Skip to main content

Een geurwolkje, alleen het woord al, Te leuk! Op instagram zag ik het voorbijkomen. En dan niet alleen als reclame, maar echt bij mensen in huis op foto’s. Ik herinner me er eentje die ik wel eens rook en die sloeg me op m’n adem. Door mijn allergie, hooikoorts én astma had ik twijfels. Bijzonder dat je dan door foto’s toch weer veranderd van gedachten.

Een geurwolkje, wat is dat voor leuks?

Van Geurwolkje mocht ik er eentje testen, de Unity Diffuser.

 

Het is een van de oudste vormen van wellness die de laatste tijd weer enorm populair is. Je kan betaalbaar zelf je eigen wellness-sfeer creëren.  Je kan kiezen voor een sfeer die energie geeft, stressverlagend werkt of juist helpt met ontspanning voor het slapen gaan. Voor de kleur van de Unity Diffuser koos ik de lichte houten variant. Nu er langzaam veel riet en houtkleur in ons huis sluipt vond ik dit een leuke aanvulling en de vorm is mooi!

Lang verhaal kort: Geurwolkje kwam, zag en overwon!

Met een klein bijbehorend bekertje vul je de diffuser, paar druppels olie naar keuze erin , meteen begon het het na aanzetten te pruttelen en kwam er een wolkje. In no time rook het naar eucalyptus, of zoals oudste zei, naar die lekker groene ronde snoepjes.  De luchtbevochtiger is ook goed voor het droge klimaat wat er in de meeste huiskamers is, ook goed voor de planten.

De etherische oliën zijn 100% biologisch, ik heb er apart een aantal bij besteld om te testen. Op de site staat het omschreven, dan ga je toch al in je hoofd een beeld  maken hóe dat ruikt. Fris briesje, moeilijk ter omschrijven, lekker gewoon. Neutraal, lekker om in huis te hebben of lekker bij te werken.

De LED- kleuren kan je instellen, die hoeft trouwens niet aan en de tijd staat aangegeven. Er is een kabel met aansluiting voor stroom bijgeleverd. Wat ik een veilig gevoel vond is dat de diffuser uitgaat als het water op is! Ondanks dat zet ik deze wel uit als ik echt de deur uitga. In de gebruiksaanwijzing staat de verhouding en hoeveelheid olie precies omschreven

Met de olie kan je nog meer leuks: Een paar drupjes aan de binnenkant van je wc-rol. Een paar drupjes opzuigen en je stofzuigronde wordt minder erg om te doen.

Waar pas je het geurwolkje toe?

In mijn geval in de woonkamer, de hond ging er zelfs meteen bij liggen, zonder dat ik het vroeg. Nu moet ik eerlijk gezegd dat waar ik met m’n telefoon foto’s neem, is zij ook vaak ineens. Toch bleef ze erna ook lekker liggen soezen!

Daarna stond de diffuser in de keuken, om bij binnenkomst een lekkere geur te ruiken. We hebben een open keuken, soms ruik je ondanks de afzuigkap nog luchtjes.  Door deze precies tussen keuken en kamer te zetten, ruik je in no-time de etensluchtjes niet meer, wel een lekker geurtje van de olie naar je keuze! Een paar dagen later vroeg onze oudste of hij hem op zijn kamer mocht, daar hebben we er lavendelolie in gedaan en was hij ook verkocht… De olien zijn 100% echt etherisch en betaalbaar. Doordat heel veel soorten geuren op mijn adem slaan,deze totaal niet, is het voor mij dubbel bewezen dat dit een “echte’ geur is!

Nu staat er sinds twee weken ook eentje op mijn bureau. Daar had ik de andere ook al getest, nu staat hier een wit geurwolkje met een houten bovenkant, de Sakura Diffuser. Deze is nog onopvallender en als je het licht aandoet licht de bovenkant op. Matcht top bij de friswit ( RAL9016 voor de kleurgekkies onder jullie) gesausde muren!

Qua geur is fris briesje ook een van de favorieten.  Na een paar dagen houdt je de diffuser even een borstel met sop door het reservoir zodat deze schoon blijft. Dat doe ik ook als ik wissel van geur.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Geurwolkje.

Leave a Reply