Een buitenbank die tegen regen kan!

By mei 18, 2019Blog

Lounge set voor buiten kiezen.

Een tuinset met kussens die in de zomer buiten kan blijven staan? Dat je na een gezellige avond niet alle kussens naar binnen hoeft te doen. Hoe fijn zou dat zijn? Wij zijn namelijk het liefste meer buiten dan binnen te vinden zijn zodra het weer het toelaat.

Wat kies je, een losse bank met fauteuils, losse banken waarvan je de zijkanten omhoog kan doen als een soort ligbed? Een stalen frame, of toch dat mooie teakhouten frame… Conclusie voor ons zoals we zelf zijn: de meubels moeten praktisch zijn, stoer, te tillen, vlek- en weersbestendig én comfortabel! Geen urenlang gepoets of met olie aan de slag.

In een winkel gespecialiseerd in tuinmeubilair in Wolvega heb ik een aantal banken getest, onder wie de loungeset die nu bij ons in de tuin staat. Mijn wederhelft had als enige eis lekker zitten, hij wil echt niet mee, wordt gek van dat getreuzel  van mij. In de winkel zat ik op een prachtige antracietkleurige buitenbank in sunbrella stof,  de verkoopster liet me testen zien met wijn en eten en het ging er echt af, bizar.

Na kijken tussen alle buitenbank modellen ben ik wel blij verrast, er is een enorm aanbod gekomen!

Één loungeset sprong eruit qua stoer, weerbestendig en zag eruit alsof ik stiekem de bank voor de tv heb weggepikt! Het is model Oliver Corner van Hartman geworden. Dit zijn losse modules waar je van een kleine enkele bank kan doorbouwen tot een grote hoek of U-opstelling.

De ochtend dat de set in sunbrella stof geleverd werd, was hij toevallig thuis en konden we samen uitpakken en installeren.De  onderdelen zijn superlicht en konden we zo neerzetten. Het is net een binnenbank, zo mooi afgewerkt. De modules kan je eenvoudig aan elkaar klikken. Hier zie je een link van mijn instagram waar de loungeset Oliver Corner  geregeld gaat voorkomen

 

Klik hier als je een indruk wilt krijgen wat de sunbrella stof precies is.

De  loungeset bestaat uit een bank, die je dus ook los kunt neerzetten en een deel identiek alleen met éen zijkant, een chaise longue effect.

In de kleuren zoals we hier verder hebben had ik er een aantal sierkussens uit de enorme kussencollectie van Hartman bij besteld, met print, een paar in unikleur in sunbrella stof in de kleuren creme, zand en zwart. Een aantal vierkante in  en een aantal langwerpige. Hierdoor kan je met bijvoorbeeld een plaid erbij elke keer een andere sfeer creëren, zomer, voor- en najaar.

De zwarte tafel erbij, ook stoer, model Tim coffeetable met mooi blad met brede liggers in stoer zwart gecoat aluminium is ruim, 90 x 90 xm, licht en heeft twee jaar garantie. Allemaal dingen die best belangrijk zijn bij dit soort aanschaf van materialen.

Nu kan je het buiten net zo stylen als de rest, zoals je binnen zou doen.Het past echt zo mooi met alle groen en de zwarte gevel en schuttingen buiten. Wat ik er nog bij heb liggen zijn buitenkleden, dan heb je het plaatje helemaal compleet.

Weersbestendig en snel weer droog

Eerlijk: Ik vond het zelf ook gek te geloven dat het écht zo goed tegen regen kon.

De banken stonden vier dagen en daar kwam de proef, regen, heel veel regen. Oh, wacht, ook hagel en hee, zelfs sneeuw! Hoe bizar in half april! Kijk hier hoe dat er bij ons uitzag!

Snel met een droog doekje naar buiten… het werkt, je veegt de druppels zo weer eraf, wauw!

Wat maakt deze bank zo weersbestendig?

Dat is de stof, Sunbrella. De acrylcoating die op de stof zit kan tegen regen, wind en zon.

Ook in de zon verkleurt de stof niet. Tijdens de productie van de vezels zijn er uv-stabiele kleurpigmenten toegevoegd. Hierdoor blijven de kleuren mooi en vervagen ze niet. Veel stoffen worden na het produceren ingeverfd, dat is een groot verschil.

Sunbrella is kleurecht en wordt daarom de beste buitenstof genoemd. De stof is ademend, schimmel- en lichtbestendig  en zorgt voor geen condensvorming. En dus is een ongelukje erover meteen zo er zonder sporen weer af te vegen, superhandig!

wij hebben model Oliver Lounge staan. Dat is een bank met losse rugkussens, ook in Sunbrella stof.

De kussens kunnen gewassen kunnen worden, met een handwas maximaal op 40 graden. De bank kan nog met losse modules uitgebreid worden.

Ook een deel van de sierkussens is in deze stof.

De stoere zwarte metalen tafel, die ook heel licht is past er perfect bij zodat deze nog fijn gestyled kan worden en er ruimte genoeg is voor lekker hapjes en drankjes! Zowel de banken als de tafel zijn licht en handzaam.

Er zijn inmiddels plannen voor een tv buiten, dus de set kan binnenkort wel eens van plaats verwisselen naar de overkapping als ik dat zo inschat. Daar staat het weer huiselijk met een buitenkleed eronder of gewoon stoer op de steenschotvlonders.

Ook lijkt het me heerlijk om het eens onder de parasol van de dakplatanen te zetten als het heel warm is en het een beetje waait… je snapt ik kan niet wachten op het echte mooie weer!

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust, hopelijk kan ik ze beantwoorden.

Wendy

Author Wendy

More posts by Wendy

Join the discussion One Comment

Leave a Reply