Skip to main content

In de tuin bij…

Mijn naam is Inge Roos en ik woon samen met mijn man en zoon (2 dochters wonen inmiddels op zichzelf in Amsterdam) in een vrijstaand huis uit 1900 in een oud buurtje, aan de rand van het centrum en bij de bossen in een middelgroot dorp dichtbij Arnhem. We wonen hier inmiddels 25 jaar en het huis èn de tuin zijn letterlijk met ons meegegroeid en hebben in de loop der jaren al veel gedaanteverwisselingen ondergaan.

Ons tuinontwerp is dus geleidelijk zo gegroeid. Eerst hadden we een romantische tuin met een grote boom en veel bloemen en een eigen tuintje met huisje voor de kinderen. Toen de boom echter te groot werd en de wortels de fundering van het huis aantastten, moest hij er tot ons verdriet uit. Maar het gevolg was wel héél veel licht en ruimte dus dat gaf weer allemaal nieuwe mogelijkheden. Toen de kinderen groter werden, kon er een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, namelijk een grote vijver! En het klimtoestel en de boomhut van zoonlief maakte plaats voor een veranda.

Mijn lievelingsplek is toch wel de veranda. Daar hebben we ‘s ochtends vroeg de zon en ontbijten we meestal. Ook heb je van daaruit een mooi zicht op het huis.

Ik zou iedereen een veranda of overkapping aanraden. Met het weer hier in Nederland geen overbodige luxe!

Mijn tuininspiratie haal ik oa uit tijdschriften, maar vooral ook uit vakanties. Ik hou van de mediterrane sfeer en vind het fijn om in mijn tuin een echt vakantiegevoel hebben.

Op mijn verlanglijstje staat nog een vlonderterras (de planken zijn inmiddels binnen) en een nieuwe schuur met buitenkeuken. Hopelijk komen we daar dit jaar nog aan toe.

Mijn tuintip is; zorg dat de tuin bij het huis past en als je veel groenblijvende planten in je tuin hebt, heb je ‘s winters ook nog iets leuks om naar te kijken. Ook verlichting is belangrijk, zodat je ‘s avonds lekker lang van je tuin kan genieten!

Lieve groeten,
Inge

Join the discussion 2 Comments

 • Nanda Achterberg-Konings schreef:

  Prachtige tuin en mooi passend bij het huis.
  Echt een vakantiesfeer….heb daarom ook de rieten parasol gekocht, die ik bij jouw zag.
  Je hebt het ook binnen zo prachtig.
  Nooit geweten dat je woonachtig bent in Arnhem 🙈.
  Ik volg je graag Inge.
  Liefs Nanda

  Mooie blog wen👌.
  Jij bent ook van alle markten thuis.

Leave a Reply