Skip to main content

Afgelopen zaterdag was M-day, oftewel Masterclass day. Door Jellina, Muk en ondergetekende, ofwel de drie musketiers zoals Linda van Deense Zomer ons al noemde. De outdoor masterclass over interieur, styling en fotografie!

Locatie: Bij ons in de tuin!

Locatie: bij ons in de tuin.

Een enorme stok achter de deur om buiten én binnen dingen af te maken!Weken ervoor gestart, borders ontdaan van onkruid, kapotte klinken gerepareerd, onkruid op de paden al weken platgespoten en gewied met de hand. Hagen gesnoeid, planten gescheurd en verplant, de kweker bestookt met spoedbestellingen.

De schilder schilderde alle kozijnen alvast aan de achterkant en de oprit-kant van het huis.

De drie p’s in het menu kwamen wat vaker voor dan normaal, tot blijdschap bij de helft van ons gezin:-)

De dag voor aanvang werden de planten geleverd die Chicplants speciaal beschikbaar stelde voor deze dag, zodat we veel opstellingen konden maken met groen. Wàt een beauty’s kwamen er tevoorschijn bij het uitpakken! Een grote Musa, dat is een bananenboom, een  bijzonder olijf in vorm, trachycarpussen, strelizia en een strelizia Augusta en bijbehorende prachtige potten in betonlook en een hele mooie hoogglans zwarte!

Even ons voorstellen:

Muk, fotografe van beroep.  Klik hier voor alles over Muk!

Jellina voor de styling. Wat ze super kan. Laat iedereen daarvan meegenieten op haar instagramfeed en haar site, waar ze blogt en een podium geeft aan heel veel leuke accounts met gastblogs met mijn favoriete rubriek: woonboerderijen. Naast al deze creativiteit is ze in het dagelijks leven fysiotherapeut.

Wendy, interieurarchitect sinds 1995, sinds 2005 eigenaar Studio Zinnig interieurontwerp, geeft daarnaast cursussen, workshops, gastlessen en lezingen. Begon met instagram door eens een foto van de veranda te plaatsen.. en dat liep net als bij zoveel instagrammers een beetje uit de hand

We leerden elkaar kennen via Instagram. Op het 100.000 volgers feestje van Jellina gaf Muk een korte sessie fotografietips en ik hetzelfde over interieurontwerpen. Daar kregen we zulke leuke reacties op, dat deze dag ontstond.

We maakten het bekend binnen onze eigen netwerkkanalen en in no-time waren de kaarten uitverkocht.

Wie komen nu op zo’n masterclass?

Heel gevarieerd, van iemand die zich wilde oriënteren in soorten fotografie ze leuk vindt, een eigenaresse van een groot woonblog, iemand die een prachtig huis aan het bouwen is, nog een enthousiaste verbouwer, twee eigenaren met een webshop, iemand die al prachtfoto’s deelt op instagram en hier haar nieuwe camera onder de knie wilde leren kennen, super zo gevarieerd.

Stylingles, fotografies, settings, hoe stel je camera in, of je telefoon, wat zijn goede standpuntposities, hoe leg je beweging vast of fotografeer je met een donkere achtergrond etc. Jellina en stylen en gaven interieur- en instagramtips, Marcel, mijn man en onze lieve vriendin Lilian maakten onze lunch en alles eromheen, water met lekker frisse munt en sinaasappel, thee, koffie, warme hapjes, alles. Ondertussen werd er geoefend, ervaringen en vragen uitgewisseld, een super leerzame en gezellige dag met gelukkig meer dan prachtig weer!

Overal mocht iedereen aan de slag, het voordeel van de potten van Capi europe is dat ze lekker licht zijn. De oranje binnenkant die je ziet beschermt tegen warmte én tegen kou. Weersbestendig en prachtig design,  een fijne combinatie, toch?

Het leuke was dat zelfs de stoere pizza-oven van Kaggels gestyled werd, zo grappig, om elkaar op styling- ideëen  te brengen!

Ondanks dat het geen event was, wilden we de deelnemers toch wat leuks meegeven! Van ons een fijne wijn, Chicplants gaf iedereen een Monstera Monkey mee, Jamie van Puikdesign stelde spontaan supermooie onderzetters beschikbaar, nog bedankt bij deze! Wij hebben ervan genoten, aan alle reacties te horen jullie ook, toch?

Join the discussion 6 Comments

 • Erna Smits schreef:

  Wat heb je dit weer mooi geschreven, Wendy 👌, vond deze dag ook een belevenis op zich. Leuk om jullie live te zien en te horen wat jullie met passie doen.
  Tijdens de masterclass werden we ook nog goed voorzien van allerlei lekkers. En ook de ontmoetingen met de andere deelnemers was heel gezellig. En als verrassing ook nog een mooi gevulde goodiebag 🥂🌿🎁 Veel geleerd en nu oefenen heel veel oefenen. Dankjewel 😘 liefs Erna

  • Wendy schreef:

   Zo fijn te horen Erna, dat oefenen gaat je lukken, plan het gewoon in, dat is een goed hulpmiddel, alle succes ermee!

 • Nicole schreef:

  Wow Wen, wat een super dag moet dat zijn geweest!
  X

 • Natalie Schipper schreef:

  Weer leuk om te lezen en wat een werk gehad aan de voorbereiding, super leuk event😄

Leave a Reply