Skip to main content

Nadat ik jarenlang elke keer goedkope kleden haalde en deze van ellende in no-time uit elkaar vielen wilde ik op zoek naar iets moois en duurzamers!
Nu vond ik dat nog een pittig klusje, om een betaalbaar buitenkleed zoeken. Als maatstaaf moest het best groot zijn, zou ik het dan zowel binnen als buiten willen toepassen, zodat je nog eens om kan wisselen ( hoor je mijn man alweer zuchten…)

Via Instagram door zoeken op hashtags vond ik de webshop Tapeso. Daar vond ik als eerste meteen hét sfeertje wat ik zocht, naturel grof geweven. ~Deze maakte de sfeer van de zwarte overkapping buiten gezelliger en staat daar mooi op de vloer van grenen steenschotten.

Ook mooi leek me om het juist heel grafisch te maken, daar vond ik de zwart -witte variant voor. Eindelijk betaalbare kleden in grote formaten!

Eerlijk moet ik wel vertellen dat ik wel twee dagen erover gedaan heb om op de bestelknop te drukken. Er is zoveel moois te vinden, van kleine kleden, mooie lopers voor in de gang, prachtige kleden voor binnen, hoogpolig of juist plat geweven, ik bleef elke keer nieuwe prints en kleuren zien! Aanrader is dan om eerst te bedenken wat je wilt, een uni, print, hoogpolig of juist vlak, ben je allergisch ergens voor, lopen er poeze- of hondepootjes overheen?

De Tapeso kleden bij ons thuis

Uitgepakt en meteen neergelegd, de zwart-witte ( de Unique 102738)  eerst buiten en de naturel ( Elle Decor Dreux103610) versie binnen. Maakt het meteen minder kil. Je kan gemakkelijk aan tafel schuiven doordat het kleed stevig en plat is, het haakt niet. En labrador Harley heeft ontdekt dat het lekker ligt. Het kleed buiten was na onze modderlaarzen wel wat vies geworden, op een mooie warme dag de tuinslang erover gedaan, laten drogen en nu is deze weer als nieuw. Absoluut een aanrader om te doen. Nu ben ik alleen aan het bedenken dat deze ook mooi zou staan onder m’n werkplek in de winter op de oude houten vloer uit een school… het gesleep gaat dus gewoon door hier.

In woonkamers met harde vloeren  waar niets in de zithoek of onder de tafel ligt vraag ik dat ook altijd als ik op bezoek ben voor interieuradvies voor mijn eigen bedrijf, Studio Zinnig.

Als interieurarchitect en ontwerper woon ik natuurlijk zelf ook en kan door voorbeelden van mezelf en andere te laten zien de bewoners laten zien wat een kleed visueel doet in de ruimte. Door kleden te leggen creëer je plekken, eilanden waardoor het ruimtes optisch afbakent en nog iets doet voor het geluid. Je kan sommige kleden zelfs als wandkleed gebruiken, dat kan echt verrassend leuk staan.

Ik hoop dat je wat aan mijn sfeerfoto’s en tips hebt zodat je zelf ook aan de slag kan.

Vaak helpt een andere blik om eens goed te kijken waar je een kleed kan neerleggen en welke je interieur helemaal afmaakt!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Tapeso.

Leave a Reply