleden was ik hier al eens geweest. Toen spraken me de stoffen, kleuren en modellen al aan.Voor degene die bekend is in Arnhem, op het gele rijdersplein. Een mooie ligging en enorme glazen puien waardoor je echt het effect va thuis door het licht goed kan vergelijken.

Waar let je op als je een gezin hebt, huisdieren en wilt dat je bank er wel altijd netjes uitziet. 

Gemakkelijk schoonmaken, zowel de bank als eronder. Zelf nog te stylen met kussens. En het liefste een modulair banksysteem. Zodat je nog eens de elementen los kan zetten in een andere opstelling. 

Bank Vincent van Sofacompany viel me op doordat de zitvormen mooi doorlopen als ze gekoppeld zijn, de armen smal en het geheel oogde luxe en rank op de smalle pootjes. Wat ik ook mooi cvond was de velours stof erop. Vooraf had ik gratis stalen aangevraagd en deze bij de vloer gehouden. Ook even goed teken naar het effect in zonlicht en avondlicht. en hemel even getwijfeld of na jaren grijze banken toch niet een keer een een oker/goudkleurige variant te kiezen.   Eerlijk, dat duurde een avond, de kleur ging teveel op in de houtkleur van de vloer. dus werd het de Velours Matt Grey. Dat is een prachtige antraciet kleur.

Duurzaam.

Sofacompany heeft een samenwerking met Trees for the Future. Voor iedere order worden er vijf bomen geplant. Bestel je in de showroom, dan worden dat er zelfs tien!

Velours kwetsbaar? Juist niet!

De slijtvastheid is 100.000 Martindale. Dat is heel hoog en bedoeld voor intensief gebruik. Er zijn vijf gebruiksclasses. Dit start met decoratief gebruik tot 6000 Martindale. De hoogste klasse is van 75.000 en hoger, dus dan heb je een idee hoe bizar sterk deze stof is. De stof die Sofacompany voor de banken en fauteuils gebruikt kan dus prima intensief gebruik doorstaan.

De kussens die Sofacompany in hun meubels toepast bestaan uit Hr-Foam. Dat is koudschuim. De naam is High_Resilience schuin, dat betekent schuim met hoge veerkracht. Dus lekker zitten zonder dat de kussens indeuken na een avondje bankhangen!

Modulair bank Vincent. Sofacompany

Bank Vincent.

De keuze was gemaakt, in de showroom had ik een grote lap stof over het model kunnen leggen, waardoor je nog beter het effect van de velours kleur kon zien. Doordat ik de antraciet  kleur koos, was de levertijd bij Sofacompany iets langer, door de zomervakantie ertussen nog iets extra. Houd daar ook rekening mee als je meubels besteld, rond kerst en de zomervakantie kunnen veel meubels een langere levertijd hebben dan standaard.

De dag dat de bank kwam was dan ook feestelijk! We schroefden samen de poten eronder, je haalt de onderdelen heel gemakkelijk aan elkaar. De bank is groot genoeg voor ons vieren, je kan met drie personen lekker zitten, de vierde kan op het eind van de chaise longue zitten of daar languit op liggen. Deze kan dus ook los staan, net als het middenstuk, dat is een zit en een rug. De mannen waren meteen om en vonden het heel lekker zitten, gelukkig! Zij waren niet mee geweest en vertrouwden op mijn keuze, lief hè.

Ook de poezen liggen hier graag, kitten Tommy met zijn moeder laten even zien dat je prima een tukje kan doen op de bank. Haren blijven er amper achter, je veegt er zo iets af met je hand. in de showroom van Sofacompany in Arnhem waar ik was had ik de medewerksters wel gevraagd hoe zij het gebruik ervaarden. Prima sterke stof waar ze geen klachten over krijgen. Dat stelde mij wel gerust.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply